Thenie nga Robert De Niro 3

Unë kurrë nuk kam qenë një nga ata aktorë që ka mbrojtur veten si një qenie njerëzore interesante. Unë e kisha vendosur më herët nëse duhej të isha një aktor apo një personalitet.

Thenie nga Abraham Lincoln 3

Merr libra, ulu ndokund dhe fillo t’i lexosh vetë.

Thenie nga Robert de Niro 5

Një nga gjërat e aktrimit është se të lejon që të jetosh jetën e njerëzve të tjerë, pa pasur nevojë të paguash çmimin.

Thenie nga Robert de Niro

Njeriu mëson dy gjërat më të mëdha në jetë, kurrë mos ua ktheni shpinën miqve tuaj, dhe gjithmonë mbajeni mbyllur gojën.

Thenie nga Marsel Prust

Ne kurrë nuk duhet të kemi frikë të shkojmë tepër larg, sepse e vërteta qëndron përtej.

Thenie nga Robert de Niro 4

Mua nuk më pëlqen të shikoj filmat e mi – më zë gjumi përnjëherësh.

THenie nga Buda 2

Ashtu si qiriu nuk mund të digjet pa flakë, njerëzit nuk mund të jetojnë pa një jetë shpirtërore.

Thenie nga Volteri 2

Mendoni për veten tuaj dhe leri edhe të tjerët të gëzojnë privilegjin për ta bërë këtë gjë.

Thenie nga Elenor Ruzvelt

Diçka që duhet bërë zakonisht mund të bëhet.

Thenie nga Elenor Ruzvelt

Ju nuk mund të lëvizni në mënyrë të shpejtë teksa përpiqeni për të ndryshuar zakonet më shpejt se njerëzit mund ta pranojnë atë. Kjo nuk do të thotë që ju të mos bëni asgjë, por kjo do të thotë që ju të bëni gjëra që duhet të bëhen në bazë të prioritetit.

Thenie nga Volteri

Çohu në këmbë, thuaji mendimet e tua, deklaroje të vërtetën tënde, që të gjithë të mund ta ndajnë; ji i guximshëm, shpalle atë kudo: Jetojnë vetëm ata që guxojnë.

Thenie nga Pele

Kudo që të shkoni, janë tri ikona që gjithkush i njeh: Jezu Krishti, Pele dhe Coca-Cola.

Thenie nga Mark Twain 3

Rregulli është i përsosur: në të gjitha çështjet e mendimit kundërshtarët tanë janë të çmendur.

Thenie nga Elenor Ruzvlet 2

Përvoja ime ka qenë se puna është pothuajse mënyra më e mirë për të tërhequr veten nga humnerat.

Thenie nga Johan Krujf

Për të fituar duhet të shënosh një gol më shumë se kundërshtari yt.

Thenie nga Volteri 2

Mundësia për të bërë shkatërrime gjindet njëqind herë në ditë, dhe për të bërë mirë gjindet një herë në vit.

Thenie nga Mark Twain 2

Sa pjesë e vockël e jetës së një personi janë veprat e tij dhe fjalët e tij! Jeta e tij e vërtetë është jetuar në kokën e tij, dhe është e njohur për askënd tjetër veç për veten e tij.

THenie nga Albert Einstein
Gjëja kryesore është të mos ndaloni së pyeturi.

Thenie nga Robert de Niro 2

Është e rëndësishme të mos tregosh. Njerëzit nuk përpiqen për të treguar ndjenjat e tyre, ata përpiqen për t’i fshehur ato.

Thenie nga Abraham Lincoln

I shkatërroj armiqtë kur i bëj miq.

Thenie nga Benjamin Franklin

Laje gishtin tënd përpara se të ma drejtosh mua.

THenie nga Bill Gates

Televizioni nuk është jetë e vërtetë. Në jetën e vërtetë njerëzit duhet të lënë kafetë dhe të shkojnë në punë.

Thenie nga Buda

Urrejtja nuk pajtohet me urrejtje, por vetëm me dashuri, ky është ligji i përjetshëm.

Thenie nga Abraham Lincoln 4

Gjërat që dua t’i di janë në libra; shoku im më i mire është njeriu i cili do më sjell një libër që nuk e kam lexuar.

Thenie nga Natalie Portman

Unë mendoj se shkolla është shumë më e vështirë se sa jeta reale. Njerëzit janë pranojnë më lehtë, kur ata janë rritur.

Thenie nga Walt Whitman

Çfarëdo që e kënaq shpirtin është e vërtetë.

Thenie nga Tomas Akuini

Pikëllimi mund të lehtësohet me një gjumë të mirë, një dush dhe një gotë verë.

Thenie nga Mark Twain

Më mirë një premtim i shkelur se një premtim i padhënë.

Thenie nga Buda

Unë kurrë nuk shikoj çfarë është bërë; unë shikoj vetëm çfarë ka mbetur pa u bërë.

Thenie nga Napoleoni

Nëse dëshiron diç të jetë bërë mire, bëje vetë.

Thenie nga Abraham Lincoln 6

Librat shërbejnë t’i tregojnë njeriut se ato mendime origjinale të tijat nuk janë assesi aq të reja.

Thenie nga Benjamin Franklin 2

Luftërat nuk paguhen gjatë kohës së luftës, fletëpagesa vije më pas.

Thenie nga Abraham Lincoln 2

Gjithçka që kam mësuar, kam mësuar nga librat.

THenie nga Bill Gates 2

Në Kinë kur je një në një milion, janë 1300 njëjtë sikur ti.

Thenie dashurie—

Çfarë është dashuria për ty?
— Të mos hequrit dorë asnjëherë, edhe kur bota po shembet përpara syve të tu.

10 thenie nga Ismail Kadare

Shih gjithashtu: Foto te bukura

Më poshtë do t’i gjeni 10 thënie të përzgjedhura nga Thenie.ORG të shkrimtarit të madh shqiptar, Ismail Kadare. Shpresojmë të ju pëlqejnë dhe t’i shpërndani me miqtë tuaj!

(more…)

Thenie nga Ismail Kadare 6

Dëgjo… është shumë e vështirë të diskutosh në mbretërinë e idiotëve.

Thenie nga Ismail Kadare

Ne mund të jemi gjithçka, veç një gjë nuk jemi: ajo që kujtoni ju.

Thenie nga Ismail Kadare 6

Gjuha, më mirë se gjithçka tjetër, jep shpesh dritën ose mjerimin e një kohe.

Thenie nga Ismail Kadare 6

Ka gjithmonë kohë që njerëzit të bëjnë diçka për popullin e tyre.

Thenie nga Ismail Kadare 3

Armiku mbetet armik, edhe i vdekur qoftë.

Thenie nga Ismail Kadare 5

Ata që shpikën shpejtësinë reaktive, larg atdheut sigurisht do kenë qenë ndonjëherë!

THenie nga Ismail Kadare 4

Popujt librat e tyre të mëdhenj, me gjak zakonisht i kanë larë.

Thenie per jeten

Respekto të moshuarit kur je i ri.
Ndihmo të dobëtit kur je i fortë.
Pranoje fajin kur je gabim.
Sepse një ditë në jetën tënde, ti do të jesh I VJETËR, I DOBËT dhe GABIM.

Thenie per martesen

Martesa nuk është ritual apo fundi. Është një kërcim i gjatë dhe intim së bashku, dhe asgjë tjetër nuk ka rëndësi se sa ndjesia e ekuilibrit dhe zgjedhja e partnerit.

Thenie nga Ramiz Karaeski 13

Ndonjëherë bota të duket e bukur, sepse dikush të vlerëson për atë që je, jo për atë që duhet të jesh.

Thenie nga Leonardo da Vinci

Mësimi kurrë nuk e lodh mendjen.

Thenie filmash 2

Shih gjithashtu: Foto te bukura

Krijuesit e filmave e dinë saktësisht se cilët çelësa duhet të rrotullohen për të ndikuar në ndjenjat e shikuesit.

Kjo është një listë e përbërë nga  10 thënie filmash, disa prej të cilave janë të famshme për thjeshtësi e disa për humorin apo mençurinë e tyre. A ju pëlqen të lexoni thënie të filmave? Atëherë kjo përzgjedhje është për ju.

(more…)

Thenie nga Ramiz Karaeski 8

Mos e konsidero mik secilin që ta lëmon shpinën; ndoshta kërkon vendin më të përshtatshëm për ta therur…

Thenie nga Ramiz Karaeski

Ndryshimi midis shkollës dhe jetës: në shkollë mëson dhe pastaj testohesh, në jetë testohesh dhe pastaj mëson.

Thenie dashurie 2

Dashuria dhe fati ndërlidhen kështu që kush është imun në dashuri, imun është edhe në fat.

Thenie nga Ramiz Karaeski

Po të dyshosh për besnikërinë e një shoku, dyshimi yt mund të bëhet shkak që edhe ai të dyshojë për ty.

thenie nga malcolm x

Nuk ka gjë më të mirë se mjerimi. Çdo humbje, çdo thyerje zemre, çdo humbje, përmban farën e vetë, mësimin e vetë në atë si të përmirësoni përmbushjen herën tjetër.

Thenie nga Ramiz Karaeski 5

Jam përgjegjës për atë që them, jo për atë që kupton ti.

Thenie nga Bill Clinton

Për mua është dhimbje personale, sepse pata nderin ta njoh personalisht dhe pata respekt dhe admirim të madh për të. Me Presidentin Rugova jam takuar shumë herë në Shtëpinë e Bardhë. Ka qenë kënaqësi, sa herë e kam takuar, sepse çdo herë më impresiononte me devotshmërinë dhe pasionin e tij për paqe, liri dhe për një të ardhme më të mirë për popullin e tij.

Thenie nga Ibrahim Rugova 2

Është rrezik kur cilido religjion fillon të bëhet politikë.

Thenie nga Ibrahim Rugova 6

Kokën mund të ma ndërrojnë, por mendimin kurrë.

Thenie nga Ramiz Karaeski 10

Pyeti të diturit, rri me të urtit dhe shoqërohu me të varfrit.

Thenie nga Ramiz Karaeski 3

Njerëzit thonë se ta humbasësh personin që do është gjëja më e keqe. Në fakt, më e keqe se kjo është ta humbasësh vetveten….

Thenie nga Ramiz Karaeski 9

Do të jesh i lumtur? Mëso më parë të vuash.

Thenie nga Volteri

Dashuria ndaj vetes është instrument i ruajtjes sonë, ajo i ngjan parakushtit për përjetësinë e njerëzimit: është e nevojshme, ajo është e dashur për ne, ajo na jep kënaqësi, dhe ne duhet ta fshehim atë.

THenie nga Ramiz Karaeski 12

Hapi i parë për t’i arritur gjërat që dëshiron në jetë është: vendos se çfarë do.

Thenie nga Ramiz Karaeski 7

Çdo njeri ka dy buzëqeshje: të buzëve që ia jep kujtdo dhe të syve që ia jep njerëzve më të rëndësishem…

THenie nga Ramiz Karaeski 6

Vlerësoje veten, kurrë mos iu përkul njeriut. Askush nuk është më i mirë se ti pasi Zoti na krijoi të gjithëve të njëjtë.

THenie nga Ramiz Karaeski 2

Madhësia e dijes tuaj lind zili, ndërsa thjeshtësia e zemrës tuaj lind miq.

Thenie per jeten

Mos më thuaj jeto, kur jeta është trishtim, mos më thuaj të qesh, kur nuk kam gëzim.

Thenie nga Ramiz Karaeski 14

Familja e shëndoshë është kështjellë të cilën armiku vazhdimisht kërkon ta shkatërrojë.

Thenie nga Elenor Ruzvelt

Mendjet e mëdha diskutojnë për ide;
mendjet mesatare diskutojnë për ngjarje;
mendjet e vogla diskutojnë për njerëz.

Thenie dashurie

Edhe pse thonë se koha hakmerret me harresë ndaj kujtimeve, dashuria ime për ty kurrë nuk do të zbehet.

Thenie nga Ebu Derda

Të janë dhuruar dy veshë e një gojë, që të dëgjosh më shumë sesa të flasësh

Thenie nga Ebu Bekri

I mallkuar është njeriu që vdes, por e keqja e bërë nga ai mbijeton.

Thenie nga Dritero Agolli 2

 

U zumë të dy aq shumë për punën,
Dhe s’flasim dhe s’vemë e s’vijmë!
Eh, budalla!
Edhe dhëmbët zihen me gjuhën,
Zihen dhe bashkë rrijnë…

Thenie nga Dritero Agolli

 

Nëse njeriu nuk ndien as kënaqësi as dhimbje,
Nuk ndien as gaz, as hidhërim, as shpresë…
Një gjë po jua them me ndershmëri dhe bindje:
Lëreni të vdesë.

Thenie nga Francis Bacon

Ka shumë mënyra që njeriu të pasurohet dhe ato janë kryesisht të këqija.

Thenie nga Albert Einstein

Ashtu siç zgjerohet rrethi i diturisë sonë njashtu edhe perimetri i errësirës që rrethon atë.

Thenie nga Ramiz Karaeski 4

Bëjmë luftë për të jetuar në paqe….

Thenie dashurie 3

Ajo që bëhet për hir të dashurisë është përtej të mirës dhe së keqes.

Thenie nga Ramiz Karaeski 11

Nëse jeta ju dhuron një person të veçantë… Mbajeni fort.

Thenie nga Aldos Huxley

Intelektual quhet ai person që ka zbuluar diçka më interesante se seksi.

Thenie dashurie

Një person i tretë asnjëherë nuk krijon problem midis dy njerëzve. Është një problem midis të dyve që krijon hapësirë për personin e tretë

Thenie nga Charles Bukowski 5

Kjo jetë është një e përdalë. Shkon kështu çakërqejf, sepse ka çaste që të lënë shije të hidhur në gojë, e të tjera çaste aq të bukura sa të bëjnë të harrosh paudhësitë e pafundme të jetës.

11 thenie nga Lionel Messi

Lionel Messi është fitues i ‘Topit të Artë’ për vitin 2015, andaj ne kemi përzgjedhur 11 thënie të tij, të cilat mund t’i lexoni më poshtë. Shpresojmë të ju pëlqejnë dhe t’i shpërndani me miqtë tuaj!

1. Thënie nga Lionel Messi

Unë kurrë nuk mendoj për lojën as nuk vizualizoj asgjë. unë bëj atë çfarë më vjen në atë moment. Instinkt. Gjithmonë ka qenë kështu.

2. Thënie nga Lionel Messi

Ka gjëra më të rëndësishme në jetë sesa fitorja apo humbja e një loje.

3. Thënie nga Lionel Messi

Qoftë një lojë miqësore, apo për pikë, apo finale, apo çfarëdo loje – unë luaj njëjtë. Gjithmonë përpiqem të jep më të mirën nga vetja, fillimisht për ekipin tim, për veten, për tifozët dhe për t’u përpjekur për të fituar.

4. Thënie nga Lionel Messi

Unë preferoj të fitoj tituj me ekipin më shumë se të fitoj çmime individuale apo të shënoj gola më shumë se të tjerët. Unë jam më shumë i merakosur për të qenë një person i mirë sesa për të qenë futbollisti më i mirë në botë. Kur gjithë kjo përfundon, çka të mbetet? Kur të penzionohem, shpresoj që do të mbahem mend si një djalë i mirë.

5. Thënie nga Lionel Messi

Nuk është aq e lehtë për ne kur luajmë kundër ekipeve që kanë një mënyrë tjetër të të menduarit, si Chelsea apo Inter Milan, sepse ata kanë për qëllim të na ndalin neve e jo të luajnë një lojë që është më tërheqëse e që i bën shikuesit të kënaqen.

6. Thënie nga Lionel Messi

Paraja nuk është faktor motivues. Paraja nuk më ngazëllen e as nuk më bën të luaj më mirë sepse ka dobi nga të qenurit i pasur. Unë thjesht jam i lumtur me topin te këmbët e mia. Motivimi im vjen nga të luajturit lojën që dashuroj. nëse nuk do të paguhesha për të qenë futbollist profesionist, me gjithë qejf do të luaja për asgjë.

7. Thënie nga Lionel Messi

Unë gjithmonë kam menduar se dëshiroja të luaj profesionalisht dhe gjithmonë e kam ditur se për ta bërë këtë gjë do të më duhej të bëja shumë sakrifica. Kam bërë sakrifica duke u larguar nga Argjentina, duke e lënë familjen time dhe duke filluar një jetë të re. I ndryshova shokët, njerëzit e mi. Gjithçka. Por gjithçka që bëra, e bëra për futbollin, për ta realizuar ëndrrën time.

8. Thënie nga Lionel Messi

Unë gjithmonë thjesht e kam dashur shumë futbollin, dhe gjitmonë i kam kushtuar shumë kohë atij. kur isha fëmijë, shokët e mi më thirrnin për të dalur por unë rrija në shtëpi sepse kisha stërvitje të nesërmen.

9. Thënie nga Lionel Messi

Në futboll, si në orëtari, talenti dhe eleganca nuk kanë aspak rëndësi pa ashpërsi dhe saktësi.

10. Thënie nga Lionel Messi

Duhet të luftosh për ta realizuar ëndrrën tënde. Duhet të sakrifikosh dhe të punosh shumë për të.

11. Thënie nga Lionel Messi

Unë nuk kam ndryshuar asgjë, stili im i lojës është ende ai i një fëmije. Unë e di se mbi të gjitha kjo është puna ime dhe se duhet ta trajtoj atë në një mënyrë tjetër, por një futbollist kurrë nuk duhet të harrojë faktin se futbolli është një lojë. Është thelbësore që të luash për të kënaqur veten tënde, të jesh i lumtur. Kjo është ajo që fëmijët bëjnë dhe unë e bëj të njëjtën gjë.

Biografi e shkurtër e Lionel Messit

Lionel Andrés “Leo” Messi Cuccittini lindi më 24 qershor, 1987 në Rosario, Santa Fe, Argjentinë. Ai  është një futbollist i cili luan si sulmues me klubin spanjoll Barcelona në La Liga dhe me kombëtaren argjentinase ku ai është dhe kapiten.

LEXO GJITHASHTU: Urime për Shën Valentin

Që nga mosha 21 vjeç, Messi ka qenë i nominuar për të fituar Topin e Artë dhe FIFA Lojtari Botëror i Vitit. Një vit më vonë, në vitin 2009, ai fitoi çmimet e para të Topit të Artë si dhe FIFA Lojtari Botëror i Vitit. Ai vazhdoi dominimin e tij duke fituar edhe tre Topa të Artë në vitet 2010, 2011 dhe 2012. Ai gjithashtu fitoi në sezonin 2010–11 UEFA Lojtari më i mirë në Europë. Në moshën 24 vjeçare, Messi u bë golashënuesi më i mirë i historisë së Barcelonës në të gjitha garat. Në moshën 25 vjeçare, Messi u bë lojtari më i ri që shënon 200 gola në La Liga. Në Shtator 2014, Messi arriti shifrën e 400 golave me klubet dhe kombëtaren që në moshën 27 vjeçare.

Njohur gjerësisht si lojtari më i mirë në botë, Messi është vlerësuar nga shumë komentues, trajnerë dhe lojtarët si futbollisti më i madh i të gjitha kohërave, Messi është lojtari i parë në historinë e futbollit që ka fituar katër herë rresht Topin e Artë dhe lojtari i parë që ka fituar 3 herë trofeun Këpuca e Artë Europiane. Messi në nivele klubesh ka fituar gjashtë La Liga, dy Copa del Rey, pesë Supercopas de España, tre UEFA Champions League, dy UEFA Super Kupa dhe dy Botërore Klubesh.

LEXO GJITHASHTU: Filmi Shok

Në Mars 2012, Messi shkruajti historinë e Champions Leagues duke u bërë lojtari i parë në histori që shënon pesë gola në një ndeshje, në ndeshjen kundër gjermanëve të Bayer Leverkusen në ndeshjen e raundit të 16. Ai gjithashtu barazoi edhe rekordin e José Altafini me 14 gola të shënuar në një sezon të Champions Leagues. Messi ka vendosur edhe rekodin europian për më shumë Gola të shënuar gjatë një sezoni. Ai e vendosi rekordin në sezonin 2011-12 duke shënuar 73 gola, duke përfshirë këtu edhe 50 golat në një sezon në La Liga, që është rekord më vete i vendosur gjithashtu në sezonin 2011-12. Po në sezonin 2011–12, Messi u bë lojtari i parë në historinë e futbollit që shënon dhe asiston në 6 kompeticione të ndryshme. Më 16 Shkurt 2013, Messi shënoi golin e tij të 300 në karrierë më Barcelonën. Më 30 Mars 2013, Messi shënoi në ndeshjen e tij të 19 rradhazi duke u bërë futbollisti i parë në historinë e La Ligas që shënon të paktën 1 Gol në 19 ndeshje rradhazi dhe i pari futbollist që shënon gol kundër të gjitha skuadrave të La Ligas në një sezon të vetëm. Messi e vazhdoi rekordin e tij deri në 21 ndeshje dhe e përfundoi në një ndeshje kundër Atlético Madrid ku ai u detyra të braktis ndeshjen për shkak të një dëmtimi në këmbë. Në mars te 2014, me një tripletë kundër Real Madridit, Messi u kthye në lojtarin me më shumë gola dhe tripleta në historinë e El Clásico. Në tetor të 2014, Messi, vetëm 27 vjeç, u bë lojtari më i ri që të shënoje 250 gola në El Clásico. Në nëntor të 2014, Messi shënojë një tripletë kundër Sevillas, duke rritur në 253 totalin e golave në La Liga, duke u bërë kështu, lojtari me numrin më të madh të golave në La Liga. Më vonë atë muaj, ai shënoi golin e tij të 74 në Champions League, duke u bërë golashënuesi më i mirë në të.

Messi ndihmoi Argjentinën që të fitojë Kupën e Botës për moshat U20, ai u shpall futbollisti më i mirë dhe golashënuesi më i mirë i turnamentit me 6 gola. Në vitin 2006, ai u bë lojtari më i ri në historinë e Argjentinës që luan në një Kupë Bote, ai gjithashtu në vitin 2007 ishte finalist me Argjentinën në Copa América. Në vitin 2008, Messi fitoi trofeun e parë me Argjentinën, një medalje të artë në lojërat olimpike verore.

Burimi: Wikipedia

 

Thenie nga Charles Bukowski 6

Ka gjithmonë diçka që na i rrënon jetët tona. Gjithka varet se cila prej tyre nga bie hise e para.

Thenie dashurie

Nëse dikush qëndron duke ju duruar, ndoshta do të bënit mirë të mësonit si t’’i duronit edhe ju dhe të jini falënderues që ekziston dikush që do të jetojë me ju.

Thenie per jeten

Sa të thjeshtë e të lehtë në dukje janë hapat që na i ndryshojnë jetët…

Thenie nga Antonio Curnetta

Nuk kemi fuqi për ta mbajtur askënd. Kemi vetëm për detyrë që atij personi t’i lëmë kujtime të bukura.

Thenie nga Napoleoni per suksesin

Arsyeja përse shumica e njerëzve dështojnë në vend të suksesit është se ata këmbejnë atë që e duan më së shumti me atë që e duan për momentin.

Thenie nga Zinedin Zidane

Jeta është plot me keqardhje, por nuk ia vlen të shikosh prapa.

Thenie per jeten

Mos u trego shumë i ‘drejtë’ me të gjithë në këtë botë. Mos harro se pemët me të ‘drejta’ zgjidhen gjithmonë të parat për t’u ‘prerë’.

Thenie nga Sofia Loren

Duhet ta gëzosh jetën. Gjithmonë të jesh me njerëz që i pëlqen, njerëz me të cilët ke bisedë të këndshme. Ka kaq shumë gjëra pozitive për të cilat të mendosh.

Thenie nga Diego Armando Maradona

Nëna ime mendon se unë jam më i miri. Dhe unë jam rritur duke besuar gjithmonë në ato që më thotë nëna ime.

Thenie per suksesin nga Napoleoni

Nëse dëshiron të jesh i suksesshëm në botë, premto gjithçka mos ofro asgjë.

Thenie nga Maja Angelou

Kurajo është virtyti më i rëndësishëm, sepse pa të ju nuk mund të praktikoni asnjë tjetër virtyt.

Thenie per suksesin

Është siguria ajo që dëshiron? Nuk ka siguri në majë të botës.

Thenie nga Alan Rickman

Kur të jem 80 vjeç i ulur në karrigen time lëkundëse, do të jem duke lexuar “Harry Potter”. Dhe familja ime do të më thotë, “Pas gjithë kësaj kohe?” dhe unë do të them “Gjithmonë”.

Fjale e urte shqiptare

Njeriut as s’i hahet mishi, as s’i pihet çorba, por i matet fjala.

Thenie nga Behgjet Pacolli

Nga eksperienca ime jetësore kam mësuar, pos tjerash; “mos e quani askënd, të verbër në qoftë se e dini se ai është vërtet i verbër”, “mos e quani askënd të sëmurë, nëse e dini se ai është vërtet i sëmurë”. Këtë e kam mësuar kur të tjerët (mikro borgjezia qytetare e Prishtinës) talleshin me standardin tim të jetesës kur isha student në Prishtinë.

Thenie nga Lionel Messi

Duhet të luftosh për ta realizuar ëndrrën tënde. Duhet të sakrifikosh dhe të punosh shumë për të.

Thenie nga Lionel Messi 10

Në futboll, si në orëtari, talenti dhe eleganca nuk kanë aspak rëndësi pa ashpërsi dhe saktësi.

Thenie nga Lionel Messi 9

Unë gjithmonë thjesht e kam dashur shumë futbollin, dhe gjitmonë i kam kushtuar shumë kohë atij. kur isha fëmijë, shokët e mi më thirrnin për të dalur por unë rrija në shtëpi sepse kisha stërvitje të nesërmen.

Thenie nga Lionel Messi 8

Unë gjithmonë kam menduar se dëshiroja të luaj profesionalisht dhe gjithmonë e kam ditur se për ta bërë këtë gjë do të më duhej të bëja shumë sakrifica. Kam bërë sakrifica duke u larguar nga Argjentina, duke e lënë familjen time dhe duke filluar një jetë të re. I ndryshova shokët, njerëzit e mi. Gjithçka. Por gjithçka që bëra, e bëra për futbollin, për ta realizuar ëndrrën time.

Thenie nga Lionel Messi 7

Paraja nuk është faktor motivues. Paraja nuk më ngazëllen e as nuk më bën të luaj më mirë sepse ka dobi nga të qenurit i pasur. Unë thjesht jam i lumtur me topin te këmbët e mia. Motivimi im vjen nga të luajturit lojën që dashuroj. nëse nuk do të paguhesha për të qenë futbollist profesionist, me gjithë qejf do të luaja për asgjë.

Thenie nga Lionel Messi 6

Nuk është aq e lehtë për ne kur luajmë kundër ekipeve që kanë një mënyrë tjetër të të menduarit, si Chelsea apo Inter Milan, sepse ata kanë për qëllim të na ndalin neve e jo të luajnë një lojë që është më tërheqëse e që i bën shikuesit të kënaqen.

Thenie nga Lionel Messi 5

Unë preferoj të fitoj tituj me ekipin më shumë se të fitoj çmime individuale apo të shënoj gola më shumë se të tjerët. Unë jam më shumë i merakosur për të qenë një person i mirë sesa për të qenë futbollisti më i mirë në botë. Kur gjithë kjo përfundon, çka të mbetet? Kur të penzionohem, shpresoj që do të mbahem mend si një djalë i mirë.

Thenie nga Lionel Messi 4

Qoftë një lojë miqësore, apo për pikë, apo finale, apo çfarëdo loje – unë luaj njëjtë. Gjithmonë përpiqem të jep më të mirën nga vetja, fillimisht për ekipin tim, për veten, për tifozët dhe për t’u përpjekur për të fituar.

Thenie nga Lionel Messi 3

Ka gjëra më të rëndësishme në jetë sesa fitorja apo humbja e një loje.

Thenie nga Lionel Messi 2

Unë kurrë nuk mendoj për lojën as nuk vizualizoj asgjë. unë bëj atë çfarë më vjen në atë moment. Instinkt. Gjithmonë ka qenë kështu.

Thenie nga Albin Kurti

Kjo shprehja “arrest shtëpiak” nënkupton që duhet të kem shtëpi. Unë nuk kam shtëpi, jetoj me qira.

Thenie nga Albin Kurti

Ne nuk kemi as tokë për të falur dhe as shtet për të gjymtuar. Ne kemi Republikë për të mbrojtur dhe qeveri për ta rrëzuar.

Thenie nga Albin Kurti 6

Bosnja për shkak të Republikës serbe dhe Maqedonia për shkak të regjimit proserb të Gruevskit nuk i vunë sanksione Rusisë kur ajo pushtoi Krimenë.

Duke qenë pro-serbe ato u bënë edhe proruse meqenëse shpërfillën direktivën e SHBA-ve dhe të BE-së për sanksione ndaj Rusisë. Kreu i serbëve në Bosnje, Milorad Dodik, është bërë më i lidhur e më i afërt me Putinin dhe Rusinë sesa edhe vetë me Vuçiçin dhe Serbinë. Asaj rruge do të shkojë edhe presidenti i ardhshëm i Zajednicës po e lejuam instalimin e saj në Kosovë.

Thenie nga Albin Kurti

Vendosmëria nuk është dhunë dhe ndryshimet e mëdha gjithmonë vijnë nga masat e jo nga individët. Pra, kurrsesi prej individëve politikanë. Janë masat ato që i bëjnë ndryshimet dhe një masë të tillë do ta shohim edhe ne protestën e nesërme të 9 janarit.

Thenie nga Albin Kurti 4

Zëdhënësi i policisë Baki Kelani tha “e kemi situatën nën kontroll.” Ky është mentalitet totalitar. Ku guxon zëdhënësi i policisë të thotë “e kemi situatën nën kontroll”? As drejtori i burgut kur të burgosurit ngriten e kryengriten nuk guxon të thotë “e kemi situatën nën kontroll”. Zëdhënësi i policisë duhet të flasë për të drejtat e njeriut, për liritë e qytetarëve, për sundimin e ligjit e jo të thotë ” e kemi situatën nën kontroll”. Por kjo tregon se këta e kanë logjikën e dominimint, logjikën totalitare, logjikën autoritare.

Thenie per suksesin

Për të patur sukses në botë nuk është e mjaftueshme të jesh budalla, duhet gjithashtu të jesh i sjellshëm.

Thenie nga Albin Kurti 3

Policia jonë ka vdekur për së gjalli. 8000 policë i kemi. Shokët e tyre, 9 sosh, ua dënuan me 11 vite burg vetëm pse i rrahën truprojet e Vulinit – që është çetnik dhe asnjë polic nuk e çeli gojën. Asnjë polic. Kjo tregon që prej policit të thjeshtë deri te drejtori i policisë, e sindikata e policisë – policia e Kosovës ka vdekur për së gjalli.

Thenie nga Albin Kurti 2

Isa Mustafa e ka lidhur fatin e tij me Zajednicën; para një viti e pati lidhur fatin e tij me Jabllanoviqin. Sa rri Zajednica, rri edhe Mustafa, por Zajednica ka vdekur. Zajednica është një lloj fantazme të cilën kryeministri po mundohet ta ringjallë.

THenie nga Albin Kurti 1

Qysh jemi ne aleatë me SHBA kur krejt mallrat na vijnë prej Serbisë?!

Thenie nga Dwight D. Eisenhower

Nuk udhëhiqet duke i goditur të tjerët në kokë – ky është sulm, jo lidership.

Thenie nga J. Mariq

Të gjitha dashuritë, me kalimin e kohës veniten; vetëm dashuria për pushtet, me kalimin e kohës, sa vjen e shtohet.

Thenie nga Malcolm X 3

Jam i bekuar të vizitoja Qytetin e Shenjtë të Mekës.

Thenie nga Leonardo Da Vinci

Ai i cili dëshiron të jetë i pasur brenda një dite do të varet brenda një viti.

Thenie nga Bill Gates

Nëse mendon se mësuesi është i rreptë, prit derisa të kesh shef.

Thenie nga Ibrahim Rugova

Nuk mund të merrem me letërsi kur shoh se nëpër rrugë vdesin njerëzit e mi.

Thenie per jeten 2

Shumë njerëz kalojnë ne jetën tonë, por vetëm ata më të rëndësishmit arrijnë të lënë gjurmë tek ne.

Thenie nga Ibrahim Rugova

Arti është si jeta, secili e gjen kuptimin e tij për vete.

Thenie nga Leo Tolstoi

Ne humbëm sepse i thamë vetes sonë se humbëm.

Thenie per dashurine 3

Ka persona të cilët që nga koha që i njeh, nuk do pushosh së dashuruari kurrë… sepse gjenden në atë kënd të zemrës.

THenie nga Ibrahim Rugova 7

Kosova është një vend i vogël, por ka aq shumë pasuri që ia ka falur Zoti.

Thenie per suksesin 2

E gjitha çfarë ju duhet është injoranca e vetëbesimi, dhe suksesi është i sigurt.

Thenie nga Albert Einstein

Mos tento të jesh njeri i suksesit, por njeri i vlerës.

Thenie nga Volteri

Hapi i parë, biri im, të cilin njeriu e bën në botë, është një nga të cilët varet pjesa tjetër e ditëve tona.

Thenie nga Lonardo Da Vinci 2

Është më e lehtë për të rezistuar në fillim se sa në fund.

Thenie nga Bill Gates 3
Asnjëherë nuk kam marrë ditë të lirë gjatë të njëzetave të mia. Asnjë. Dhe akoma jam fanatik, por tani jam pak më pak fanatik.

Thenie nga Charles Bukowski 3

Mos harro – është gjithmonë dikush apo diçka duke pritur për ty, diçka më e mirë, më inteligjente, më e keqe, më jetëgjatë….

Thenie nga John Updike

Vetja në thelb është e pafajshme, dhe kur ajo shijon pafajësinë e saj, e di se pafajësia jeton përjetë.

Thenie nga Elenor Ruzvelt

Është më mirë të ndezësh një qiri se sa të mallkosh errësirën.

Thenie nga Bill Gates

Mos krahaso veten me asnjë në këtë botë. Nëse vepron kështu, je duke nënçmuar veten.

Thenie per jeten

Tri detyrat më të rënda të kësaj bote janë: Ta shpërblesh urrejtjen me dashuri, pranimi i të pamundshmes dhe thënia “unë isha gabim”.

Thenie per femrat

Kur është fjala për femrat, gjëja më e rrezikshme është se s’’mund të jetohet me to, por as pa to.

Thenie nga Leonardo Da Vinci 2

Koha qëndron mjaft gjatë për këdo që dëshiron ta përdorë atë.

Thenie nga Bill Gates - 2

Kisha shumë ëndrra kur isha fëmijë, dhe kjo u mundësua kryesisht nga fakti se kisha mundësinë të lexoja shumë.

Thenie nga Leonardo Da Vinçi

Një ditë e shpenzuar mirë sjell gjumë të lumtur.

Thenie nga Leo Tolstoi

Jeta e vërtetë jetohet kur ndodhin ndryshime të vockëla.

Thenie nga Albert Einstein

Jeta është sikur ngasja e biçikletës. Për ta ruajtur ekuilibrin duhet të qëndrosh në lëvizje.

Thenie nga Albert Einstein

Vetëm jeta e jetuar për të tjerët është me vlerë.

Thenie nga Bertrand Russell

Jeta e mirë është e inspiruar nga dashuria dhe e udhëhequr nga dituria.  

Thenie nga Charles Bukowski

Njeriu do të duhej të vdiste dy herë, para se të fillonte të jetonte si duhet.

Thenie nga Maya Angelou 2

Unë besoj se çdo njeri është lindur i talentuar.

Thenie nga Dalai Lama

Dhuroji asaj që dashuron, krahë për të fluturuar, rrënjë për t’u kthyer, motive për të qëndruar.

Thenie nga Bob Marley

Gjërat më të bukura nuk janë perfekte, por speciale…

Thenie nga Honore de Balzac

Zemra e njeriut ka kufi në dashuri, por jo edhe në urrejtje.

Thenie nga Anthony D'Angelo

Nëse rrezikon mund të humbasësh, nëse nuk rrezikon ke humbur gjithsesi.

Thenie nga Anne Frank

Askush nuk është bërë i varfër duke dhënë.

Thenie per te qeshurit

Mos harro, njerëzit kanë nevojë për të qeshur ndonjëherë më shumë sesa për ushqim.

Thenie nga Charles Bukowski 7

Të shkruash poezi nuk është e vështirë. Të jetosh është e vështirë.

Thenie nga Zhan Zhak Ruso 3

Të gjitha fatkeqësitë e mia vijnë nga që kam pasur mendim tepër të mirë për miqtë e mi.

Thenie nga Charles Bukowski 4

Mendoni per miliona veta që jetojnë së bashku edhe pse nuk iu pëlqen, e urrejnë punën por kanë frikë ta humbasin, nuk ka pse të çuditësh që e kanë atë fytyrë të cilën e kanë.

Thenie nga Mark Twain 2

Kurdo që ti e gjeni veten në anën e shumicës, është koha për pauzë dhe reflektim.

Thenie nga Leo TOlstoi

Gëzimi mund të jetë i vërtetë vetëm nëse njerëzit e shikojnë jetën e tyre si një shërbim dhe kanë një synim të përcaktuar të jetës jashta vetvetes dhe lumturisë së tyre personale.

Thenie nga Malcolm X 4

Kam bërë shumë gjëra si musliman për të cilat më vije keq tani.

Thenie nga Charles Bukowski 2

Jam i sigurtë që do të më jepet një minutë për t’i menduar të gjitha herët që doja ta ulërija atë që ndjeja, por kam heshtur nga frika se nuk do të kuptohem, dhe do të pendohem për synimet të cilat i kam braktisur ngaqë frika se do të dështoja më ka ndaluar t’i vazhdoja.

Thenie nga Sofia Loren

Kurrë nuk jam përpjekur t’i errësoj kujtimet e së shkuarën, edhe kur ato janë tejet të dhimbshme. Gjithçka që përjeton të ndihmon që të jesh njeriu që je.

Thenie per jeten

Nëse jeta do të ishte e parashikueshme, atëherë nuk do të ishte jetë, dhe do të ishte pa shije.

Thenie nga Muhamed Ali

Fluturo si zog, picko si bletë.

THenie nga Truman Capote

Dështimi është rrethana që ia jep suksesit bukurinë.

Thenie nga Elenor Ruzvelt

Lumturia nuk është një qëllim, ajo është një produkt anësor.

Thenie nga Bill Gates

Nëse nuk mund ta bësh mirë, së paku bëje të duket mirë.

Thenie nga Mark Twain

Le të jetojmë në mënyrë të tillë që kur të vdesim edhe varrmihësit t’i vijë keq.

Thenie nga Albert Einstein

Nëse dëshiron fëmijët të të bëhen inteligjent, u lexo përralla. Nëse dëshiron të të bëhen edhe më inteligjent, u lexo më shumë përralla.

Thenie nga Shimon Perez

Kur ti ke dy alternativa, gjëja e parë që të bësh është të kërkosh një të tretë për të cilën ti nuk kishe menduar, e cila nuk ekziston.

Thenie nga Malcolm X 2

Bëhu paqësor, bëhu i sjellshëm, iu nënshtro ligjit, respekto secilin; por nëse ndokush vë dorë mbi ty, e dërgo tek varrezat.

Thenie nga Ibrahim Rugova 9

Ne kemi euron monedhë, çka do të thotë shumë. Ajo nuk e ka stabilizuar vetëm situatën në Kosovë politikisht dhe ekonomikisht, por i ka lehtësuar edhe kontaktet e drejtpërdrejta që kemi me Europën.

Thenie nga Volteri

Puna është kripa e jetës.

Thenie nga Albert Einstein

U jam falënderues atyre që më thanë jo. Për shkak të tyre po e bëj vetë.

Thenie nga Ibrahim RUgova 4

Shqiptarët nuk i bashkon vetëm feja apo ideologjia. Qysh në shekullin e nëntëmbëdhjetë, në kohën e Rilindjes kombëtare, gjuha, kultura dhe tradita ishin elemente lidhëse kombëtare, kurse feja nuk ishte forca absolute e bashkimit.

Thenie nga Ibrahim Rugova 3

…pushteti i mirë i dëgjon intelektualët e vërtetë, të cilët udhëhiqen nga ideja universale e progresit njerëzor.

Thenie nga Ibrahim Rugova 8

…kuçedra e Anadollit na gëlltiti ç’patëm. Po ajo mori shumëçka, gati na zhbiu, por s’mund të na marrë atë më të vlefshmen, më madhështoren – fuqinë, trimërinë që i çoi në këmbë prore shpirtrat tanë të djegur për tokën e stërgjyshërve.

Thenie nga Charles Bukowski 8

Kaloja para dyqind vetave dhe nuk arrija të shikoja qoftë dhe një qenie njerëzore.

Thenie per jeten 2

Kisha dashur që kurrë të mos përfundojnë ato ditë.

Thenie nga Maya Angelou

Kreativiteti nuk shterr kurrë, sa më tepër ta përdorësh, aq më tepër gjen burime të reja.

Thenie nga Robert De Niro

Nuk ka asgjë më ironike ose kontradiktore se sa vetë jeta.

Thenie nga Zhan Zhak Ruso 2

Edhe pse modestia është e natyrshme për njeriun, ajo nuk është e natyrshme për fëmijët. Modestia fillon vetëm me njohjen e së keqes.

Thenie nga Malcolm X 6

E ardhmja u takon atyre që përgatiten për të sot.

Thenie nga Winston Churchill

Pesimisti gjen vështiresi në çdo rast, optimisti gjen raste në çdo vështirësi.

Thenie nga Charles Bukowski

Mëso të mos e shkatërrosh me fjalë atë çfarë ke ndërtuar me heshtje.

Thenie nga Benjamin Franklin

Më mirë të shkosh në shtrat pa ngrënë se të zgjohesh me borxhe.

Thenie nga Aristoteli

Fatkëqesitë tregojnë se kush janë shokët e vërtetë.

Thenie nga Malcolm X 5

Pa edukim, nuk je duke shkuar askund në këtë botë.

Thenie nga Alija Izetbegoviç

Kafsha është e rrezikshme atëherë kur është e uritur, kurse njeriu kur është i ngopur.

Thenie nga Ibrahim Rugova 12

Kosova sot është më pranë Europës se vendet e tjera të rajonit të Evropës Juglindore.

Thenie per dashurine 2

Në fillim të dashurisë dashnorët flasin për të ardhmen, e kur ajo është nga fundi, flasin për të kaluarën.

Thenie nga Muhamed Ali

Ai që nuk është mjaft trim për t’u përballur me rreziqet nuk do të arrijë asgjë në jetë.

Thenie nga Zhan Zhak Ruso

Organizmi i pushtetit, si dhe trupi i njeriut, fillon të vdesë sapo ka lindur, dhe mbart në vetvete shkaqet e shkatërrimit të tij.

Thenie nga Volteri

Jeta është e mbjellë dendur me gjemba, dhe unë nuk di asnjë mjet tjetër përveçse të kaloj shpejt nëpër to. Sa më gjatë të ndalemi në fatkeqësitë tona, aq më e madhe është fuqia e tyre për të na dëmtuar.

Thenie nga Sofia Loren 2

Nuk gjen kënaqësi në punë, nëse nuk e bën punën që dëshiron.

Thenie nga Napoleoni

Njeri i fortë është ai i cili është në gjendje me dëshirën e tij të ndërpresë komunikimin mes ndjenjave dhe mendjes.

Thenie nga Malcolm X 7

Islami i vërtetë më mësoi se nevojiten të gjithë përbërësit ose karakteristikat religjioze, politike, ekonomike, psikologjike e racore për të bërë Familjen Njerëzore dhe Shoqërinë Njerëzore të plotë.

Thenie nga Franc Bekenbauer

Kush është i fortë, nuk fiton. Kush fiton, është i fortë.

Thenie nga Ibrahim Rugova 11

Unë dua të theksoj se pavarësia e Kosovës duhet dhe do të njihet plotësisht.

Thenie nga Robert de Niro

Do të kesh kohë për të pushuar kur të jesh i vdekur.

Thenie nga Erich Maria Remarque

Jo gjithmonë bëjmë atë që duhet. Madje edhe kur e dimë këtë. Shpesh këtu qëndron bukuria e jetës.

Thenie

Shih gjithashtu: Foto te bukura

Thënie quhet përsëritja e një shprehjeje si pjesë e një shprehjeje tjetër, veçanërisht kur shprehja e cituar është e mirënjohur apo atribuohet në mënyrë eksplicite përmes citimit të burimit origjinal, dhe shënjohet me thonjëza.

(more…)

Thënie-nga-Albert-Ajnshtajn-3

Shih gjithashtu: Foto te bukura

“Dy gjëra janë të pafundme: universi dhe marrëzia e njeriut. Për këtë të parën nuk jam fort i sigurt.”

Kush e ka thënë këtë thënie? Albert Einstein? Frederick S. Perls? Anonim? Një astronaut i famshëm?

Kjo thënie shpesh i vishet Albert Ajnshtajnit. Mirëpo, a e ka thënë me të vërtetë Ajnshtajni atë?

(more…)

Thenie nga Stephen Hawking 11

Unë e konsideroj trurin si një kompjuter që ndalet së punuari kur pjesët e tij dështojnë. Nuk ka parajsë apo jetë të përtejme për kompjuterë të prishur; ajo është një përrallë për njerëzit që kanë frikë nga terri.

11 thenie nga Stephen Hawking

Sot, Stephen Hawking feston ditëlindjen e tij të 74.

Me këtë rast, Thenie.ORG ka përgatitur 11 thënie të përzgjedhura të tij, të cilat mund t’i lexoni më poshtë.

Shpresojmë të ju pëlqejnë dhe t’i shpërndani me miqtë tuaj!

(more…)

Thenie nga Stephen Hawking 10

Popullata jonë dhe përdorimi i burimeve të shtershme të planetit Tokë po rriten eksponencialisht, bashkë me aftësinë tonë teknike për ta ndryshuar mjedisin për mirë apo për keq.

Thenie nga Stephen Hawking 9

Inteligjenca është aftësia për t’iu përshtatur ndryshimeve.

Thenie nga Volteri

Për të pabesët, gjithçka shërben si pretekst.

Thenie nga Stephen Hawking 8

Shiko lart te yjet e jo poshtë te këmbët. Përpiqu të krijosh një kuptim të asaj që sheh dhe pyet veten se çfarë e bën universin të ekzistojë. Bëhu kurioz.

Thenie nga Stephen Hawking 7

Kam vërejtur se edhe njerëzit që pretendojnë se gjithçka është e paracaktuar, dhe se ne nuk mund të bëjmë asgjë për ta ndryshuar atë, shikojnë anash para se ta kalojnë rrugën.

Thenie nga Stephen Hawking 6

Ne të gjithë jemi tash të lidhur nga interneti, sikur neuronet në një tru gjigand.

Thenie nga Stephen Hawking 5

Thenie nga Stephen Hawking 4

Unë besoj se gjërat nuk mund ta bëjnë veten të pamundur.

Thenie nga Stephen Hawking 3

Sado e vështirë që mund të duket jeta, ekziston gjithmonë diçka që mund të bëni dhe të keni sukses.

Thenie nga Stephen Hawking 2

Jeta do të ishte tragjike nëse nuk do të ishte qesharake.

Thenie nga Stephen Hawking

Njerëzit nuk do të kenë kohë për ty nëse je gjithmonë nervoz apo duke u ankuar.

Thenie per martesen

Ekzistojnë dy periudha në jetën e një burri kur ai nuk i kupton gratë, para martese dhe pas martese.

THenie nga Mark Twain

Në një dhomë librash ndjehesh në një mënyrë misterioze sikur përmes lëkurës absorbon mençurinë e përmbajtur në të gjitha librat, madje edhe pa i hapur ato. 

10 thenie nga mr. bean

Sot e ka ditëlindjen ikona e humorit botëror, Rowan Atkinson, të cilin e njohim më shumë nga personazhi i tij Mr. Bean. Ai mbush 60 vjet. Për ta nderuar, ne kemi përgatitur 10 THËNIET E TIJ MË TË FAMSHME të cilat mund t’i gjeni më poshtë.

Shpresojmë të ju pëlqejnë dhe t’i shpërndani me miqtë tuaj!

(more…)

Thenie nga Albert Einstein

Dashuria është mësues më i mirë se detyra.

Thenie nga Zinedin Zidane

Real Madrid është gjëja më e rëndësishme që më ndodhi mua, si futbollist dhe si njeri.

thenie nga volteri

Të mbash një stilolaps do të thotë të jesh në luftë.

Thenie nga Leo Tolstoi

Gjithçka, çdo gjë që e kuptoj, unë e kuptoj vetëm për shkak të dashurisë.

Thenie nga Napoleoni

Ekzistojnë vetëm dy fuqi në botë: shpata dhe mendja. Në afat të gjatë, shpata gjithmonë është e mposhtur nga mendja.

Thenie nga Rita Ora

Gjëja më e keqe është kur një djalë duket i ngathët. Nuk është e pëlqyeshme.

Thenie nga Agim Ramadani

M’u shterrshin sytë nëse pushoj,
Lirinë tënde me ëndërrue,
Mallkue qoftë gjaku im,
Nëse m’vrasin pa luftue.

Thenie nga Jimi Hendrix

Dituria flet, por urtësia dëgjon.  

THenie nga Edgar Allan Poe

Të përgojuarit e një njeriu të madh është mënyra përmes të cilës një njeri i vogël mund të arrijë madhështinë.

thenie nga marsel prust

Dashuria është një torturë reciproke.

thenie per dashurine 3

Arti i dashurisë është kryesisht arti i këmbënguljes.

thenie nga leonardo da vinci 2

Uji është forca lëvizëse e të gjithë natyrës.

THenie nga Leonardo Da Vinci

Hekuri ndryshket nga mospërdorimi; uji humbet pastërtinë e tij prej vendqëndrimit… kështu edhe mosveprimi than energjinë e mendjes.

thenie per dashurine 2

Nga të gjithë budallallëqet që bën një vajzë, më i madhi është dashuria e saj e parë.

thenie per miqesine

Nuk bën miq kurrë ai që nuk bëri asnjë armik.

11 thënie nga Umberto Eko

Sot feston ditëlindjen e tij të 84, autori i famshëm italian, Umberto Eco.

Umberto Eko lindi më 5 janar 1932 në Piedmont të Italisë. Është semiotikant italian, eseist, filozof, kritik letrar dhe romancier. Njihet më së shumti për romanin e tij “Emri i Trëndafilit”, i botuar në vitin 1980. Ai ka shkruar gjithashtu libra për fëmijë, tekste akademike dhe ese.

Për ta nderuar, ne sot kemi përgatitur 11 thëniet më të mira të tij.

Shpresojmë të ju pëlqejnë dhe t’i shpërndani me miqtë tuaj!

(more…)

Natyra nuk ec me kërcime dhe kufij.

THenie nga Mr. Bean

Unë gjithmonë e kam konsideruar Mr. Bean si një karakter të pakohë, të pamoshë dhe do të preferoja që ai të mbahej mend si një karakter kryesisht në të tridhjetat dhe katërdhjetat.

Thenie nga Mr. Bean 10

Unë gjithmonë jam brengosur për gjëra më shumë se që është dashur.

Thënie nga Mr. Bean

Mendoj se e kam një vetëbesim të brendshëm që shijet e mia janë mjaft të thjeshta, që çfarë unë mendoj se është qesharake gjen një publik të gjerë. Unë nuk jam veçanërisht intelektual apo i mençur apo i fokusuar në minoritetet në instinktet e mia kreative. Dhe sigurisht se nuk jam i vetëdijshëm rreth shtypjes së ndonjë ambicieje më të sofistikuar.

Thenie nga Mr. Bean 8

Përveç faktit se aftësitë tuaja fizike fillojnë të dobësohen, unë gjithashtu mendoj se dikush në të pesëdhjetat që bëhet sikur fëmijë bëhet pak i pikëlluar. Duhet të jeni të kujdesshëm.

Thenie nga Mr. Bean 7

Por unë gjithmonë ndihem se çfarëdo që bëj, mund ta kisha bërë më mirë. Supozoj se quhet perfeksionizëm.

Thenie nga Mr. Bean 6

Të kritikuarit e një personi për shkak të racës së tyre është haptazi e paarsyeshme dhe qesharake, por ta kritikoni fenë e tyre, kjo është një e drejtë. Kjo është liri.

Thenie nga Mr. Bean 5

Sa më i vjetër që bëhesh, aq më shumë e kupton se si rastësia ka ndihmuar në përcaktimin e shtegut tuaj përgjatë jetës.

Thenie nga Mr. Bean 4

Ndjehem sikur kamera është pothuajse një lloj soditësi në jetën e Mr. Bean dhe ju vetëm shikoni një person bizarr që vazhdon me jetën e tij ashtu si do ai.

THenie nga Mr. Bean 3

Mr. Bean në thelb është një fëmijë i kurthuar në trupin e një burri. Të gjitha kulturat identifikohen me fëmijët në një mënyrë të ngjashme, prandaj ai ka këtë famë bizarre botërore.

Thenie nga Mr. Bean 2

Njerëzit mendojnë se nëse unë mund t’i bëj ata të qeshin në skenë, unë mund t’i bëj të qeshin edhe personalisht. Kjo nuk qëndron fare. Unë jam në thelb një person i qetë, i avashtë, që thjesht ka rastisur të jetë një performues.

Thenie nga Umberto Eko 11

Problemi me Internetin është se ai të jep gjithçka – material të besueshëm dhe material të çmendur. Kështu problemi bëhet, si ta bësh dallimin?

Thenie nga Umberto Eko 10

Të lexosh një libër nga letra është përvojë ndryshe: mund ta bësh në anije, në një degë druri, në shtratin tënd, edhe nëse ndalet rryma.

Thenie nga Umberto Eko 9

U pasionova pas Mesjetës, në të njëjtën mënyrë se si disa njerëz pasionohen pas arrave të kokosit.

Thenie nga Umberto Eko 8

Kur poeti është i dashuruar, ai është i paaftë të shkruajë poezi për dashurinë. Ai duhet të shkruajë kur kujton se ishte i dashuruar.

Thenie nga Umberto Eko 7

Në Shtetet e Bashkuara ekziston një etikë puritane dhe një mitologji e suksesit. Ai që është i suksesshëm është i mirë. Në shtetet latine, në shtetet katolike, personi i suksesshëm është mëkatar.

Thenie nga Umberto Eko

Një sekret është i fuqishëm kur është i zbrazët.

Thenie nga Umberto Eko 5

Unë e shoh veten si një profesor serioz i cili, gjatë fundjavës, shkruan romane.

thenie nga umberto eko 4

Unë besoj se e tërë bota është një enigmë, një enigmë e padëmshme që është bërë e tmerrshme nga vetë përpjekja jonë për ta interpretuar atë sikur ka një të vërtetë në brendi të saj.

thenie per dashurine

Dashuritë e para janë si dhëmbët e parë: dalin pa dhembje dhe ua lëshojnë vendin të tjerëve.

thenie per krishtlindjet nga bibla 2

Ata, kur e panë yllin, u gëzuan me gëzim shumë të madh. – Mateu 2:10

thenie per krishtlindjet nga bibla 3

Dhe kjo do t’ju vlejë si shenjë: ju do të gjeni një fëmijë të mbështjellur me pelena, të shtrirë në një grazhd. – Luka 2:12

thenie per krishtlindjet nga bibla 4

Ngazëllo me të madhe, o bijë e Sionit, lësho britma gëzimi, o bijë e Jeruzalemit! Ja, mbreti yt po të vjen; ai është i drejtë dhe sjell shpëtimin, i përulur dhe i hipur mbi një gomar, mbi një gomar të ri. – Zakaria 9:6

thenie per krishtlindjet nga bibla 5

Përëndia e lartësoi me të djathtën e vet dhe e bëri princ dhe shpëtimtar për t’i dhënë Izraelit pendimin dhe faljen e mëkateve. – Veprat e Apostujve 5:31

thenie per krishtlindjet nga bibla

Prandaj vet Zoti do t’ju japë një shenjë: Ja, e virgjëra do të mbetet me barrë dh do të lindë një fëmijë të cilin do ta quajë Emanuel. – Isaia 7:14

Thenie nga Shekspiri

Dashuria dhe qielli e bëjnë njeriun qiellor

thenie nga Winston Churchill

Politika është më e rrezikshme se lufta, sepse në luftë ju vriteni vetëm njëherë.

Thenie nga Conor McGregor

Gjithçka që ka rëndësi është mënyra se si ti e sheh vetveten.

thenie per miresine

Unë mundohem t’i dua të tjerët, por është e vështirë, sepse shumica e njerëzve nuk janë mësuar me të mirën. Kështu që, meqë nuk dinë ta japin, nuk dinë as ta marrin…

Thenie per pleqerine

Mosha e një gruaja nuk ka rëndësi. Interpretimet më të bukura janë luajtur nga violinat më të vjetra.

thenie nga charles bukowski

E ndjeja stomakun të më lëkundej si një varkë në det me dallgë. Isha keq fare, ndjehesha i padobishëm, më i trishtuar. Isha dashuruar me atë.

Thenie dashurie 4

Nuk është zgjidhje të ulërish ngado që më ke harruar… Në momentin kur ti nuk do të flasësh më për mua atëherë ka ndodhur në të vërtetë.

thenie dashurie 2

Nuk ekzistojnë ndarje përfundimtare derisa ka një kujtim…

thenie dashurie 3

Ndoshta kanë pasur të drejtë që e kanë vënë dashurinë nëpër libra… Ndoshta ajo nuk mund të jetojë askund tjetër…

“Çka All-llahu dëshiron prej veprave të krijesave të Tij është sinqeriteti e jo diç tjetër.”

“Eshtë e vërtetë se nuk mund të bëhesh melaçe, por të paktën Shejtan mos u bëj.”

thenie nga ismail kadare

Ajo i ngulte sytë, si t’ia kërkonte qëndrën e vështrimit . Pastaj i tha: ‘Ke frikë prej meje?’ ‘Kurrë,’ tha ai. ‘Kam veç një frikë, mos të të humb!’

thenie nga ismail kadare 2

Njeriu në jetë ka nevojë për një filxhan shkencë, një shishe kujdes, dhe një oqean durim.

Thenie nga Lorik Cana

“Ky grup e ka pasur synimin të kualifikohet dhe ia arritëm, humbjen nga Serbia dhe Portugalia kemi harruar. Serbia do të pij birra dhe do të na shohin nga televizioni.” — Lorik Cana, më 11 tetor, pas fitores së Shqipërisë 3-0 kundër Armenisë.

Thenie nga Faik Konica

“Sa lehtë përdorë njeriu fjalë të mëdha për të mëshehur nën ‘to intriga e për të shfrytëzuar zemërime të veçanta.” — Faik Konica

Thenie nga Faik Konica

“Njerëzit e paditur, në shumicë, rrojnë më tepër se të diturit, se këtyre u punon nat’ e ditë mëndja e ashtu u prishet më shpejt organizmi.” — Faik Konica

Thenie nga Faik Konica

“Nëse jemi të bashkuar, e pamundura bëhet e mundur – nëse jemi të ndarë, e mundura bëhet e pamundur.” — Faik Konica

Thenie nga Donald Trump

“Ti duhet të mendosh gjithsesi, kështu që pse të mos mendosh madhërisht?” — Donald Trump

5 thënie nga Hoxhë Shefqet Krasniqi të përmbledhura në një video nga Thenie.ORG. Shpresojmë të ju pëlqejë!

Thenie nga Shefqet Krasniqi

“Islami as nuk shitet me pare e as nuk blihet me pare, është thjeshtë bindje.” — Dr. Shefqet Krasniqi

Thenie nga Ahmed Kalaja 6

“Sa më shumë që njeriu e njeh Allahun, aq më shumë ndriçohet dhe përmirësohet në jetën e tij.” — Hoxhë Ahmed Kalaja

Thenie nga Ahmed Kalaja 5

“Fjala e mirë do të thotë, të thuash të vërtetën, edhe atëherë kur nuk të përshtatet.” — Hoxhë Ahmed Kalaja

Thenie nga Ahmed Kalaja 4

“Mos i nënvlerëso mundësitë e tua, sepse buzëqeshja jote mund të jetë arsyeja që dikush të lulëzon në jetë.” — Hoxhë Ahmed Kalaja

Thenie nga Ahmed Kalaja 3

“Një pikë loti që derdh për gjynahun tënd dhe prej frikës ndaj Zotit nuk mund të vlerësohet (blehet) me vlerën e kësaj bote dhe çka ka në të.” — Hoxhë Ahmed Kalaja

Thenie nga Ahmed Kalaja 2

“E duam Allahun shumë sepse na dërgoi profetin e fundit, vulën e profetësisë, Muhammedin A.S. Dhe ky i dërguar i Zotit ka qenë mëshirë për njerëzimin, dhe një burrë që i mësoi njerëzimit se çka është më e mira dhe më e dobishmja dhe orientoi njerëzimin tek më e mira dhe më e dobishmja…” — Hoxhë Ahmed Kalaja

Thenie nga Ahmed Kalaja

“Njeriu edukohet atëherë kur nga zemra e tij buron ndjesia se ekziston një Zot i cili është i gjithëdijshëm për çdo veprim që bën njeriu!” — Hoxhë Ahmed Kalaja

Thenie nga Kim Mehmeti

“Kam përshtypjen se – shpresoj të jem gabim – në Kosovë është më lehtë të thuash për Milosheviçin gjithçka pozitive se sa të thuash diçka pozitive për fenë islame.” — Kim Mehmeti

Thenie nga Enis Rama

“Nga nivelet më të larta të bujarisë është t’i ndihmosh dikujt, kur ai nuk të kërkon, por ti e di se ai ka nevojë për ndihmë!” — Hoxhë Enis Rama

Thenie nga Fadil Musliu

“Është e lehtë të gjesh një femër për muaj të mjaltit, por është e vështirë të gjesh një grua për jetë të mjaltit.” — Imam Fadil Musliu

Thenie nga Shefqet Krasniqi 4

“Nëse ti je me Allahun, edhe Allahu është me ty. E kur Allahu është me ty, nuk ka rëndësi kush është kundër teje.” — Dr. Shefqet Krasniqi

Thenie nga Shefqet Krasniqi 6

“Ashtu sikur trupi që ka nevojë për ajr dhe për ushqim, ashtu edhe shpirti ka nevojë për namaz.” — Dr. Shefqet Krasniqi

Thenie nga Shefqet Krasniqi 2

“Gruaja është më e shtrenjtë se diamanti, prandaj ne gruan e ruajmë më shumë se diamanti.” — Dr. Shefqet Krasniqi

Thenie nga Shefqet Krasniqi

“Shejtanit të mallkuar me ja falë katër anët e botës nuk i don, gjithçka që dëshiron ai është ta bëjë një njeri ta braktisë Namazin!” — Dr. Shefqet Krasniqi

Thenie islame

“Mund të sprovohesh jo për t’u dënuar por për t’u pastruar dhe edukuar.” — Anonim

Thenie islame

“Kush dëshiron të gëzohet me fletoren e tij (në Ahiret) le të shpeshtojë istigfarin.” — Sahih el-Xhami 5955

Thenie islame

“Nëse ndodh që Allahu të ndalon nga ajo që dëshiron, dije, se Ai të jep atë për të cilën ti ke nevojë.” — Anonim

Thenie islame

“Sa më i fortë besimi, aq më i vështirë testi dhe aq më i madh shpërblimi.” — Anonim

Thenie islame

“Njeriun e kemi porositur të jetë i sjellshëm ndaj prindërve të vet.” — Kuran 46:15

Thenie islame

“Të vdekurin e përcjellin tri gjëra: familja e tij, pasuria e tij dhe veprat e tij. Dy kthehen, kurse një mbetet me të. Kthehet familja dhe pasuria e tij, kurse me të mbesin veprat e tij.” — Muttefekuni

Thenie islame

“Flit, atëherë kur zemërimi yt ka rënë.” — Imam Muhamed bin Hiban el-Busti

Thenie islame

“Ki kujdes o rob i Allahut, të mos i bësh padrejtësi të dobëtit.” — Salih bin Ta Ha AbdulVahid

Thenie islame

“Suneti është sikurse anija e Nuhut (alejhi selam). Kush hipë në të shpëton; kush jo, fundoset.” — Imam Maliku

Thenie islame

“Allahu i di nevojat e shpirtit tënd edhe nëse ti nuk mund t’i gjesh fjalët për t’i shprehur ato. Prandaj ai t’i jep ato që të duhen dhe jo ato që i do.” — Anonim

Thenie islame

“Kujt i janë dhënë këto 4 gjëra i janë dhënë të gjitha të mirat;

1. Zemra mirënjohëse
2. Gjuha kujtuese (Dhikri)
3. Durimi
4. Gruaja e besueshme”

— Ibn Abbasi

Thenie islame

“Sinqeriteti shpie në bamirësi, ndërsa bamirësia shpie në Xhenet.” — Buhariu dhe Muslimi

Thenie islame

“Neve na mjafton Allahu, Ai është mbrojtës i mrekullueshëm!” — Ali Imran, 173

Thenie islame

“Dhe ruajuni asaj Dite që do të ktheheni tek Allahu!” — Kuran 2:281

Thenie islame

“Kjo botë është treg në të cilin fitohet bota tjetër!” — Hasan el-Basri

Thenie islame

“4 gjëra e sjellin rizkun:

1. Namazi i natës
2. Istigfari në kohën e syfyrit
3. Sadakaja e shpeshtë
4. Dhikri i sabahut dhe i mbrëmjes”

— Ibn Kajjimi

Thenie islame

“Kur litarët të ngatërrohen, i padituri i këputë ndërsa i mençuri i zgjidh.” — Shejh AbdulAziz El-Tarifi

Thenie islame

“Zemra gjen pushim dhe qetësim nëse rregullohet me Allahun ndërsa nëse rregullohet me njerëzit do të jetë e brengosur dhe e shqetësuar.” — Ibn Kajjimi

Thenie islame

“Pesë namazet, prej xhumasë në xhuma dhe prej Ramazanit në Ramazan falen (mëkatet), pos atyre që janë të mëdha.” — Anonim

Thenie islame

“Nëse lodhesh duke bërë bamirësi, dije se lodhja ikën, ndërsa bamirësia mbetet. Nëse kënaqesh duke bërë gjynahe, dije se kënaqësia ikën, ndërsa gjynahu mbetet.” — Anonim

Thenie islame

“I sinqerti nuk preokupohet për pozitën që ka në sytë e krijesave.” — Ibn Kajjim el-Xheuzij

Thenie islame

“Fëmijët janë fryti më i madh i martesës.” — Anonim

Thënie për prindërit

“Ti je shembull për fëmijën tënd.” — Anonim

Thenie islame

“Kush tregohet i thjeshtë për hir të Allahut, Allahu do ta lartësojë atë.” — Muslimi

Thenie islame

“Dy njerëz nuk arrijnë të bëhen të ditur: ai që ka turp dhe mendjemadhi.” — Muxhahidi

Thenie islame

“Provoje dhe mos u frikëso? Sepse me të vërtetë ata që e ndërtuan anijen e Nuhit (Alejhis-selam) ishin amatorë ndërsa profesionistët e ndërtuan Titanikun?!” — Dr. Ibrahim El-Fekij

(sic.)

Thenie islame

“Mos kini frikë të thoni të vërtetën, edhe nëse kjo nënkupton se jeni të vetëm.” — Anonim

THenie islame

“Shtylla e një familjeje të suksesshme është kur mes të dy bashkëshortëve ekziston dashuri dhe mëshirë. Dhe kjo vjen duke u shtuar me kalimin e kohës. Sa herë që koha kalon, rritet kjo dashuri dhe mëshirë (mes tyre).” — Shejkh Mesh’hur el Hasen

Thenie islame

“Kërkimi i dijes është më i mirë sesa namazi vullnetar.” — Rabia bin Sulejman

Thenie islame

“I dituri kupton me fjalë, i mençuri kupton me shenja.” — Abdullah Ibn Muhamed Elharaz Er-razij

Thenie islame

“Çdo çast që i kalon njeriut pa dhikër do ndiej për të keqardhje në Ditën e Kiametit” — Sahih El-Xhami 5720

(sic.)

Thenie islame

“Nëse nuk e lejon që namazi të largojë mëkatet nga jeta juaj, mëkatet do të largojnë namazin nga jeta juaj.” — Anonim

Thenie islame

“Nëse nuk je në gjendje të lësh gjurmë të mira në zemrën e dikujt, atëherë mos shkakto dhembje që nuk mund të harrohet.” — Anonim

Thenie islame

“Sa më shumë shtohet hidhërimi i Allahut ndaj femrës, aq më shumë shtohet tek ajo ekspozimi i lakuriqësisë.” — Abdulaziz Ibn Bazi

Thenie islame

“Nëse Allahu të begaton materialisht, mos e ngrit me të nivelin e jetesës, por në vend të saj rrite nivelin e sadakasë.” — Dr. Bilal Philips

Thenie islame

“Të mbërrish Ramazanin është një bekim i madh nga Allahu.” — Shejh Bin Baz

Thenie islame

“S’ka më të butë se ti, por shtrati i Xhenetit është më i butë se ti!” — Abdulaziz Bin Ebij Revani

(sic.)

Thenie islame

“Zoti që ti e adhuron në Ramazan është i njëjti Zot që ti largohesh prej tij muajt e tjerë.” — Anonim

(sic.)

Thenie islame

“Zoti juaj ka thënë: ‘Lutmuni mua, se do t’ju përgjigjem!'” — Gafir, 60

Thenie nga Hashim Thaci

“Toleranca jonë historike, dialogu dhe respekti për të gjitha besimet si dhe Kushtetuta jonë e avansuar që mbron minoritetet, janë mjetet kryesore me të cilat Kosova lufton ekstremizmin e dhunshëm dhe radikalizmin fetar.” — Hashim Thaçi

Thenie nga Hashim Thaci

“Asnjë popull në Europë nuk e ke që jeton në një vijë gjeografike, në kuptimin e ngushtë, vetëm gjermanë në një shtet gjerman. Ka gjermanë jashtë Gjermanisë, ka francezë jashtë Francës, plotë. Ka polakë jashtë Polonisë, ka çekë jashtë Çekisë, ka sllovakë jashtë Sllovakisë, ka hungarezë jashtë Hungarisë. Por, ata jetojnë në një familje të madhe. Ky është edhe modeli ynë që dëshirojmë ta ndërtojmë në rajonin tonë – gjithë shqiptarët të jetojnë në një hapësirë, në vendet edhe me popujt tjerë, por në një hapësirë pa kufij, të jemi të bashkuar me familjen e madhe europiane.” — Hashim Thaçi

Thenie nga Hysen Durmishi

“Prishtina po ndryshon. Kualiteti i asfaltimeve është më i lartë se kurdoherë. 68 projekte do të realizohen brenda këtij viti.” — Hysen Durmishi

Thenie nga Faton Topalli

“Jemi populli më i varfër në Evropë që paguan çmimin më të lartë të energjisë elektrike.” — Faton Topalli

Dizajni: Lëvizja VETËVENDOSJE!

Thenie nga Driton Caushi

“Është gjithnjë e rëndë të kthehesh në vende si Meja duke njohur humbjen e këtyre familjeve dhe tragjedinë që ndodhi këtu. Është shumë e pandershme që përfaqësuesit e institucioneve angazhohen vetëm me pjesëmarrje dhe fjalime në ceremoni përkujtimore.

Fatkeqësisht po mungon përgjegjësia e Serbisë por nuk po mungon papërgjegjësia e institucioneve të Kosovës. Kriminelët nuk janë të pagjetur, ata jetojnë të lirë diku në Serbi dhe do të vazhdojnë të jenë ë lirë deria papërgjegjësia e institucioneve do vazhdojë.” — Driton Çaushi

Dizajni: Lëvizja VETËVENDOSJE!

Thenie nga Arber Zaimi

“Çka po synohet, është mbërritja e ekuivalencës morale sa i përket luftës së Serbisë e Kosovës. Sikur të përpiqesh të vendosësh ekuivalencë morale mes krimeve të nazizmit dhe atyre të aleatëve, edhe sot, 70 vjet më vonë, quhesh justifikues i nazizmit. Hebrenjtë deri në vitet ’80 kanë bërë gjueti (manhunt) të oficerëve nazistë, prej Argjentinës e deri në Norvegji, me diçka që mund të konsiderohet edhe vetëgjyqësi. Por nuk i dënoi kush, as u përpoq kush për ekuivalencë morale. Algjerianët, gjatë luftës për liri kanë vënë bomba në mes të Parisit. Por nuk i gjykoi njeri për krime lufte, e nuk e pranuan ekuivalencën morale. Thonë se ne duhet t;ia bëjmë si Franca e Gjermania. Epo Franca pas 1945 ia mori Gjermanisë një land e disa qytete, që i mbajti 20 vjet, si dhe i vuri sanksione ushtarake e industriale. Dikush mund të thotë: epo kjo ndodh kur nuk ke fuqi të çlirohesh vetë. Por as Franca, e as Izraeli nuk janë çliruar vetë.” — Arbër Zaimi

Dizajni: Lëvizja VETËVENDOSJE!

Thenie nga Rio Ferdinand

“Në momentin që Sir Alex Ferguson na tha në zhveshtore në Carrington që ai po penzionohej, unë shikova në të majtë rreth 6 dollapë më larg ku e pashë një RVP totalisht të shkatërruar… ai po e tundte kokën i shokuar, dhe dukej tërësisht i dekurajuar. Robin e përballoi më së keqi nga i gjithë ekipi.” — Rio Ferdinand

Thenie nga Hashim Thaci

“Fëmijët janë thesari më i çmuar, e tashmja dhe e ardhmja e çdo shoqërie. E kemi për detyrë t’u sigurojmë fëmijëve tanë një fëmijëri të sigurtë dhe të lumtur, të mos lejojmë assesi abuzimin e tyre, t’u krijojmë mundësi të barabarta, t’u sigurojmë të gjitha parakushtet që t’i realizojnë ëndrrat e tyre drejt sukseseve në të gjitha fushat e jetës, frytet e të cilëve do t’i gëzojë i gjithë vendi.” — Hashim Thaçi

Thenie nga Visar Ymeri

“Shpesh po thuhet se është më e dobishme t’i kemi dy shtete sesa një. Por, ja shqiptarët që jetojnë në Kumanovë i patën dy shtete. Cila ishte dobia e tyre?!” — Visar Ymeri

Dizajni: Lëvizja VETËVENDOSJE!

Thenie nga Glauk Konjufca

“Gruevski e ka shndërruar Maqedoninë në një shtet shtypës i cili shqiptarëve iu qaset vetëm përmes dhunës policore dhe represionit ushtarak.” – Glauk Konjufca

Dizajni: Lëvizja VETËVENDOSJE!

Thenie nga Dardan Molliqaj

“Lëvizja VETËVENDOSJE! është ndër të vetmet subjekte që në qëndrime ka treguar koherencë, e në veprime konsistencë. Këto bëjnë që rrugën ta kemi të qartë, por aspak të lehtë. Jam i bindur se VETËVENDOSJE! është subjekt që e ka të sigurt rrugën përpara. Jam i bindur sepse po e shoh përkrahjen nga qytetarët që po rritet, ashtu si besnikëria e aktivistëve që po forcohet.” — Dardan Molliqaj

Dizajni: Lëvizja VETËVENDOSJE!

Thenie nga Dardan Molliqaj

“Kur VETËVENDOSJE! të vijë në pushtet dhe të ketë drejtësi, kryekrimineli Kadri Veseli do të përfundojë në burg.” — Dardan Molliqaj

Dizajni: Lëvizja VETËVENDOSJE!

Thenie nga Glauk Konjufca

“Mosvotimi i Gjykatës Speciale është një lajm i mirë për Kosovën. Dje u evitua heqja e një pjese të konsiderueshme të sovranitetit republikan.” — Glauk Konjufca

Thenie nga Shpend Ahmeti

“Pas disa muajsh negociata që i kemi zhvilluar me kompaninë “IQ-to-Link”, kemi arritur marrëveshje që përmes Ndërmarrjes Publike Banesore t’i ofrojmë të gjitha kushtet që kjo kompani t’i hap 220 vende të punës në Prishtinë, e jo në ndonjë vend tjetër të regjionit.” — Shpend Ahmeti

Dizajni: Lëvizja VETËVENDOSJE!

Thenie nga Albulena Haxhiu

“Shumëkush po mendon që Gjykata Speciale do të sjellë ndëshkim për ata që e kanë uzurpuar Kosovën me krim edhe mafia. Por kjo nuk do të ndodhë. Gjykata Speciale thjesht do të ndëshkojë luftën. Kriminelët dhe mafiozët që janë në politikë, do të mbeten aty, për shkak se e kanë blerë garancinë për paprekshmërinë e tyre” — Albulena Haxhiu

Dizajni: Lëvizja VETËVENDOSJE!

Thenie nga Albin Kurti

“Shqiptarët në Maqedoni janë politikisht të shtypur, ekonomikisht të shfrytëzuar, kulturalisht të diskriminuar dhe institucionalisht të nënpërfaqësuar. Në anën tjetër, ata nuk po ndjehen të përfaqësuar as nga partitë politike shqiptare që veprojnë në institucionet e sistemit.

Nuk mund të mbijetojnë edhe Gruevski edhe Maqedonia. Prandaj është e domosdoshme që shqiptarët të organizohen në mënyrë paqësore dhe të jenë aktivë. Mirëpo, jo edhe të bëjnë veprime të armatosura të cilat pastaj do të shndërroheshin në pretekst të përsosur për Gruevskin që me një gur ti vrasë dy zogj: edhe opozitën maqedonase por edhe shqiptarët në Maqedoni.”

— Albin Kurti

Dizajni: Lëvizja VETËVENDOSJE!

Thenie nga Albin Kurti

“Pushtetarët e korruptuar, politikanët e krimit të organizuar, vrasësit e plaçkitësit e veshur me pushtet duhen akuzuar e gjykuar si kriminelë të paqes për atë çfarë i bënë popullit tonë për këta 16 vjet, e jo si kriminelë të luftës për atë çfarë i bënë Serbisë në ata 16 muaj.” — Albin Kurti

Dizajni: Lëvizja VETËVENDOSJE!

Thenie nga Albin Kurti

“Prof. Ukshin Hoti është i pagjetur fizikisht mirëpo intelektualisht e shpirtërisht atë e gjejmë në librat dhe shkrimet e tij. Më i pagjetur se Baca Ukë është bërë vetë shteti i Kosovës i cili në njërën anë po sulmohet nga ‘Zajednica’ e komunave me shumicë serbe e në anën tjetër prej Gjykatës Speciale kundër UÇK-së. Ukshin Hoti i mungon shumë politikës në Kosovë e cila në krye të institucioneve ka njerëz që fare nuk e kanë lexuar atë, që e kanë lexuar por nuk e kanë kuptuar, aso që e kanë lexuar, kuptuar por nuk e kanë mësuar, apo të atillë që e kanë lexuar, kuptuar e mësuar por ja që nuk e kanë praktikuar. Kalimi i kohës na bën më të moshuar e na vjetron por veprat dhe porositë e Prof. Ukshin Hotit vetëm sa janë rinuar duke qenë përherë e më aktuale.”

— Albin Kurti

Dizajni: Lëvizja VETËVENDOSJE!

Thenie nga Albin Kurti

“Zyrtarë të lartë në EULEX janë të lidhur me zyrtarë të lartë në Qeverinë e Kosovës e në PDK, gjithnjë për interesa të ngushta dhe assesi për ato të Kosovës e të drejtësisë.” — Albin Kurti

Dizajni: Lëvizja VETËVENDOSJE!

Thenie nga Albin Kurti

“Populli shqiptar rrezikohet prej dy pabarazive. Njëra është pabarazia me popujt e tjerë dhe tjetra është
pabarazia brenda popullit. Ne nuk e duam lirinë për inat të të tjerëve; nuk e duam lirinë që t’i shtypim popujt e tjerë. Mirëpo nuk mund të lejojmë dhe të durojmë që të na shtypin të tjerët.”

— Albin Kurti

Thenie nga Albin Kurti

“Kur qetësia është e padrejtë, drejtësia sigurisht se nuk vjen e qetë.”

— Albin Kurti

Thenie nga Albin Kurti

“Nuk është me rëndësi nëse më dënoni dhe sa më dënoni. Çdo gjë që kam bërë e kam bërë vullnetarisht dhe me dinjitet, jam krenar për këtë dhe po të më ipej rasti do të veproja sërish njësoj.” — Albin Kurti në Nish, Serbi në vitin 2000

Thenie nga Albin Kurti

“Patriotizmi nuk është fakultet, që e kryen për tre vjet dhe mandej e merr diplomen e çertifikohesh si patriot. Patriot je nëse je gjithë jetën.” — Albin Kurti

Thenie nga Albin Kurti

“Qeveria e Kosovës në pikëpamjen e sovranitetit është kot fare. Shteti i Kosovës është vetëm ajo ndërtesa e Qeverisë në Prishtinë, e cila madje i ngjan një ndërtese joreale, thuajse e zbritur disi nga lart dhe jo e ndërtuar aty” — Albin Kurti

Thenie per dashurine

“Të jesh i dashur thellësisht nga dikush të jep forcë, ndërsa të duash dikë thellësisht të jep kurajo.” — Lao Tzu

Thenie per dashurine

“Dashuria është e përbërë nga një shpirt që jeton në dy trupa.” — Aristoteli

Thenie nga Nena Tereze

“Varfëria më e tmerrshme është vetmia dhe ndjenja e të qenit i padashur.” — Nëna Terezë

Thenie nga Nena Tereze

“Shpërndaj dashuri ngado që të shkosh. Mos e lë askë të vijë te ti pa u larguar më i lumtur.” — Nëna Terezë

Thenie nga Buda

“Ti mund të kërkosh përreth tërë universit për dikë që e meriton më shumë dashurinë dhe simpatinë tënde sesa ti, dhe ai person nuk mund të gjindet askund. Vetë ti, aq sa kushdo tjetër në tërë universin, e meriton dashurinë dhe simpatinë tënde.” — Buda

Thenie per jeten

“Ne e duam jetën, jo për shkak se jemi të mësuar së jetuari por sepse jemi të mësuar së dashuruari.” — Fridrih Niçe

Thenie per jeten

“Qëllimi ynë kryesor në këtë jetë është t’i ndihmojmë të tjerët. Dhe nëse nuk mund t’i ndihmosh, të paktën mos i lëndo.” — Dalai Lama

Thenie per jeten

“Askush nuk ka bërë gabim më të madh sesa ai që nuk bëri asgjë sepse mundi të bënte vetëm pak.“ — Edmund Burke

Thenie per jeten

“Privilegji i jetës është të jesh vetvetja.“ — Joseph Campbell

Thenie per jeten

“Jeta është një seri e ndryshimeve spontane dhe natyrore. Mos ju rezisto atyre – kjo krijon vetëm pikëllim. Lëre realitetin të jetë realiteti. Lëri gjërat të rrjedhin natyrisht përpara në çfarëdo mënyrë që ato duan.” — Lao Tzu

Thenie nga Mark Aureli

“Shumë pak të duhet për një jetë të lumtur; gjithçka ndodhet brenda vetes tënde, në mënyrën tënde të të menduarit.“ — Mark Aureli

Thënie për jetën

“Gjëja më e rëndësishme është që ta gëzosh jetën – të jesh i lumtur – kjo është e gjitha që ka rëndësi.” — Audrey Hepburn

Thenie nga Leonardo Da Vinci

“Thjeshtësia është forma më e lartë e sofistikimit.” — Leonardo da Vinçi

Ky nuk është vendi juaj. Mblidhni gjërat tuaja, ikni larg dhe mos shikoni prapa. Kush shikon prapa… e vrasim. Qartë? Bij bushtrash!

Për ta gjithë kena m’u konë ‘siptarsko djubre’.

Edhe, mirë e ke pasë ti. Atyne nuk duhet me ju besu.

Nesër dua të të shoh me libra serbisht dhe të të dëgjoj duke kënduar serbisht!

Filmi Shok

Çka janë këto? Libra shqip?! Po mëson në shqip?! Kjo tokë nuk i përket Shqipërisë! A kupton? Kjo është Serbi.

A e din që ti nuk je biznismen? Ti je tuc. Ti je rrenc. Edhe ma e keqja… ti je tradhtar.

O’ nuk e kom për bicikëll! Nuk e kom për bicikëll, merr vesh! E kom që po punojna me ta!

Unë nuk jom kah du’ kurgjo prej teje! Sidomos senet që ti i blen me paret e tyne! Çka kanë me m’thanë more t’shpisë kur t’e marrin vesh?! Ka m’ju ardhë marre!

Filmi Shok

Kshyrëm kur t’fllas, djallosh.

Filmi Shok

Sa do t’i pëlqente nipit tim një biçikletë e tillë!

Filmi Shok

Nuk e di. S’duhesh me ju besu. A ke ni çka folin për ta? A t’kujtohet çka i ka ndodhë Nehatit?

Filmi Shok

Jep-merr, bre! Biznis! Qaq.

Filmi Shok

Petrit, na s’ish dashtë m’u kanë k’tu hiq!

Filmi Shok

Paramendo: bërllogu shqiptar me biçikletë të tillë e nipi im serb ecën në këmbë. A është kjo drejtësi?

Shen Valentini

Shih gjithashtu: Foto te bukura

Shën Valentini po afrohet. Kanë mbetur më pak se një javë nga 14 shkurti 2016, ditë e njohur më shumë si Dita e Shën Valentinit, Shën Valentini apo Dita e të Dashuruarve. Nëse po kërkonit për urime për Shën Valentin që t’ia dërgoni të dashurit apo të dashurës suaj, atëherë ky artikull është për ju. Ne kemi përgatitur 37 thënie dashurie të cilat mund t’i përdorni si urime për Shën Valentin.

(more…)

Thenie nga Mark Twain 3

Shokë të mire, libra të mirë dhe një ndërgjegje të përgjumur: kjo është jeta ideale. 

Thenie nga Mark Twain

Mos lejoni shkollimin të ndërhyjë në edukimin tuaj.

Thenie nga Anna Candelo

Një buzëqeshje mund të jetë më e ndritshme se dielli, më e ëmbël se mjalti, më e çmuar se një diamant.

Pjesë nga filmi “Diktatori i Madh” nga Çarli Çaplin.

Ky fjalim konsiderohet si një prej fjalimeve më të fuqishëm në histori.

Duke marrur parasysh referencat anti-naziste që përmban fjalimi dhe faktin se është publikuar në vitin 1940 — kohë kjo kur Hitleri ishte ende gjallë dhe në pushtet — mund të thuhet se filmi në tërësi është një vepër e papërsëritshme.

Fjalimi i plotë i përkthyer nga Thenie.ORG:

“Më falni, por unë nuk dua të jem perandor. Nuk është puna për mua. Unë nuk dua të udhëheq as të pushtoj askë. Unë dua t’i ndihmoj të gjithë, nëse është e mundur. Çifut – jo-çifut, të zi – të bardhë. Ne të gjithë duam të ndihmojmë njëri-tjetrin. Qeniet njerëzore janë ashtu. Ne duam të jetojmë nga lumturia e njëri-tjetrit — jo nga mjerimi i njëri tjetrit. Ne nuk duam të urrejmë apo të përçmojmë njëri tjetrin. Në këtë botë ka vend për të gjithë. Dhe Toka e mirë është e pasur dhe ofron për të gjithë. Jeta mund të jetë e lirë dhe e bukur, por ne e kemi humbur rrugën.

Lakmia i ka helmuar shpirtrat e njerëzve, e ka barrikaduar botën me urrejtje, na ka marshuar në mjerim dhe gjakderdhje. Ne kemi zhvilluar shpejtësi, por e kemi lënë vetveten të mbyllur. Makineritë e begatshme na kanë lënë në hall. Dituria na ka bërë cinikë. Shkathtësia, të ashpër e të këqinj. Mendojmë shumë e ndjejmë shumë pak. Më shumë se makineri na duhet njerëzi. Më shumë se shkathtësi na duhet mirësi dhe butësi. Pa këto kualitete, jeta do të jetë e dhunshme dhe gjithçka do të humbet.

Aeroplani dhe radio na kanë sjellur më afër njëri-tjetrit. Vetë natyra e këtyre shpikjeve thërret për mirësi mes njerëzve, thërret për vëllazëri universale, për bashkimin e të gjithë neve. Edhe tash, zëri im po arrin miliona njerëz anembanë botës – miliona burra, gra e fëmijë të dëshpëruar – viktima të një systemi që i bën njerëzit të torturojnë dhe të burgosin të pafajshëm.

Atyre që mund të më dëgjojnë, i them: mos u dëshpëroni. Mjerimi që tash është mbi ne nuk është asgjë tjetër veçse kalimi i lakmisë – hidhërimit të njerëzve që i frikësohen progresit njerëzor. Urrejtja e njerëzve do të kalojë, dhe diktatorët do të vdesin, dhe fuqia që ata morrën nga populli do t’i kthehet popullit. Dhe për derisa njerëzit vdesin, liria kurrë nuk do të shuhet.

Ushtarë! Mos e jepni vetveten te këto egërsira, njerëz që ju përçmojnë, ju skllavërojnë, që ju kontrollojnë jetët tuaja, ju tregojnë çfarë të bëni, çfarë të mendoni e çfarë të ndjeni! Që ju stërvisin, ju shtyjnë në dietë, ju trajtojnë si bagëti, ju përdorin si mish për top. Mos e jepni vetveten te këta njerëz jonatyrorë, njerëz makina me mendje makine e zemra makine! Ju nuk jeni makina! Ju nuk jeni bagëti! Ju jeni njerëz! Ju keni dashurinë e njerëzimit në zemrat tuaja! Ju nuk urreni! Vetëm të padashurit urrejnë, të padashurit dhe jonatyrorët! Ushtarë! Mos luftoni për skllavëri! Luftoni për liri!

Në kapitullin e shtatëmbëdhjetë të Shën Lukës shkruan: “Mbretëria e Zotit është brenda njeriut.” – jo një njeriu apo një grupi njerëzish, por në të gjithë njerëzit! Në ju! Ju, populli e keni fuqinë – fuqinë të krijoni makina. Fuqinë të krijoni lumturi! Ju, populli, e keni fuqinë ta bëni këtë jetë të lirë dhe të bukur, ta bëni këtë jetë një aventurë të mrekullueshme.

Prandaj, në emër të demokracisë, le t’a përdorim këtë fuqi, le të bashkohemi të gjithë! Le të luftojmë për një botë të re, një botë të mirë që do t’i jepë njerëzve mundësinë të punojnë, që do t’i jepë rinisë një të ardhme dhe të moshuarve siguri. Duke premtuar këto gjëra, bishat janë ngritur në pushtet. Por ata gënjejnë! Ata nuk i përmbushin këto premtime. Kurrë nuk do t’i përmbushin!

Diktatorët lirojnë vetveten e tyre, por skllavërojnë popullin! Tani le të luftojmë ta përmbushim atë premtim! Le të luftojmë që ta lirojmë botën, t’i largojmë barrierat kombëtare, të largojmë lakminë, urrejtjen e intolerancën. Le të luftojmë për një botë të arsyes, një botë ku shkenca dhe progresi do të na shpiejnë te lumturia e të gjithë njerëzve. Ushtarë! Në emër të demokracisë, le të bashkohemi të gjithë!”

Thënie inspiruese

“Fol vetëm atëherë kur ajo çfarë ke për të thënë është më e bukur se heshtja.” — Anonim

Thënie inspiruese

“Unë besoj në rozë. Unë besoj se të qeshurit është djegësi më i mirë i kalorive. Unë besoj në puthje, shumë puthje. Unë besoj në të qenit i fortë, deri sa gjithçka shkon mbrapsht. Unë besoj se vajzat e lumtura janë vajza të bukura. Unë besoj se e nesërmja është ditë e re dhe Unë besoj në mrekulli.” — Audrey Hepburn

Thënie per gjakun

“Gjaku ujë s’mund të bëhet.” — Populli

Thënie për frikën

“Frika jonë më e thellë nuk është frika se jemi të papërshtatshëm. Frika jonë më e thellë është se jemi të fuqishëm përtej mase. Është drita jonë, jo terri ynë që na frikëson më së shumti. Ne pyesim vetveten, ‘Kush janë unë që të jem briliant, i mrekullueshëm, i talentuar, i mahnitshëm?’ Vërtet, kush je ti që të mos jesh?” — Marianne Williamson

Thënie nga Paulo Coelho

“Kur ti dëshiron diçka, i tërë universi komploton për të të ndihmuar që ta arrish atë.” — Paulo Coelho

Thënie nga Marilyn Monroe

“Papërsosmëria është bukuri, marrëzia është gjenialitet dhe më mirë është të jesh absolutisht qesharak se sa absolutisht i mërzitshëm.” — Marilyn Monroe

Thënie nga Hasan Prishtina

“Dy duar për kokën, koka për atdheun.” — Hasan Prishtina

Thënie nga Albert Ajnshtajn

“Ai i cili asnjëherë nuk ka gabuar, asnjëherë s’ka provuar diçka të re.” — Albert Ajnshtajn

Thënie nga Mahatma Gandi

“Jeto sikur do të vdesësh nesër. Mëso sikur do të jetoje përgjithmonë.” — Mahatma Gandi

Thënie nga Ralph Waldo Emerson

“Shkruaje në zemër që çdo ditë është dita më e mirë e vitit.” — Ralph Waldo Emerson

Thënie nga Nëna Terezë

“Jo secili prej nesh mund të bëjë gjëra të mëdha, por të gjithë mund të bëjmë gjëra të vogla me dashuri të madhe.” — Nëna Terezë

Thenie.ORG sjell para jush 8 thënie për jetën nga autorë të ndryshëm të bashkuara në një video. Shpresojmë të ju pëlqejë!

Thënie nga Profeti Muhamed

“Ngjyra e lapsit të nxënësit është më e shenjtë se gjaku i luftëtarit.” — Profeti Muhamed

Thënie për moralin

“Mos u kreno me pamjen tënde se ti nuk e ke krijuar atë.
Mos u kreno me prejardhjen tënde se ti nuk e ke zgjedhur atë.
Krenohu me moralin dhe sjelljen tënde se ti e ke ndërtuar atë!”

— Anonim

Thënie nga Xhon Kenedi

“Një njeri mund të vdesë,
kombet mund të lindin e të shuhen,
por një ide jeton përgjithmonë.”

— John F. Kennedy

Thënie për Tokën

“Toka është si një anije kozmike që ka ardhur pa manual përdorimi” — R. Buckminster Fuller

Thënie politike

“Ne vazhdojmë t’i shpallim luftë njerëzve të këqinj në vend se t’i shpallim luftë asaj që i bën njerëzit të këqinj.” — Anonim

8 thënie për dashurinë nga autorë të ndryshëm të bashkuara në një video nga Thenie.ORG

Thënie dashurie

“Nganjëherë zemra sheh atë çka është e padukshme për syrin.” — H. Jackson Brown, Jr.

Thënie nga Oscar Wilde

“Ji vetvetja. Të gjithë të tjerët janë të zënë.” — Oscar Wilde

Thënie nga Elenor Ruzvelt

“E ardhmja ju përket atyre që besojnë në bukurinë e ëndrrave të tyre.” — Elenor Ruzvelt

Thenie për gënjeshtrën

“Bëje gënjeshtrën të madhe, bëje të thjeshtë, vazhdo ta përsëritësh, dhe eventualisht ata do ta besojnë atë.” — Anonim

*Nuk dihet saktë autori i kësaj thënie, por supozohet se mund të jetë Adolf Hitler, Hermann Goering, Joseph Goebbels, Vladimir Lenin apo William James.

Thënie nga Konfuçi

 

“Zgjedhe një profesion që e do, dhe kurrë s’do të të duhet të punosh më në jetën tënde.” — Konfuçi

Thënie nga Morgan Freeman

“Unë gjithmonë ju them fëmijëve të mi që nëse shtriheni, të tjerët do të shkelin mbi ju; por nëse vazhdoni të zvarriteni, nëse vazhdoni të ecni, dikush gjithmonë, gjithmonë do të ju zgjasë dorën. Gjithmonë. Por duhet të vazhdosh të vallëzosh, duhet t’i mbash këmbët në lëvizje.” — Morgan Freeman

Thënie për natyrën

“Ngjyrat janë buzëqeshje të natyrës.” — Leigh Hunt

Thënie nga Faik Konica

“Në qoftë se Shqipëria do të vdiste ndonjëherë, atëherë në epitafin e saj do të duhej të shkruhej:
`Shqipëria lindi nga Zoti, shpëtoi nga rastësia, vdiq nga politikanët.`” — Faik Konica

Thënie nga Gjergj Fishta

“Vërtetë ne kemi Bajram e Pashkë, por Shqiptarinë e kemi bashkë!” — Gjergj Fishta

Thënie nga Frank Sinatra

“Hakmarrja më e mirë është suksesi.” — Frank Sinatra

Thënie nga Albert Ajnshtajn

“Çmenduria: të bësh të njëjtën gjë përsëri e përsëri dhe të presësh rezultate të ndryshme.” — Albert Einstein

Thënie nga Pablo Pikaso

“Çdo fëmijë është artist. Problemi është si të mbesim të tillë pasi të rritemi.” — Pablo Picasso

Thënie për shoqërinë

“Shoku është një dhuratë që ti i bën vetvetes.” — Robert Louis Stevenson

Thënie nga Bill gates

“Askujt kurrë nuk do t’i nevojitet më shumë se 637KB hapësirë në kompjuter personal. 640 KB do të jetë e mjaftueshme për të gjithë.” — Bill Gates

Proverbë indiane

“Vetëm atëhere kur druri i fundit të jetë prerë;
atëherë kur lumi i fundit të jetë helmuar;
atëherë kur peshku i fundit të jetë zënë;
vetëm atëherë do të kuptojmë që
PARAJA S’MUND TË HAHET.”

— Proverbë e fisit indian Cree

Thënie për personalitetin

“Ti je ai që je kur askush nuk të shikon.” — Anonim

Thënie për personalitetin

“Nëna është ajo që mund ta zërë vendin e kujtdo, por që vendin e saj s’mund ta zërë askush.” — Anonim

Thënie për nënën

“Pas çdo gjëje, ka një histori; por pas çdo historie tuajën gjithmonë është historia e nënës, sepse te e saj fillon e jotja.” — Mitch Albom

Thënie nga Oscar Wilde

“Në këtë kohë, njerëzit dijnë çmimin e gjithçkaje, por vlerën e asgjëje.” Oscar Wilde

Thënie për individualitetin

“Bëhu zëri, jo jehona.” — Anonim

Thënie nga Shekspiri

“Duaji të gjithë, besoju disave, mos i bë keq askujt.” — Uilliem Shekspir

Thënie nga Carl Sagan

“Një shikim të shkurtër një libri dhe ju keni dëgjuar zërin e një personi tjetër, ndoshta të dikujt që ka vdekur para 1000 vjetësh. Të lexosh do të thotë të udhëtosh në kohë.” — Carl Sagan

Thënie nga Ismail Kadare

“Të falësh nuk do të thotë të harrosh.” — Ismail Kadare

Thënie nga George Carlin

“Brenda çdo ciniku fshihet një idealist i zhgënjyer.” — George Carlin

Thënie nga Albert Einstein

“Bota është një vend i rrezikshëm për të jetuar; jo për shkak të njerëzve që bëjnë gjëra të këqija, por për shkak të njerëzve që i shohin ata dhe nuk bëjnë asgjë.” — Albert Ajnshtajn

Thënie nga Albert Einstein

“Logjika do të të çojë nga A në B. Imagjinata do të të çojë kudo.” — Albert Einstein

Thënie nga Paulo Coelho

“Është mundësia e të bërit realitet një ëndërr, ajo që e bën jetën interesante.” — Paulo Coelho

Thënie për njeriun

“Disa njerëz vijnë në jetët tona për të na treguar që të mos bëhemi kurrë si ata.” — Anonim

Thënie nga Steve Jobs

“Koha jote është e kufizuar, prandaj mos e humb atë duke jetuar jetën e dikujt tjetër. Mos jeto i kurthuar nga dogma – që do të thotë: mos jeto në bazë të rezultateve të mendimit të të tjerëve. Mos lejo që zhurma e mendimeve të njerëzve tjerë të shurdhojë zërin tënd të brendshëm. Dhe më e rëndësishmja: ki kurajo të ndjekësh zemrën dhe intuitën tënde.” — Steve Jobs

Thënie nga Erik From

“Nuk ka deklaratë më krenare të cilën mund ta bëjë njeriu sesa kur thotë: ‘Do të veproj në harmoni me ndërgjegjen time.'” — Erik From

Thënie nga Mahatma Gandhi

“Bëhu ndryshimi që dëshiron të shohësh në botë.” — Mahatma Gandi

Thënie për njeriun

“Njerëzit janë krijuar për t’u dashur.
Gjërat janë krijuar përt’u shfrytëzuar.
Arsyeja se pse bota është në kaos është se
gjërat po duhen e njerëzit po shfrytëzohen.”

— Anonim

Thënie për mendjemadhësinë

“Talentin ta jep Zoti. Ji modest.
Famën ta jepin njerëzit. Ji mirënjohës.
Mendjemadh bëhesh vet. Ke kujdes.”

— John Wooden

Thenie per jeten 5

“Ti jeton vetëm një herë, por nëse e bën siç duhet, një herë është mjaft.” — Mae West

Thënie për paratë

“Disa njerëz janë shumë të varfër, gjithçka që ata kanë janë paratë.” — Anonim

Thënie nga Mark Twain

“Shko në parajsë për klimën dhe në ferr për njerëzit.” — Mark Twain

Thënie nga Nëna Terezë

“Çfarë mund të bësh që të promovosh paqe për të gjithë botën? Shko në shtëpi dhe duaje familjen tënde.” — Nëna Terezë

Thënie nga Ibrahim Rugova

Vizioni im është që të kemi një Kosovë të pavarur, demokratike, me një shoqëri politikisht tolerante dhe me një ekonomi solide, e integruar në BE dhe NATO; si dhe të vazhdojmë marrëdhëniet tona të mira me SHBA.

Thënie nga Bill Clinton

“Ju keni vuajtur mjaft. Unë nuk dua që dikush tjetër të humbë një krah ose një këmbë ose një fëmijë për shkak të një mine tokësore.” — Bill Clinton

Thënie nga Toni Bler

“Çdo herë që kam kërkuar të hyjmë në luftë, e kam urryer atë. Kam kaluar muaj duke u përpjekur që ta bëj Millosheviçin të ndalojë spastrimin etnik në Kosovë, duke vonuar veprimin, përderisa ne negocionim pa fund.” — Toni Bler

Thënie nga Bill Cosby

“Për të pasur sukses, dëshira jote për sukses duhet të jetë më e madhe se frika nga dështimi.” — Bill Cosby

Thënie nga Charles Darwin

“Një njeri që guxon ta çojë kot, qoftë vetëm një orë të jetës së tij, nuk e ka zbuluar vlerën e vërtetë të jetës.” — Çarls Darvin

Thenie nga Thomas Jefferson

“Unë kurrë nuk e kam marrë si shkak për t’u ndarë nga një mik dallimin e opinionit mbi politikën, fenë, apo filozofinë.” — Tomas Xheferson

Thënie nga Aleksandri i madh

“Varroseni trupin tim dhe mos më ndërtoni asnjë monument. M’i lini duart jashtë që njerëzit të kuptojnë se ai që fitoi botën, vdiq duarthatë.” — Aleksandri i Madh

Thënie nga Herakliu

“Arritjet e mëdha kërkojnë ambicie të mëdha.” — Herakliu

Thënie nga William W. Purkey

“Vallëzo sikur askush nuk të shikon,
Dashuro sikur kurrë nuk do të lëndohesh,
Këndo sikur askush nuk të dëgjon,
Dhe jeto sikur parajsa të jetë mbi tokë.”

— William W. Purkey

Thënie nga Sam Levenson

“Është shumë e thjeshtë të jesh i mençur: vetëm mendo diçka idiote për të thënë, dhe thuaje të kundërtën.” — Sam Levenson

Thënie nga Volteri

“Unë nuk pajtohem me atë që keni për të thënë, por do ta mbroj deri në vdekje të drejtën tuaj që ta thuani atë.” — Volteri

Thënie inspiruese

“Mos i kufizo sfidat, sfidoji kufijtë.” — Anonim

Thënie nga Martin Luther King Jr

“Padrejtësia diku është kërcënim për drejtësinë kudo” — Martin Luther King, Jr.

Thënie nga Hamëz Jashari

“Kush është i marrë të qëndrojë në mal kur këtu gjithandej është tokë etnikisht e pastër shqiptare? Këtu nuk mban mend askush që ka pasur serbë ndonjëherë. Prej ilirëve dhe para ilirëve, pellazgëve; qysh kur Dielli e ngroh këtë tokë – ne jemi këtu. Serbët kanë ardhur bre më 28-shin… më 1928 kanë ardhur! Nuk ka pasur kurrë më parë. Ata rrejnë, ata e bëjnë historinë siç u duhet atyre.” — Hamëz Jashari

Thënie nga Mahatma Gandhi

“Aty ku ka dashuri, aty ka jetë.” — Mahatma Gandi

Thënie nga Ernest Hemingway

“Lumturia te njerëzit e mençur është gjëja më e rrallë që e njoh.” — Ernest Hemingway

Thënie nga Sami Frasheri

“Liria është thelbi i shpirtit dhe i mendjes; aty ku s’ka liri, mendja dhe shpirti thahen si bima pa ujë.” — Sami Frashëri

Thënie nga Fridrih Shiler

“Edhe në kasollen më të vogël ka vend për dy të dashuruar.” — Friedrich Schiller

Thënie nga Martin Luther King, Jr.

“Unë ëndërroj për një ditë kur njerëzit nuk do të gjykohen nga ngjyra e lëkurës së tyre, por nga përmbajtja e karakterit të tyre.” — Martin Luther King, Jr.

Thënie nga Abraham Lincoln

“Më mirë të qëndrosh i qetë dhe t’i bësh të tjerët të mendojnë që je budalla, sesa të flasësh dhe t’ju heqësh të gjitha dyshimet.” — Abraham Lincoln

Thënie nga Bob Marley

“E vërteta është se çdokush do të të lëndojë. Ti vetëm duhet të gjesh ata për të cilët ja vlen të vuash.” — Bob Marley

Thënie nga Charles Bukowski

“Problemi mepijen është ky, mendova, derisa po i mbushja vetes një gotë. Nëse ndodh diçka e keqe, ti pi në përpjekje për ta harruar; nëse ndodh diçka e mirë, ti pi për të festuar; dhe nëse nuk ndodh asgjë, ti pi që të ndodhë diçka.” — Charles Bukowski

Thënie për kohën

“Mos thuaj që nuk ke kohë. Ti ke saktësisht numrin e njëjtë të orëve çdo ditë sa patën edhe Helen Keller, Pastëri, Mikelangjelo, Nëna Terezë, Da Vinçi, Tomas Xheferson dhe Ajnshtajni.” — H. Jackson Brown Jr.

Thënie nga Oscar Wilde

“Çdo shenjtor ka një të kaluar, dhe çdo mëkatar ka një të ardhme.” — Oscar Wilde

Thënie nga Fan Noli

“Njeriu mund të zgjedhë cilëndo fe që ka trashëguar prej stërgjyshërve dhe që i pëlqen, por s’mund të zgjedhë një tjetër kombësi dhe të luftojë të tijën, pa vënë në ballë një vulë të madhe prej “tradhëtari”.” — Fan Noli

Thënie për jetën

“Mos qaj sepse mori fund, buzëqesh sepse ndodhi.” — Theodor Seuss Geisel

Thënie nga Kurt Cobain

“Më mirë të më urrejnë për atë se kush jam, sesa të më duan për atë që s’jam.” — Kurt Cobain

Thënie nga Muhamed Ali

“E urreja çdo minutë të ushtrimeve, por i thoja vetes: ‘Mos hiq dorë! Vuaj tani dhe jetoje pjesën tjetër të jetës si një kampion.’” — Muhamed Ali

Thënie nga Henry Ford

“Një biznes që s’bën asgjë tjetër përpos parave është biznes i varfër.” — Henry Ford

Thënie nga Helen Keller

“Optimizmi është besimi që të çon në arritje. Asgjë s’mund të bëhet pa shpresë dhe vetëbesim.” — Helen Keller

Thenie nga Buda

“Mos humb në të kaluarën, mos ëndërro të ardhmen, përqendroje mendjen në të tashmen.” — Siddhārtha Gautama Buddha

Thenie nga Lionel Messi

“Unë nuk kam ndryshuar asgjë, stili im i lojës është ende ai i një fëmije. Unë e di se mbi të gjitha kjo është puna ime dhe se duhet ta trajtoj atë në një mënyrë tjetër, por një futbollist kurrë nuk duhet të harrojë faktin se futbolli është një lojë. Është thelbësore që të luash për të kënaqur veten tënde, të jesh i lumtur. Kjo është ajo që fëmijët bëjnë dhe unë e bëj të njëjtën gjë.” — Lionel Messi

Thënie nga Osho

“Të kesh kurajo do të thotë të jesh në lidhje dashurie me të panjohurën.” — Osho

Thënie nga Bertrand Russell

“Shkaku themelor i problemeve në botë është se budallenjtë janë shumë të bindur në atë që thonë, ndërsa të mençurit janë plot dyshime.” — Bertrand Russell

Thënie nga Dalai Lama

“Çfarë më habit? Njeriu, sepse sakrifikon shëndetin përtë bërë para dhe pastaj sakrifikon paratë për shëndetin. Ai është kaq i shqetësuar për të ardhmen sa nuk e jeton të tashmen. Ai nuk jeton dot as sot as nesër. Ai jeton sikur nuk do të vdes kurrë dhe vdes pa jetuar kurrë si duhet.” — Dalai Lama

Thënie nga Khalil Gibran

“Një njeri jo fort i ditur që punon, është pakufi më shumë i vlefshëm se një njeri shumë i ditur që rri kot.” — Khalil Gibran

Thënie nga Charlie Chaplin

“Një ditë pa të qeshura, është ditë e çuar dëm.” — Çarli Çaplin

Thënie për Zotin

“Zoti nuk ka telefon, por unë flas me Të.
Ai nuk ka Facebook, por megjithatë është shoku im.
Ai nuk ka Twitter, por unë megjithatë e ndjeki Atë.”

— Anonim

Thënie politike

“Diplomacia është aftësia e të ndarit të tortës në atë mënyrë që secili mendon se ka marrë copën më të madhe.” — Anonim

Proverbë kineze

 

“Dështim nuk do të thotë të rrëzohesh, por të refuzosh të ngritesh” — Proverbë kineze

Thënie nga Nëna Terezë

“Dita më e bukur? Sot.
Pengesa më e madhe? Frika.
Gjëja më e lehtë? Të gabosh.
Gabimi më i madh? Të heqësh dorë.
Rrënja e çdo të keqeje? Egoizmi.
Humbja më e madhe? Mungesa e kurajos.
Profesionistët më të mirë? Fëmijët.
Nevoja e parë? Komunikimi.
Lumturia më e madhe? Të jesh i dobishëm për të tjerët.
Misteri më i madh? Vdekja.
E meta më e keqe? Të qenit pa humor.
Personi më i rrezikshëm? Ai që gënjen.
Ndjenja më e shëmtuar? Mëria.
Dhurata më e bukur? Falja.
Ajo më e paçmuara? Familja.
Ndjenja më e kënaqshme? Paqja e brendshme.
Pritja më e mirë? Buzëqeshja.
Ilaçi më i mirë? Optimizmi.
Kënaqësia më e madhe? Detyra e kryer.
Forca më e madhe? Besimi.
Gjëja më e bukur në botë? Dashuria.

~Nëna Terezë

Thënie nga Paulo Coelho

“Ka momente kur problemet hyjnë në jetët tona dhe ne nuk mund të bëjmë asgjë për t’ju shmangur atyre. Por ata janë aty për një arsye. Vetëm kur i kapërcejmë, atëherë e kuptojmë pse ata ishin aty.” — Paulo Coelho

Thënie nga stephen king

“Besimi i të çiltërit është arma më e fuqishme e mashtruesit.” — Stephen King

Thënie nga Charles Bukowski

“Për ata që besojnë në Zot, shumica e pyetjeve të mëdha kanë përgjigje. Por për ata prej nesh që nuk janë të gatshëm të pranojnë formulëne Zotit, përgjigjet e mëdha mbesin të pashkruara. Ne ju përshtatemi kushteve dhe zbulimeve të reja. Ne jemi të përpunueshëm. Dashuria nuk duhet të jetë urdhër apo besim i diktuar. Unë jam Zoti im. Ne jemi këtu t’i ç’mësojmë mësimet e kishës, shtetit dhe sistemit tonë arsimor. Ne jemi këtu për të pirë BIRRË. Ne jemi këtu për ta vrarë luftën. Ne jemi këtu t’i qeshim fatit dhe të jetojmë jetën tonë aq mirë saqë edhe vdekja do të frikësohet të na marrë. ” — Charles Bukowski

Thënie nga Albert Ajnshtajn

“Nëse s’mund ta shpjegosh thjeshtë, atëherë s’e ke kuptuar si duhet.” — Albert Ajnshtajn

Thënie nga Xhon Lenon

“Jeta është ajo që të ndodh, ndërsa je i zënë duke bërë plane tjera.” — Xhon Lenon

Thënie për jetën

“Jeta gjithmonë të jep një mundësi të dytë. Ajo quhet ‘e nesërmja’.” — Anonim

Thënie nga Mark Twain

“Unë nuk kam frikë nga vdekja. Unë kam qenë i vdekur për miliarda e miliarda vjet para se të kem lindur dhe nuk kam pësuar as më të voglin shqetësim nga kjo.” — Mark Twain

Thënie nga Albert Ajnshtajn

“Dy gjëra janë të pafundme: universi dhe marrëzia e njeriut. Për këtë të parën nuk jam fort i sigurt.” — Albert Einstein

Thënie nga Carl Sagan

“Imagjinata shpesh do të na shpie në botë që nuk ekzistojnë, por pa të s’do të shkojmë askund.” — Carl Sagan

Thënie nga Mahatma Gandi

“Në fillim të injorojnë,
pastaj qeshin me ty,
pastaj të luftojnë,
pastaj ti fiton.”

— Mahatma Gandhi

Thënie nga Steve Jobs

“Të jesh njeriu më i pasur në varrezë nuk ka rëndësi për mua. Shkuarja në shtrat natën, duke thënë se kemi bërë diçka të mrekullueshme… kjo është ajo që ka rëndësi për mua.” — Steve Jobs

Trashëgimia etnokulturore e përbashkët, e përforcuar në bazë të një zhvillimi historik, ekonomik, shoqëror e territorial unitar, i bëri ballë veprimit përndarës të faktorit fetar.

Mosha duket se është më e mira në katër gjëra: druri i vjetër është më i miri për t’u djegur, vera e vjetër është më e mira për t’u pirë, miqtë e vjetër janë më të mirët për t’iu besuar dhe shkrimtarët e vjetër janë më të mirët për t’i lexuar.

thenie dashurie

Jeta e një beqari është një mëngjes i shijshëm, një drekë bajate dhe një darkë e mjerë.

Zemra është pasuri, që as nuk shitet, as nuk blehet por dhurohet.

E kam zemrën aq të mbushur me lot, sa s’qaj dot…

Duke u rritur mëson sesa e bukur dhe madhështore është: thjeshtësia!

Do ta kërkosh gjithnjë, është e kotë ta mohosh! Dhe në mes të njerëzve, do ta ndjesh nevojën ta takosh si herën e parë që e ke parë. Dhe si herën e fundit, kur e humbe…

Në kujtesën e popullit mbetet vetëm ai të cilin populli e ka dashur.

Të kesh një zemër prej fëmije nuk është turp. Eshtë një nder.

Kalliri i misrit që është plot e mban kokën poshtë; ai që është bosh kërcen përpjetë.

Mëkatet janë errësirë dhe llamba e tyre është pendimi.

thenie per femrat

Heshtjet e femrave janë gjithmonë nje kërcënim. Heshtjet e femrave janë të pagabueshme.

thenie per moden

Eleganca është e lindur, dhe nuk ka të bëjë aspak me të qenit e veshur mirë.

Femrat dhe macet gjithmonë do të bëjnë ç’të duan. Meshkujt dhe qentë duhet të qetësohen dhe të mësohen me idenë.

Sa më shumë djersë në kohë paqe, aq më pak gjak në luftë.

Islami do të fitojë me ty apo pa ty. Megjithatë, ti pa islamin je i humbur dhe i dështuar.

Nuk do të dorëzohemi për së gjalli, vrasësit nuk do të kalojnë veçse mbi trupin tim të vdekur.

thenie per jeten

Mund t’i humbasësh të gjitha në jetë, por jo edhe ëndrrat.

Njeriu i uritur nuk është njeri i lirë.

“Të kesh një vend në zemrën e dikujt, do të thotë të mos jesh asnjëherë vetëm.”

Është kaq e vështirë të besojmë, sepse është kaq vështirë të bindemi.

Njerëzit zotërojnë një zgjedhje të pandërgjegjshme për t’u influencuar.

Gjithçka tjetër në botë mund të ndryshohet, vetëm njeriu nuk mund të ndryshohet.

Mbaje mend, kudo që të jesh, je ti.

Nga pikëpamja e politikës kombtare, kleri shqiptar, e sidomos kleri katolik, po të kishte dashtë me punue, kishte mujt me punue, por s’ka punue as pak. Po të kishte punue kleri, nuk do kishim sot malësorët t’onë krejt analfabeta. Pse nuk i mësoshin? Për “ariere pense”, pse nuk doshin qi populli të përparojë e të xanë me i njoft të drejtat e tija, për me muejt me i përdorue gjithnji për vedi.

Nganjëherë kur mendoj sa i mirë mund të jetë libri im, unë mezi marr frymë.

Fushëbeteja është një skenë kaosi. Fitues do të jetë ai i cili kontrollon këtë kaos, si në anën e tij ashtu edhe në të armikut.

Unë isha shumë krenar me emrin Thomas Edison dhe desha të më thërrisnin Edson. Mendoja se Pele tingëllon tmerrshëm. Më dukej emër qesharak. Edson tingëllonte kështu shumë më serioz dhe më i rëndësishëm.

E gjithë çfarë di është çfarë dinë fjalët, dhe gjërat e vdekura, dhe kjo përbën një shumë të vogël të hijshme, me një fillim, një mes dhe një fund, si në fjalinë e ndërtuar bukur dhe në sonatën e gjatë të të vdekurit.

Njeriu i dobët është i drejtë aksidentalisht. Njeriu i fortë dhe jo i dhunshëm është i padrejtë aksidentalisht.

Besove, bëre mirë, s’besove, ca më mirë. – JUG

Një prej mistereve të jetës është si djali që nuk ishte aq i mirë sa të martohej me të bijën e dikujt, mund të jetë babai i nipërve dhe mbesave më të zgjuar në botë.

Intelektualët zgjidhin problemet, gjenitë i parandalojnë ata.

Historia e shenjtorëve është kryesisht histori e njerëzve të çmendur.

Gjithsesi kjo është një betejë e vështirë politike, e cila do të vazhdojë për shumë vite dhe në të cilën populli ynë nuk dëshiron të vdesë më. Unë nuk jam i sigurtë sa do të jemi të zotët të fitojmë, por jam i sigurtë se nuk do të humbasim asgjë nga këto që i kemi tani.

Atë që të qëllon me gur, mos e qëllo me bukë. – Vlorë

Jeta do të ishte e mrekullueshme nëse njerëzit do t’ju linin ju në hesapin tuaj.

Kur shikoj bilancin e Presidentit Obama në lidhje me çështjet madhore të sigurisë, unë mendoj se është bilanc tejet i kënaqshëm nga pikëpamja e Izraelit.

Boksi përbëhet më së shumti nga njerëz të bardhë që shikojnë dy zezakë duke ia veshur njëri-tjetrit me grushta.

Rruga më e mirë drejt progresit është rruga e lirisë.

Askush nuk do të jetë në gjendje të veprojë pa një argumentim në shkencat bazë. Gjuha do të jetë e dobishme, edhe sepse anglishtja po bëhet gjithnjë e më tepër ndërkombëtare. Dhe udhëtimi. Ju duhet të keni një qëndrim global.

Më mirë një ditë në liri, se njëqind vjet në robni. – KRUJË

Fanatik është ai që nuk mund të ndërrojë mendje dhe nuk dëshiron të ndërrojë temë.

Zoti Gorbaçov, shkule këtë mur!

Unë hedh poshtë çdo doktrinë religjioze që nuk i thërret arsyes dhe është në konflikt me moralitetin.

Cila do të jetë e ardhmja e izraelit? Është toka gjëja më e rëndësishme dhe për atë të mbajmë gjithë tokën me çdo çmim apo të kemi një ndarje dhe ta ndërtojmë shtetin hebre në një pjesë të tokës? Po pjesa tjetër?

Jam unë që të thërras me zë të shurdhër dhe vuaj brenda vetes këtë dashuri. Të dua me shpirt.

Siç thashë, fillova të humb besimin në instinktet e mia, çka është e rëndë dhe shumë e keqe për një person instinktiv.

Guri i rëndë në vend të vet. – PËRMET

AIDS është sëmundje për të cilën është vështirë të flitet.

Unë vij nga më rrahën, ti më tregon shkopinjtë. – VLORË

Të rinjtë e sotëm gënjejnë veten duke kujtuar se janë mendimtarë. Gjuha dhe mjetet e komunikimit ua japin atyre iluzionin (mendimin e rremë se janë duke arsyetuar. Por truri arkaik, i lig, është edhe shumë dinak dhe e maskon veprimin e tij prapa gjuhës, duke imituar trurin njohës. Duhet t’ua shpjegojmë.

Dashuria është e shkurtër kur dashurohesh pas të bukurës.

Kristianizmi është një rebelim kundër ligjeve të natyrës, një protestë kundër natyrës. Në zbërthimin e vet më të skajshëm, kristianizëm do të thotë kultivim sistematik i dështimit të njeriut.

Eja ti, mos vono, eja ti, po të pres. Eja ti, vetëm ti hapma qiellin!

Disa njerëz tronditen gjithë jetën e tyre nëse bëjnë një ndryshim. Marinsat nuk e kanë këtë problem.

Ai që mëson por nuk mendon, është i humbur! Ai që mendon por nuk mëson, është në rrezik të madh.

Shqiptari për mik asht tret e asht fik. – KOSOVË

Miku i mirë vjen nga porta. BERAT

Një urrejtje e përgjithshme e një bande apo sekti zakonisht i ka disa baza të forta në instinktin.

Më pëlqen të lidhem me njerëzit në botën virtuale, të shkëmbjej mendime dhe ide, kur në botën fizike ne kurrë nuk mund të kemi mundësi për t’i takuar shtigjet.

Do të vdes me zemër të thyer, nga ti jam e zhgënjyer! Se ti më vrave pa mëshirë!

Ti me fajëson për atë gabim, ti po hidhërohesh pa kuptim! Kujtohu se ç’po bën, dashurinë tonë ku po e lë!

Heronjtë nuk mund të jenë më trima se të tjerët. Ata janë vetëm pesë minuta më trima.

Një martesë është një dëshmi, ashtu si pagëzimi. Rrethi i unazës është simboli i vërtetësisë së përjetshme dhe ari është simbol i vlerës që zgjat.

Unë jam një ndihmës rrenacake. Është sikur të jesh një kamariere apo një shpërndarëse benzine, por mua më presin gjashtë milionë njerëz në javë, dhe jam me fat.

Fetë orientale karakterizohen nga reja e madhe e zotave hakmarrës e të tmerrshëm, prej të cilëve njeriu është i varur në përjetësi. Njerëzit atje janë të detyruar të kërkojnë mëshirën e shpirtmadhësisë së zotit, nën hijen e shpatës së tij, së cilës nuk i

Tanimë nuk mund të bindem; E kam shijuar komandimin, dhe nuk mund të heq dorë.

Unë jam në kërkim të një burri që është më i zoti se unë.

Tërë institucionet shtetërore kishtare, qofshin këto hebraike, kristiane a myslimane, s’më duken asgjë më shumë se krijime njerëzore, të ngritura për terrorizimin dhe skllavërimin e njerëzimit, për monopolizimin e pushtetit dhe të fitimit.

Shansi është ndoshta pseudonimi i Zotit, kur ai nuk dëshiron të firmosë.

Informacioni është oksigjeni i epokës moderne. Ai kapërcen përmbi murat me telat me gjemba, ai depërton përtej kloneve me korrent.

Ai që do të zihet, zihet edhe me macen. – DARDHË

Shqiptarët? Sot s’ka shqiptarë, turku, greku na kanë përndarë! Prifti, hoxha, kisha dhe xhamia, na gënjejnë… U prish Shqipëria…

Bota e di se Amerika nuk do të fillojë kurrë një luftë. Kjo brezni e amerikanëve ka pasur mjaft luftë dhe urrejtje… dhe ne duam të ndërtojmë një botë të paqes ku të dobëtit janë të sigurtë dhe të fortët janë të tillë.

Sa herë që një i ri është konstatuar të ketë talentin që meriton një arsim që prindërit e tij nuk mund ta përballojnë, ai duhet të bartet në shpenzime publike.

Më lejoni të rekomandojë ilaçin më të mirë në botë: një udhëtim të gjatë, në një sezon të butë, në një vend të këndshëm, në mjedise çlodhëse.

Kur isha 17 vjeç, unë tashmë kisha përgjegjësi, sepse mora nën përkujdesje familjen time. Por në futboll isha i ri. Nuk ishte me përvojë, nuk isha kapiten – isha thjesht pjesë e ekipit.

Më mirë një diamant me një plasaritje se një guralec pa asnjë plasaritje.

Disa thonë se botës do t’i vijë fundi nga zjarri, disa thonë nga akulli.

Pronësia intelektuale ka jetëgjatësinë e një bananeje.

Atëherë ai ishte më i mençur se tani; e kishte zakon t’i merrte rregullisht këshillat e mia.

Unë kam qëndruar kundër producentëve më parë, dhe madje edhe kundër një regjisori. I pashë ata duke qenë abuzivë. Shumë njerëz në xhirime janë të frikësuar të thonë gjë, kur ata nuk janë duke u trajtuar si duhet.

Njeriu është e vetmja kafshë për të cilin ekzistenca e tij është një problem të cilin ai duhet ta zgjidhë.

Asgjë nuk e rrënon një shtet sa njerëzit e shkathët të mbajtur si të zgjuar.

Një burrë qe bie ne dashuri zbulon moralin, një grua që bie në dashuri e humbet atë.

Përse sonte yjet nuk shkëlqejnë? A thua edhe ata mungesen tënde e ndjejnë?

Unë nuk e pranoj mbarimin e njeriut.

Dashuria është e vetmja krijesë e besueshme.

Ka krime më të rënda se djegia e librave. Një nga ato është mos leximi i tyre. 

Për të arritur një shkallë të lartë dije njeriut i kushton kohë, përqëndrim, raskapitje, dërmim, miza në krye, zbrazëti në stomak dhe plot të tjera të këqija.

Izraeli ka një parim të rëndësishëm: Është vetëm Izraeli ai që është përgjegjës për sigurinë tonë.

Qen i bardhë, qen i zi, qen i kuq, qen murrash, qen balash, qen është … JUG

Poezia është ajo çfarë mbetet prej saj nga përkthimi.

Ti kemi sahanët pa kapakë. – JUG

Të luftosh, të kërkosh, të gjesh, dhe të mos japësh.

Nuk ka vepër më të gjatë se ajo të cilën nuk guxoni ta filloni.

Zoti neverit: sytë mburravecë, gjuhën gënjeshtare, duart e përgjakura, zemrën që kurdis të keqen dhe këmbët që turren drejt saj, dëshmitarin e rremë dhe atë që fut grindje.

Shpirtrat e rëndomtë nuk kanë besim në individë të mëdhenj.

Mos e ndani tekstin nga sfondi historik. Nëse e bëni këtë, ju do të keni prishur dhe shkatërruar Kushtetutën, e cila mund të përfundojë vetëm në një formë të shtrembëruar, të bastarduar nga qeveri të paligjshme.

Çika pa nder, si lulja pa erë. – KOSOVË

Ne të gjithë breznia jonë ishim në këtë anije në vitet Gjashtëdhjetë, një anije për të zbuluar Botën e Re. Dhe Beatles ishin në folenë e korbit të kësaj anijeje.

Nuk di. Nuk njoh. Nuk dua të kuptoj. Nuk dua veç… të harroj!

Kurrë mos rri duke u lutur për diçka që ke mundësinë ta arrish.

E kisha zakon t’i them burrit tim se, në qoftë se ai mund të më bëjë ‘të kuptoj’ diçka, atëherë ajo do të jetë e qartë për të gjithë njerëzit e tjerë në vend.

E gjithë dituria jonë është pjellë e perceptimeve tona.

I ligu të puth e të kafshon. – JUG*I ligu ngatërron dhe yjet në qiell. – JUG

Janë plot gjëra të cilat zemra jote nuk mund t’ia tregojë askujt tjetër. Je ti, gëzimet dhe dëshpërimet e tua private, dhe ato nuk mund t’ia tregosh askujt ndonjëherë. Ti e zhvlerëson veten, brendësinë tuaj, kur ua tregon të tjerëve.

Më mirë me të hidhurat më përpara e të ëmbëlat pas. – PATOS

Ndryshimet në jetën tonë duhet të vijnë nga pamundësie e të jetuarit ndryshe përveç se në pajtim me kërkesat e ndërgjegjes sonë jo nga vendimet tona mendore në përpjekje për një formë të re të jetës.

Dashuria është diçka ideale, martesa është diçka reale.

Nuk mund të ketë debat se kush është futbollisti më i mirë në botë në gjithë historinë – secili nga ne do të thotë – unë.

Nëse do kërkoja dashurinë dhe lumturinë, atë do ta gjeja vetëm te ti, dhe për ty do sakrifikoj e do të kërkoj derisa zemra të më punoj, sepse unë s’mundem më të dashuroj.

Mikut i lëshohet vendi dhe i dëgjohet kuvendi. KRUJË

Aftësia e të bërit bëhet nga të bërit.

Dituria rritet në mënyrë eksponenciale. Sa më shumë që dimë, është më e madhe aftësia jonë për të mësuar dhe më shpejtë zgjerojmë bazën e diturisë sonë.

Janë dy gjuhë: njëra si na duken gjërat neve dhe tjetra ajo e dijes.

Të shohësh dhe të dëgjosh të dobëtit është tashmë fillimi i dobësisë.

Priftnit e hoxhët ju kanë hutue, për me ju damun, me ju vorfnue!

Kopraci s’të jep të zezën e ullirit. JUG

Kristianizmi është feja më qesharake, më absurde dhe më e përgjakshme që ka infektuar ndonjëherë botën.

Çështjet janë tejet shumë të rëndësishme se të lihen votuesit kilianë për të vendosur për veten e tyre.

Sa më shumë njeriu mund të harrojë, aq më të mëdha do të jenë metamorfozat e jetës së tij; sa më shumë të harrojë, aq më hyjnore bëhet jeta e tij.

Burri nuk shtrihet as për së vdekmi. – MIRDITË

Jeta është me dredha e me kthesa. Ti duhet ta kesh mendjen kudo që hedh hapin.

As që kam menduar se do të ndihem ndonjëherë ashtu si atë ditë.

Çfarë Presidenti Nixon dhe unë u përpoqëm ishte e panatyrshme. Dhe kjo ngaqë ne nuk e bëmë atë gjë.

Pakënaqësia konstruktive është paraprijëse e progresit.

Vera mbytëse e dëshirës së ligjshme të papërmbushur të zezakut nuk do të kalojë derisa të vijë vjeshta e fuqishme e lirisë dhe e barazisë.

Kur dy sy të shikojnë të lenduar e me trishtim, puthi e mbështeti në zemër, sepse ata janë sytë e mi, se ti je shpirti im!

Bie molla që ka krimbin. – JUG

Edhe pse natyra fillon me arsye dhe përfundon në përvojë është e nevojshme për ne që ta bëjmë të kundërtën, pra të fillojmë me përvojë dhe nga kjo të vazhdojmë së hetuari arsyen.

Shqiptari është gjithnjë shqiptar. Myslimanëve serbë e bullgarë u është fshirë çdo ndjenjë kombëtare nga fuqia e madhe e islamizmit. Ata mbahen për turqit më fanatikë të Evropës sa ua kanë frikën edhe bashkëkombësit e tyre kristianë. “Turk”, që të jemi gj

Ata janë të lirë të kenë fe, janë të lirë të thonë që kanë fe, janë të lirë të shkruajnë që feja është e mirë, janë të lirë të bëjnë ç’urdhëron feja dhe kur më dërgojnë artikuj për të lavdëruar fetë, unë i shtyp pa besuar, sepse nuk kam të drejtë t’u pres

Ati ynë që je në qiell, na ndihmo ta mbajmë gojën mbyllur kur s’kemi asgjë për të thënë.

Bibla e krishterë është një ilaç. Përmbajtja e tij mbetet e njëjtë, por praktikat mjekësore ndryshojnë.

Gjithsesi duaj, dhe beso në të pamundurën.

Çfarë mbarëvajtje kemi bërë. Më Mesjetë ata do të më kishin djegur. Tani ata janë të kënaqur me djegien e librave të mi. 

Këtu prehet dikush, emri i të cilit ishte shkruar në ujë.

Shumë politika të jashtme të cilat historia i ka çmuar lart, në cilindo vend, e kanë pasur zanafillën tek liderë të cilët i kishin kundër ekspertët.

Unë shumë më shpejt do të dështoja se të isha në mesin e të mëdhenjve.

Nëse ju, zotëri, duke hyrë në këtë shtëpi (Shtëpia e Bardhë), jeni po aq i lumtur sa unë që po dal, atëherë ju jeni njeriu më i lumtur në botë.

Dashuri, dashuri, nuk thuhet kot se fillon me puthje dhe mbaron me lot!

Për t’ua lehtësuar vdekjen njerëzve, Kisha iu hedh karremin e një bote më të mirë. Ne, për sa kemi në dorë, kufizohemi t’u themi njerëzve ta jetojnë jetën në mënyrë të denjë. Dhe për këtë mjafton që njeriu t’u përshtatet ligjeve të natyrës. Le të frymëzoh

Edhe guri pëlcet kur nxehet. – KRUJË

thenie nga albert einstein

Shkenca pa religjionin është e gjymtuar, religjioni pa shkencë është i verbër.

E kam frikë të mbes në vetmi se të dua dhe ti atë e di. Dhe nëse ty s’të kam këtu atëherë nuk mundem më me jetu!

Zuri qeni një lepur, nuk quhet zagar. – JUG

Ai që ka durim, mund të ketë çfarë dëshiron.

Thenie per suksesin nga Malcolm X

Nëse nuk ke asnjë kritik nuk do të kesh asnjë sukses.

Nuk u besoj njerëzve që dinë aq mirë çfarë kërkon zoti, se vërej që gjithmonë përshtatet me dëshirat e tyre!

A e kuptoni çfarë përgjegjësie kam unë? Jam i vetmi person që qëndroj midis Richard Nixon dhe Shtëpisë së Bardhë.

Dashuria nuk ligështohet kurrë.

Betejat janë fituar me masakra dhe manovra. Gjenerali i madh, sa më shumë që i jep përparësi manovrës, aq më pak lë vënd për masakrën.

Unë mund të shkojnë në restorante dhe një tavolinë të tërë do të ngrihet dhe të më nderojë nëse më njohin mua, sepse ata e duan Fox Neës. Diku tjetër – ose madje edhe në të njëjtin vend – njerëzit do të kthejnë kokën në anën tjetër.

Njerëzit më të këqinj nganjëherë japin këshillat më të mira.

Dinaku hyn në pus e del pa lagur. – TIRANË

Nëse njeriu kryqëzohet me mace, kjo do t’i bëjë mirë njeriut, por do t’i bëjë keq maces.

Dashuritë e mëdha janë të rralla, siç janë të rralla veprat e mëdha.

Le të zotohemi për të mbrojtur këtë shans në mënyrë që të dëshmojmë se dëshira për paqe shndërrohet në fakt të vërtetë e të përditshëm në këtë rajon.

Unë dashuroj shumë normalisht, dal me miqtë e mi, shkojmë në kinema, çuçurisim, shkojmë në restorante.

Është një e vërtetë universale se humbja e lirisë në vend ka për t’u justifikuar me dispozitat kundër rrezikut, real apo i pretenduar, nga jashtë.

Asgjë nuk bëhet reale derisa të jetë përjetuar.

Është mirë të dish si të lexosh, por është e rrezikshme të si dish të lexosh dhe të mos dish si të interpretosh atë që lexon. –

Njeriu është i lirë: por prapë ne nuk duhet të mendojmë që ai në lirinë e tij të bëjë gjithëçka që t’i pëlqejë, sepse ai bëhet skllav sapo lejon që veprimet e tij të sundohen prej pasioneve.

Unë besoj se paqja me palestinezët është më urgjentja – urgjente më shumë se kurrë më parë. Ajo është e nevojshme. Ajo është vendimtare. jo është e mundshme. Një shtyrje mund t’i përkeqësojë shanset e saj. Izraeli dhe Palestinezët janë, sipas meje, janë t

T’i trembesh dashurisë do të thotë t’i trembesh jetës. Dhe kush i trembet jetës, në tre të katërtat e tij është i vdekur.

Por një gjë që ju duhet të mos e bëni është që të mendoni që kur diçka shkon keq në artet, është keq VETËM në artet.

Unë e di në zemrën time se njeriu është i mirë. Se çfarë është e drejtë gjithmonë do të triumfojë përfundimisht. Dhe ka qëllime e vlera në jetën e secilitdo.

Asnjë vend nuk ka miq, ka vetëm interesa.

Nga ai mëkat bien engjëjt.

Mallin e kam ruajtur në zemër, ka shumë kohë unë s’të kam parë, sytë e tu s’i kam harruar, të dua si më parë!

Revolucionet kërkojnë sakrifica të pamasa dhe, në të njëjtën kohë, krijojnë një nevojë të re për ta ndryshuar botën prapë.

Duke dështuar së përgatituri, ju po përgatiteni të dështoni.

Unë jam rob i pagëzimit tim. Prindër, ju e keni shkaktuar fatkeqësinë time, ju e keni shkaktuar dhe fatkeqësinë tuaj.

Zoti vdiq, zoti mbetet i vdekur dhe ishim ne që e vramë.

Për t’u komanduar, natyra duhet bindur.

Ku do të dijë hëna se lehin qentë. – VLORË

Të hamendësh se çdo formë e qeverisjes do të sigurojë lirinë apo lumturinë pa asnjë virtyt në njerëzit, është një ide e rreme.

Një ujë që nuk ecën s’pihet. – ELBASAN

Është plaga e kohës, kur të çmendurit udhëheqin të verbëtit.

Kur Zoti dëshiron ta shkatërrojë një gjë, ai ia beson shkatërrimin e saj vetë gjësë. Të gjitha institucionet e këqija të botës përfundojnë me vetëvrasje.

Ngado që e hedh dorën të parafytyroj se të prek. I prek ato flokë tua të gjata, atë trup të bukur, mendoj se jam i ulur mbi prehërin tënd dhe ngadalë më perkëdhel.

Atje ku fle ujët, atje është më thellë. – KORÇË

Fuqia jonë shkencore ia ka kaluar fuqisë sonë shpirtërore. Ne i kemi drejtuar mirë raketat dhe i kemi keqdrejtuar njerëzit.

Të duash dikë do të thotë të shikosh një mrekulli që është e pashikueshme nga të tjerët.

Nga të gjitha fetë, e krishtera sigurisht duhet të frymëzojë tolerancën më të madhe, por deri tani të krishterët kanë qenë më intolerantët e të gjithë njerëzve.

Për sa kohë që unë mund të qëndroj mendërisht vigjilent – vrojtues, kureshtar – Unë dua të mbaj rolin tim. Unë e dua gruan time dhe fëmijët e mi, por unë nuk dua të vërtitem në shtëpi me ata. Ne shkojmë në safaris dhe shohim gjëra të tilla. Unë mund ta bë

Ata që mungojnë nuk mbeten kurrë pa faj, ata që janë të pranishëm nuk mbeten kurrë pa u falur.

Nuk flasim për besim nëse themi se dy dhe dy bëjnë katër, as kur themi se toka është e rrumbullakët. Flasim për besim vetëm atëherë kur duam të zëvendësojmë ndjenjat për fakte.

Feja e krishterë, myslimane, judaike, madje dhe ajo indiane, bazohen në ideologjinë e mëshirës. Mendoj se mëshira është alfa dhe omega e feve me prejardhje judaike. I luten me përulësi mëshirës së “zotit”, që do të thotë se i luten me përulësi dhe mëshirë

Nuk më bën aq keq mosha e vjetër sa më bëjnë mbipesha dhe mosha e vjetër.

Nëse pak ëndërrim është i rrezikshëm, shërimi për atë nuk është që të ëndërrojmë më pak, por të ëndërrojmë më shumë, të ëndërrojmë gjatë gjithë kohës.

Sytë janë gjuhët e heshtura të dashurisë.

Ka shumë pak raste në të cilat popullariteti thjesht duhet të konsiderohet një test i duhur i meritës, por rasti i shkrimit të këngës është, mendoj, një nga të paktët.

Ashtu si njeriu nuk mund të jetojë në një trup tjetër përveçse në trupin e tij, ashtu dhe kombet nuk duan të jetojnë nën kombet e tjera, sado fisnikë dhe të mëdhe ata mund të jenë.

I mirë për shokë, e i lig për vete. JUG

Nuk ka regjimente të këqija; ka vetëm kolonelë të këqij.

Trimëria e kthen plumbin mbrapsht. – JUG

Liria është çfarëdo që thotë presidenti se është, pritet rishqyrtim.

Etërit Themelues në urtësinë e tyre vendosën që fëmijët ishin një tendosje të panatyrshme për prindërit. Kështu ata dhanë burgjet që quhen shkolla, të pajisur me torturat e quajtura arsim.

Unë jam 73 vjeç. Unë kam lindur në Jeruzalem. Unë jam i pari kryeministër i Izraelit që kam lindur këtu. Unë jam i vetmi ish gjeneral që bëhem kryeministër.

Këtë shekull kemi pasur vetëm një njeri të madh dhe një gjë të madhe: Napoleonin dhe lirinë. Prej dëshirës së njeriut të madh, le të kemi gjënë e madhe.

Mos harro se pa ty çdo gjë është e kotë, mos harro se të dua më shumë se dje, sot.

Poetët dhe filozofët janë njëlloj sa i përket habitjes.

Pasioni i çmendur për artin është një krimb që gëlltit gjithçka tjetër.

Krahët e nënës janë krahë të dlirësisë dhe fëmijët flenë shëndetshëm aty.

Lufta është biznesi i barbarëve.

Gjej vendin e bëj kuvendin. – ELBASAN

Unë jam një idealist pa iluzione.

Nuk kam talent special. Unë jam vetëm kurioz i apasionuar.

Kam inat po nuk kam takat. – BERAT

Shumë libra nuk kërkojnë mendime nga ata që i lexojnë ato, dhe për një arsye të thjeshtë; ato nuk bënë një kërkesë të tillë nga ata që i shkruan.

Nuk e di nëse lufta është tëhuajsim gjatë paqes, ose paqja tëhuajsim gjatë luftës.

Shumë njerëz, kur një djalosh shënon shumë gola, mendojnë ‘Ai është një lojtar i madh’, sepse një gol është shumë i rëndësishëm. Por një lojtar i madh është ai lojtar që mund të bëjë çdo gjë në fushë. Ai mund të ndihmojë në aksionet, mund t’i trimërojë ko

Dy lule çelin, ato herdokurdo thahen, por zemrat tona kurrë nuk do të ndahen.

Sakrifica, sinqeriteti, fantazia, arsyeja, xhelozia dhe besimi… janë velat e dashurisë. Pa to, ajo humbet në detin e trazuar të jetës komplekse.

Çka është qeveria? Asgjë, përveç nëse mbështetet nga opinioni.

Në të kaluarën kultura ishte e lejueshme vetëm për një elitë të ngushtë dhe për femrat hebreje, sepse tek hebrejtë kultura ishte aq e adhuruar sa kapërcente çdo dallim midis gjinive.

Mospajtimi i ndershëm është shpesh shenjë e mirë e progresit.

Njerëzit në të 70-tat kanë ende një jetë të pabesueshme. Shëndeti është gjëja më e rëndësishme.

Shiko, ne kemi ekzistuar për mijëra vjet në diasporë, në mërgim. Askush në Lindjen e Mesme nuk e flet gjuhën e origjinës, përveç Izraelit. Kur ne filluam para 64 vjetësh, ishim 650 000 veta. Kështu që ne na u desh të notonim kundër rrymës, por vazhduam të

Hileqari nuk të shef në sy, po shef në tokë. – DIBËR

Eja, Zonjë, vdis për të jetuar.

Unë jam Maradona që bën gola, që bën gabime. Unë i mbart me vete këto, i kam shpatullat të mëdha për gjithçka.

E vetmja arsye që disa humbasin në mendime… është se u është e panjohur ajo fushë.

Unë jetoj andej këndej në këtë vend, kështu që nuk janë shumë njerëz që më mbajnë mend. Dhe miqtë e mi nuk mendojnë më për mua si për “Kim Novak ‘. Duket se edhe ata më harruan. Dhe kështu është bukur.

Udhëheqja dhe nxjerra e mësimeve janë të pandashëm nga njëri tjetri.

Unë do të dehem, Zonjushe, por në mëngjes do të jem esëll dhe ti do të jesh prapë e shëmtuar.

Unë shkoj në kinema shpesh dhe më vjen keq kur shohë aktorë të cilët zakonisht më pëlqejnë dhe të cilët tashmë nuk befasojnë dot me asgjë.

Piktori lë shenjën e tij. Dhe unë kam vënë veten në dy statuja në Rhode Island ku unë jam duke punuar. Dhe unë mendoj se ato do të zgjatin në kohë më shumë se unë.

Birra ishte shumë e fortë, kur nuk ishte e përzier me ujë, por ishte e lezetshme për ata që e pinin atë. E pinin atë me një lëfyt, nga një anije që mbante birrë, mbi të cilin ata panë duke notuar elbin.

Izraeli mirëpret erën e ndryshimit, dhe shikon një dritare mundësie. Ekonomitë demokratike dhe të bazuara në shkenca nga natyra e tyre dëshirojnë paqe. Izraeli nuk dëshiron të jetë një ishull i bollëkut në një oqean të varfërisë. Përmirësimi në jetët e fq

Shtëpija pa fëmijë, si nata pa yje. – SARANDË

Ç’del nga goja, hyn në vesh e del për hunde. – JUG

Unë u zbulova si këngëtare kur isha 18 vjeçe – dhe gjithçka rrodhi shpejt.

I lexo librat më të mire së pari, sepse mund të mos kesh gjasën t’i lexosh fare. 

Kur të thonë ngordhi ujku, atëherë ruaj gomarë. – JUG

Fakti se ndonjë besimtar është më i lumtur se një mendimtar, nuk do të thotë asgjë më shumë se fakti që ndonjë i dehur është më i lumtur se një njeri i kthjellët.

Dashurojnë vërtetë ata që druhen të thonë se dashurojnë.

Nuk ka kurrë luftë të mirë apo paqe të keqe.

E ke thyer poçen time të verës, Zot, ma ke mbyllurderën e kësaj kënaqësie, Zot. Unë pi, por ti dukesh i dehur, pluhur mbi buzët e mia! A je esëll, o Zot?

Sot, në qoftë se ju shpikni një çark më të mirë minjsh, qeveria vjen me një mi më të mirë.

Nëse duam ta ndryshojmë botëkuptimin tonë, pamjet nuk do të ndryshojnë. Artisti ka një punë shumë të rëndësishme për të bërë. Ai nuk është një figurë e vogël periferike për t’i dëfryer të pasurit, ai është vërtetë i domosdoshëm.

Kjo është një kohë fantastike për tu kyçur në biznes, sepse biznesi do të ndryshojë më shumë në dhjetë vitet e ardhme se sa ka ndryshuar në vitet e kaluara.

Unë jam astronaut i boksimit. Joe Louis dhe Dempsey ishin vetëm pilotë. Unë jam në një botë krejt timen.

Bashkimi i ndjenjave fetare lind një besim të habitshëm.

Hapi i parë drejt filozofisë është mosbesimi.

Ky organizëm (OKB) është krijuar për të parandaluar që të shkoni në skëterrë. Ai nuk është krijuar për t’iu dërguar në qiell.

Miku është një vetvete e dytë.

Inteligjenca është aftësia e të bërit objekte artificiale, sidomos mjete që krijojnë mjete.

Populli shqiptar është më tepër një popull luftëtar se sa fetar.

Unë dua që ti të jesh gjithçka që është ti, thellë në thelbin e qenies tënde.

Besa e burrit, pesha e gurit. – VERI

E thëna dhe e bëra janë larg. – DIBËR

Aftësia nuk është asgjë pa mundësi.

Goditja më e rëndë që ka pësuar ndonjëherë njerëzimi ishte ardhja e kristianizmit. Dhe bolshevizmi është fëmija i tij bastard.

Më thuaj një herë se kot nuk ishte krejt ky vajtim, mos harro se ti je e vetmja lumturi në shpirtin tim.

Ai që hyn në lumë edhe do laget. – Korçë

Por unë nuk kam asnjë dyshim se mjerimi i klasave të ulëta do të zbresë sa herë që qeveria merr një aspekt më të lirë dhe ligjet favorizojnë një nënndarje të Pronës.

Shqiptari shqiptarit nuk ka k’i mburret për trimëri. – SKRAPAR

Sa për mua, mund të them se edhe mua më pëlqen të punoj. Por të mos punoj më pëlqen më shumë. Skenari i përkryer është kur ju punoni dhe arrini një rezultat, pastaj pushoni nja katër, pesë apo gjashtë muaj. Por duke e ditur se do të rifilloni të punoni prapë.

Zemra ndjen dhembje dhe më s`ndjen gëzim ngase ti më mungon në kraharorin tim.

Kur shkruaj për kënaqësitë që kam përjetuar dikur, i përtërij ato, i përjetoj për herë të dytë, ndërsa qesh me kujtimet e shqetësimeve të dikurshme, për të cilat tashmë nuk ndjej asgjë.

Nuk dua mish e kabuni, po dua, ner e sajdi. KAVAJË

Nuk mund të ketë ndonjë krizë javën që vjen. Kalendari im është mbushur plot.

Pa ty, hëna nuk ka dritë; pa ty, dielli nuk rrezit; pa ty, jeta ime nuk ka kuptim se ty të dua – veç ty, shpirti im!

Dashuria është të mbledhësh, dhe të mbledhësh do të thotë të japësh.

Janë aq shumë ligje sa që askush nuk është i sigurt nga varja.

I gjithë kompromisi bazohet në marrje dhe dhënie, por themelet nuk mund të jepen as nuk mund të merren. Kompromisi për themelet është dorëzim. Sepse është krejt dhënie dhe hiç marrje.

Besoj në vëllazërinë e njerëzve, të gjithë burrave, por nuk besoj në vëllazërinë me cilindo i cili nuk do vëllazëri me mua. Besoj në trajtimin e njerëzve drejtë, por nuk do të humbi kohën duke u munduar të trajtoj ndokënd drejtë i cili nuk di si të kthejë trajtimin. – fjalim, 12 Dhjeto, 1964, Neë Yourk City

Kam qenë vegjeteriane për vite e vite. Nuk i gjykoj të tjerët pse nuk ishin, thjesht ndjej se nuk mund të ha ose të vesh krijesa të gjalla.

Ndërgjegja morale e njeriut është mallkimi të cilin ai duhet ta pranojë nga perënditë në mënyrë që ta fitojë të drejtën për të ëndërruar.

“Dashuria po ma prish mendjen,” filloi të më thotë ajo ëmbëlsisht, saqë zëri i saj brenda meje edhe sot e kësaj dite kumbon.

Virtyti është një gjendje lufte, dhe për të jetuar në të, ne kemi gjithmonë për të luftuar me veten.

Nga të gjithë armiqtë e lirisë publike, lufta është ndoshta më e tmerrshmja, sepse ajo përfshin dhe zhvillon embrionin e të gjithë të tjerëve.

Si mjer peshkatari që ka frikë nga lumi. – JUG

Do të vazhdoj të shkruaj deri në fundin e kësaj bote dhe nuk do të harroj kurrë si më mashtroi dashuria jote.

Nuk jam mik i fesë, jam materialist, por kam, sikurse çdo vdekatar, disa paragjykime dhe midis tyre është përnderimi ndaj eshtrave të tim eti.

Unë dua të jem vëllai i njeriut të bardhë, por jo kunati i tij.

Halli krijon njerëz dhe begatia krijon përbindësha.

Është keqkuptimi universal arsyeja pse merremi vesh. Sepse, për fat, nëse njerëzit do ta kuptonin njër tjetrin, ata kurrë nuk do të merreshin vesh.

Arritja më e madhe e jetës nuk është dija, por veprimi.

Një meritë e poezisë të cilët pak njerëz e mohojnë: ajo thotë më shumë më me pak fjalë se proza.

Dija është ndaras drejtësisë, mund të quhet poshtërsi më shumë se mençuri.

Kur pushteti e prin njeriun drejt arrogancës, poezia ia kujton kufizimet e tij. Kur pushteti e ngushton atë në shqetësimet e njeriut, poezia ia kujton atij pasurinë dhe larminë e ekzistencës. Kur pushteti korrupton, poezia pastron.

Duhet të rimësojmë se shkenca që nuk bie në kontakt me eksperimentet ka gjasa të shkasë tërësisht drejt hamendësimeve imagjinare.

Nga natyra të gjithë njerëzit janë barabar të lirtë, por jo në të tjera dhunti.

Në lumenj, uji që ju prek është i fundit i asaj që ka kaluar dhe i pari i asaj që vjen; pra ai vjen me kohën e tashme.

Më vjen keq të them se ka tepër shumë arsye për qyfyrin se jeta është e zhdukur në planetet e tjera ngaqë shkencëtarët e tyre janë më të përparuar se tanët.

Rrit këlyshët të të hanë kokën. – DEVOLL

Ay që ecën me krye përpjetë, bie në gropë. – JUG

Ne vetëm bëmë dy, ndoshta tri përsëritje skenash, më së shumti.

Nuk jemi përgjegjës vetëm për atë që bëjmë, por edhe për atë që nuk e bëjmë.

Vetëm ai që ka besim te vetja është i zoti të jetë besnik ndaj të tjerëve.

E vetmja gjë e rëndësishme që kam për të thënë është se babai im kurrë nuk luftoi kundër vendit të tij.

Politika është luftë pa gjakderdhje përderisa lufta është politikë me gjakderdhje.

E vërteta nuk duhet të imponohet; ajo duhet thjesht të manifestojë veten, si një grua që në intimitetin e saj reflekton dhe vendos me gjakftohtësi t’ia dhurojë veten një burri të caktuar.

Besimi nuk është diçka që ta kapësh, është një gjendje në të cilën rritesh.

Çaji i ftohtë e orizi mund të durohen; ajo që s’mund të durohet është shikimi i ftohët e fjalët e rënda.

Si mund të përkufizoni një komunist? E po, ai është është dikush që lexon Marksin dhe Leninin. Dhe si mund të përkufizoni një anti-komunist? Ai është dikush që e kupton Marksin dhe Leninin.

Njeriu guximtar është plot gjithashtu plot besim.

Amanetin as deti nuk e mban, e qet në lëndinë. – Dukagjin

Shpesh deti flet me fjalë të largta, thotë gjëra që askush s’i di, vetëm kush di të dëgjojë mund të kuptojë, por ti dëgjo zemrën time do të të thotë “të dua”… “të dua përjetësisht”!

Më janë mbushur veshët duke dëgjuar si të vjetrit ëndërrojnë për luftërat ku djemtë e ri do të vdesin.

…ku gjaku qytetar bën duart qytetare të pa pastra…

Ku jam? Ku je? Nuk e di!

Shkenca morale është më e zonja kur merret me miqësinë se me drejtësinë.

Si një shembull për të tjerët, dhe se unë nuk kujdesem për të qenë i vetëpërmbajtur, ka qenë gjithmonë rregull për mua që të mos pi duhan kur jam në gjumë, dhe të mos ndalem kurrë së piri duhan kur jam zgjuar.

I bëj luftërat të pa profite dhe i bën ato të pa mundshme.

Unë ende pi vodka; unë nuk bëj avokatin e pijeve, por as nuk jam engjull. Unë nuk e pëlqej marihuanën, sepse më jep uri.

Unë e dua qeverinë time jo më pak për masën në të cilën ajo më lë mua vetëm.

Unë duhet të besoj në diçka që më jep forcë; unë duhet të besoj në diçka, por në karrierën time unë kam shumë momente që nuk mund t’i shpjegoj me Zotin.

Njeriu ka shumë dashuri të mëdha e të vogla në jetë, por ka vetëm një dashuri të parë.

Opinioni ka shkaktuar më shumë probleme në këtë tokë të vogël sesa plagët apo tërmetet.

Paqja e pa drejtë është më e mire se lufta e drejtë.

Do më pëlqente të merresha me arkitekturë ose pikturë, diçka të lidhur me artet e bukura.

Njerëzit shpesh thonë se ‘bukuria është në sytë e mirënjohësit’, dhe unë them se gjëja më e çmuar e të menduarit për bukurinë është ta kuptosh se ti je mirënjohësi. Kjo na aftëson ne ta gjejmë bukurinë në vende ku të tjerët nuk guxojnë ta gjejnë, përfshirë edhe brendësinë tonë.

Ka disa që duan të martohen dhe disa që nuk duan. Unë nuk e kam pasur kurrë impulsin për të shkuar në altar. Jam një njeri i vështirë për t’u shtruar.

Le t’ua lëmë gratë e bukura burrave të cilëve u mungon imagjinata.

Dikush foli për shkrimin e një autobiografi rreth gjashtë apo shtatë vjet më parë. Dhe unë u thashë se do të përpiqem. Ne folëm në një magnetofon, dhe pas nja dy muajsh, thashë: në ferr me të. Rashë keq në depresion. Ajo ishte si të thuash: ‘Ky është fund

Duket thelbësore në marrëdhëniet dhe kudo që ne përqëndrohemi vetëm në atë që është më domethënëse dhe më e rëndësishme.

Budallenjëve e të marrëve gjithmonë lëshojau rrugën.

Shqiptari vetin e jep e shokun s’e jep. – KOSOVË

Dashuria fitohet me dashuri.

Kur ika, veç ty të mbarta me vete se nuk e dija se sa orë zgjaste rruga nga dashuria në dashuri.

Njerëzit i krijojnë zotat sipas vetes, jo vetëm për nga pamja, por edhe për nga mënyra e jetesës.

Kur dëgjoj diçka të gabuar, unë këmbëngul për të vënë drejtësi.

Amerika është një konspiracion i gjerë për t’ju bërë juve të lumtur.

Çmimi i perandorisë është shpirti i Amerikës, ky është çmim shumë i lartë.

Përsosja e mjeteve dhe ngatërrimi i qëllimeve, duket të jetë problemi ynë kryesor.

Çdo shpresë fluturon me krahët e saj. – JUG

Institucionet e dijes duhet të jenë objekte të preferuara për çdo popull të lirë. Ata hedhin dritë mbi mendjen e publikut e cila është siguria më e mirë kundër shkeljeve dinake dhe të rrezikshme të lirisë publike.

Një njeri i cili, si qenie fizike, është gjithmonë i prirur së jashtmi, duke menduar se lumturia e tij ndodhet jashtë tij, më në fund kthehet së brendshmi dhe zbulon se burimi ndodhet brenda tij.

Unë isha Franca.

Është gabim të shikosh tepër larg përpara. Vetëm një hallkë e zinxhirit mund të kapet në një kohë të caktuar.

Edukata nuk e ndryshon shumë jetën. Ai e ngre shqetësimin në një shkallë më të lartë.

Mos u kapardis si gjeli në plehra. – SHIJAK

I buti thyen të fortin. – SHKODËR

Ne nuk marrim dituri, ne duhet ta zbulojmë atë për veten tonë pas një udhëtimi që askush nuk mund të na marrë ose të na lërë.

Duke i vlerësuar, ne i përkryejmë të tjerët në dëmin tonë.

Çdo ditë e jetës sate është një faqe e biografisë sate, andaj kujdesu të shkruash mirë, sepse një faqe e keqe e ndyn gjithë librin! 

Gjithmonë mbani mend se gjëja më e rëndësishme në një martesë të mirë nuk është lumturia, por stabiliteti.

Pa djalë e pa gocë rrova, pa shok nuk rrova. KRUJË

Dy sytë e mi rrjedhin vetëm lot ngase jemi larg njëri tjetrit dhe s`të përkëdhel dot.

Attila i Hunëve.

Ne kemi lindur injorantë, por duhet shumë punë për të mbetur të marrë.

Nuk dua të jem një joshëse budallaqe. Për mua nuk ka asnjë kuptim që të vishem bukur dhe të mos bëj asgjë tjetër veçse t’i josh burrat në filma.

Unë dua që gjërat të jenë më të mirat që mund të jenë. Unë dua madhështinë.

Tërë një libër në një fjalë, i tërë oqeani në një pikë loti, shtatë palë qiell në një shikim, fortunë në një ofshamë, rrufe në një prekje, njëmijë vjet në një çast – kjo është dashuria.

E di vetë gomari ku i vret samari. – JUG

Është thënë se e tashmja është shtatzënë me të ardhmen.

Kjo dashuri kaq violente, kaq e dobët, kaq e kthjellët, kaq e dëshpëruar. Kjo dashuri e bukur si dita, e keqe si moti kur moti është i lig. Kjo dashuri kaq e vërtetë, kjo dashuri kaq e bukur, kaq e lumtur, kaq e hareshme, kaq përqeshëse, e dirthëruar nga frika si një fëmijë në terr.

Koha ecën në paterica derisa dashuria t’i ketë të gjitha ritet e saja.

Ku mbeti dashuria jonë, më thuaj, ku shkoi?! Kaq shpejt për të u bë vonë, unë nuk e kuptoj! Ti më ike pa e ditë, më le vetëm kur nuk e kam pritë, tani sillem posht e lart, brenda e ndiej dashurinë e zjarrtë.

Çdo burrë ka nevojë për një grua: Qeveria nuk e ka fajin për të gjitha gjërat që shkojnë gabim.

Sa më shumë lexoni për politikën, aq më shumë arrini të pranoni se çdo parti është më e keqe se tjetra.

Le të mos negociojmë kurrë nga frika. Por të mos kemi kurrë frikë që të negociojmë.

Le të qëndrojë shpirti juaj i ftohtë dhe i tërë përpara një milion universeve.

Kërkimet e cekëta në filozofi çojnë në ateizëm, kërkimet e thellë na kthejnë ne tek Zoti.

I zoti duhet të ruajë arën e vet. – ELBASAN

Një ferr inteligjent do të ishte më i mirë se një parajsë e marrë.

Ne duhet të refuzojmë idenë se çdo herë që një ligj është shkelur, shoqëria është më fajtore se shkelësi i ligjit. Është koha për të rivendosur rregullin amerikan që çdo individ është përgjegjës për veprimet e tij.

Arti i guzhinës, kur është krejt mjeshtëror, është e vetmja aftësi njerëzore nëpërmjet së cilës mund të thuhen gjëra të mira.

Puthjet më të ëmbla ti m’i ke dhuru’, jetën ty ta fala kur më the “të du'”.

Nëse do të zbuloja rrugën për tek zemra jote, do të fshija çdo gjurmë për të shmangur këdo që mund të më ndiqte pas.

A i bën dija shkencore të lumtur njerëzit? Këtë s’e di, por kam parë nga ana tjetër njerëz që lumturohen me iluzionet e dijeve të rreme.

Në vend që të shqetësohesh se nuk ke post, duhet të shqetësohesh si të bëhesh i zoti për atë post. Në vend që të shqetësohesh se nuk je i njohur, shiko se çfarë vlere ka të jesh i njohur.

Ne jemi të lindur, ta themi kështu, mbi dy herë; kemi ardhur në ekzistencë, dhe kemi ardhur në jetë; kemi lindur si një qenie njerëzore, dhe kemi lindur si një njeri.

Kështu e ka njeriu, i fajëson çizmet për fajin e këmbës së tij.

Shtetet e Bashkuara është e vetmja fuqi në histori që u bë e madhe duke dhënë e jo duke marrë. Unë mendoj se kriza ishte kur Shtetet e Bashkuara kishin më shumë para se ide. Paraja nuk prodhon para. Idetë prodhojnë para.

Sa mundem të shoh, sytë e mi ty do të kërkojnë, sa mua më rrah zemra, ty do të kujtoj!

Asnjë problem nuk mund të përballojë sulmin e të menduarit të qëndrueshëm.

A jemi orthodoksë, a katolikë a myslimanë! Ne jemi shqiptarë dhe nuk mund t’i viret vula e atheizmit atij që ka fe shqiptarizmën. Edhe shqiptarizma ka zot dhe atij zoti mundet t’i dalim përpara.

Në zemrën time është një bashçe, në atë bashçe gjindet një lule e ajo lule më je ti !

Kur hakmerret, njeriu është barabar me armikun e tij, kur e kapërdin hakmarrjen ai është epror ndaj tij.

Filozofia e proteksionizmit është filozofi e luftës.

Nuk është dashuria e tyre për njeriun, por pafuqia e dashurisë së tyre që i ndalon kristianët e sotëm të na çojnë drejt e në turrën e druve.

Se zoti vetë e tha me gojë që kombe shuhen përmi dhé, po Shqipëria do të rrojë; Për të, për të luftojmë ne!

Mos e ndani tekstin nga sfondi historik. Nëse e bëni këtë, ju do të keni prishur dhe shkatërruar Kushtetutën, e cila mund të përfundojë vetëm në një formë të shtrembëruar, të bastarduar nga qeveri të paligjshme.

Njerëzit mund të kenë shumë lloje të ndryshme të kënaqësisë. Kënaqësia e vërtetë e tyre është ajo për të cilën ata do t’i braktisin të tjerët.

Kush s’kupton, i japin të kuptojë. – JUG

Telashi në martesë shpesh nis kur burri është kaq i zënë të fitojë kripën sa harron mjaltin e tij.

Institucionet e dijes duhet të jenë objekte të preferuara për çdo popull të lirë. Ata hedhin dritë mbi mendjen e publikut e cila është siguria më e mirë kundër shkeljeve dinake dhe të rrezikshme të lirisë publike.

Sovran është quajtur një tiran i cili nuk njeh ligje përveç tekave të tij.

Lufta është dallavere.

Për ta parandaluar Iranin që të mos bëhet vend bërthamor, duhet të futet sistemi i verifikimit dhe inspektimit.

Sfondi i natyrës është i bukur – por natyra njerëzore është më e bukur.

Detyra e presidentit kërkon konstruktin e një atleti, durimin e një nëne, qëndrueshmërinë e një kristiani të vërtetë.

Njerëzit për tu frikuar nuk janë ata që nuk pajtohen me ju, por ata të cilët nuk pajtohen dhe janë shumë frikacakë për t’u bërë me dije.

Ne duhet të qeshim para se të jemi të lumtur, nga frika se do të vdesim pa qeshur ndonjëherë.

Unë i them njerëzimit, mos ji kurioz rreth Perëndisë. Sepse unë, që jam kurioz për gjithçka, nuk jam kurioz rreth Zotit – unë e dëgjoj dhe shoh Zotin në çdo objekt, e prapë nuk e kuptoj më pak Perëndinë.

Ajo që duket e shëmtuar në një kopsht, duket e bukur në një mal.

I kam bërë të gjithë gjeneralët e mi nga balta.

Arti i të qenit burrë shteti është të parashikojë të pashmangshmen dhe të përshpejtojë shfaqjen e saj.

Feja është krijuar nga njeriu për të kontrolluar individët mendjedobët, sepse në kohë mizorish dhe dëshpërimi këta e marrin fuqinë në numër.

Natyra kurrë nuk i thyen ligjet e saj.

Shqiptari është gjithnjë shqiptar. Myslimanëve serbë e bullgarë u është fshirë çdo ndjenjë kombëtare nga fuqia e madhe e islamizmit. Ata mbahen për turqit më fanatikë të Evropës sa ua kanë frikën edhe bashkëkombësit e tyre kristianë. “Turk”, që të jemi gjithnjë të qartë, në gadishullin ballkanik do të thotë mysliman dhe nuk ka lidhje me racën. Shumë “turq” nuk flasin as turqisht, por serbishte të pastër. Ndërsa me shqiptarin ndodh krejt ndryshe. Ai është së pari shqiptar – feja vjen mbrapa.

Nëse i taksoj ata, në fakt nuk po i taksoj kapitalistët, por njerëzit që kursyen, që besuan. Kjo është një gjë kundërthënëse. Por, më në fund, gjeta rrugëzgjidhje.

Shqiptari kryet e pren dhe besën s’e then. – KOSOVË

Të gjithë njerëzit nga natyra dëshirojë dituri.

Ata që jetojnë nga dashuria, jetojnë përgjithmonë.

Kretin – m. sin. idiot, nga frëngjishtja “crétin”, që në fillimet e saj do të thoshte “kristian”.

Traktatet janë si trëndafilet apo si vajzat e reja, zgjatin sa zgjatin.

Qeni tund bishtin për të mbajtur miqësinë. – KORÇË

Nuk ka kufij të rritjes sepse nuk ka kufij të imagjinatës, inteligjencës, habisë njerëzore.

Është e vështirë të mposhtet argumenti se frika nga vdekja e detyron njeriun që të shpikë dhe të besojë në një fuqi për ta luftuar ndenjën e absurdit të të jetuarit. Grekët antikë kanë besuar se rendin (“arhe”-në) në univers e mban një dhunti inteligjibile që ata e quanin Nuus. Ai nuk kishte veti antropomorfe.

Ajo që ke frikë të gjen. – Elbasan

Mendoj se gjithmonë jam ndjerë mirë në skenë – anipse kam emocione para se të dal para publikut. Por sapo të jem në skenë, gjithçka tjetër e flak nga dritarja.

Dashuria e parë është më e ëmbël se mjalti i bletëve.

Evropa le t’a dijë që Shqipëria rron dhe është e tërë. Edhe burrat e ndritur qi kanë folur edhe flasin me aqë nxehtësi për mirësinë e karakterit shqiptar, po të cilët më në fund thonë me zë të helmuar që ky komb nuk do të bënjë shtet më vete për shkakun e

Mos e tepëro kurrë, por maturia të bëhet udhërrëfyesi yt.

Suksesi i madh i një martese të suksesshme, është t’i trajtosh të gjitha shkatërrimet si incidente dhe asnjë prej incidenteve si shkatërrime.

S`arrija të kuptoja pse kaq shumë të doja. Nuk e kuptoja pse nuk flija dhe në shtrat të mendoja.

Në pikëpamjen akademike përpiqeni të pohoni të vërtetën absolute; në politikë kërkoni që të vërtetën t’ia përshtatni fakteve përreth jush.

Frika ndjek krimin dhe është dënimi i tij.

Injeksionet janë gjëja më e mirë e shpikur ndonjëherë për t’i ushqyer mjekët.

Nuk sheh syri po sheh mendja. – JUG

Shakaja është gjysma e të vërtetës. – JUG

Këshillat janë punë e shumë njerëzve. Veprimi është punë e vetëm një njeriu.

Nuk je aq i verbër me patriotizëm saqë nuk mund të përballesh me realitetin. Gabim është gabim, pavarësisht kush e bën ose e thotë.

Sa i përket fesë, tërë njerëzit pranojnë pa pyetur besimin e të jatit, sipas zakoni, të paaftë për të dalluar të vërtetën nga gënjeshtra.

Dhe mishi yt do të jetë një poemë shumë e madhe.

Unë jam paqësor, por paqësor ushtarak. Dua të luftoj për paqe. Asgjë nuk do të përfundojë luftën përderisa vetë njerëzit refuzojnë të shkojnë në luftë.

Njerëzit rriten nëpërmjet përvojës, nëse ata përmbushin jetën me ndershmëri dhe guxim. Varet si është ndërtuar karakteri.

Të mësuarit pa të menduarit është mund i humbur; të menduarit pa të mësuarit është I rrezikshëm.

Mos u martoni me një burrë ta reformoni. Për këtë janë shkollat e riedukimit.

Dashuria, nga të gjitha pasionet, është më e rrezikshmja… sepse sulmon njëkohësisht kokën, zemrën, dhe trupin…

Njerëzimi duke mos qenë i zoti të plotësojë nevojat e veta më të domosdoshme dhe duke mos njohur, zbuluar e kuptuar gjërat më të zakonshme ka qenë i detyruar t’i besojë diçkaje, të adhurojë diçka duke krijuar në këtë mënyrë një besim. Ky detyrim duke bash

Vetëm parajsa është parajsë e humbur.

Gjithmonë një buzëqeshje më përkëdhel krejt fytyrën kur kujtoj sytë e tu.

Fëmija dhe budallai belbëzojnë të vërtetën. – GUCI

Mos e vlerëso dëshmi vetëm pse është shkruar në libra, gënjeshtari i cili mashtron me gjuhën e tij nuk do të ngurrojë të e bëjë të njëjtën me lapsin e tij. 

Fëmijëria është gjumi i arsyes.

Njeriu primitiv s’e pat në dorë ta disiplinojë trurin e vet. Enigma e madhe e qënies ose mosqënies, e vdekjes e tormentuan paprerësisht qysh se filloi të mendojë deduktivisht. Pafundësia e qiejve, yjtë, deti, natyra e gjithë, ishte një fakt, e pra, kërkon

Natyra ka krijuar një guralec dhe një femër. Gurgdhëndësi e formon diamantin, ndërsa i dashuri e formon gruan.

Dashuria është shumë e re për ta ditur çka është ndërgjegjja.

Mungesa e bën zemrën të  ndikohet.

Unë kam vendosur të qëndroj me dashurinë. Urrejtja është tepër e rëndë për ta mbartur.

Besimi i verbër është dhurata më ironike që do të mund t’i bëhej “krijuesit” të inteligjencës njerëzore.

Gjenerata e ardhshme e softuerëve interesant do të bëhen në Macintosh jo në kompjuterët e IBM.

Puna që e lartëson njerëzimin ka dinjitet e rëndësi dhe duhet të ndërmerret me zell të hatashëm.

Dashuria nuk njeh largësi, ajo nuk ka kontinent; sytë e saj janë për yjet.

Kur dy burra në biznes bien gjithmonë dakord, njëri prej tyre është i panevojshëm.

Shqiponja fluturon në qiell, po folenë e bën në tokë. – LABËRI

Mos më pyet çfarë kam, por çfarë jam.

Madje edhe majmunët mund të rrëzohen nga druri.

Barka mbytet edhe për një lëkurë lepuri. – SHKODËR

Kafeja është e zezë, po të zbardh faqen. JUG

S’kam nevojë për fe, kam ndërgjegje.

Dashuria është tërë jeta e gruas, kurse një epizod në jetën e mashkullit.

Një njeri i mbështjellë në vetveten është një deng shumë i vogël.

Të gjithë e urrejnë luftën, por askush s’ka bërë gjë rreth kësaj.

Njerëzimi meriton sakrificë – por jo nga njerëzimi.

Studimi i drejtë i njerëzimit është librat. 

Unë gjithmonë shmang dhënien paraprake të profecive, sepse është shumë më mirë të profetizosh pasi një zhvillim ka ndodhur tashmë.

Nëse Krishti vinte sot, njerëzia as nuk do ta kryqëzonin. Do ta ftonin për darkë, do të dëgjonin ç’kish për të thënë e mandej do talleshin me to.

Në vitin 2001 jam ftuar nga EBRI (European Brain Research Institut – Instituti Europian i Studimit të Trurit. Kam bërë pyetjen: në çfarë është shquar gjithmonë Italia? Në neuroshkencat. Në Shekullin XVIII, Galvani e Volta zbuluan elektricitetin tek kafshët; në fund të Shekullit XIX, Golgi zbuloi ngjyrimin e argjendtë të qelizave nervore; Vittorio Ersparmer ia arriti ta izolojë seretoninën dhe të tjerë neurotransmetues dhe Giuseppe Levi, profesori im, ishte midis të parë që eksperimentoi rritjen e qelizave jashtë organizmit.

Nëse i Gjithëfuqishmi do ta rindërtonte botën dhe do të më kërkonte mua këshilla, unë do t’i bëja ngushticat angleze rrotull çdo vendi. Dhe atmosfera të ishte e tillë që çdokush që të përpiqej të fluturonte, të merrte flakë.

Shiko, unë punova me presidentë republikanë dhe demokratë amerikanë, të gjithë dhe secili prej tyre kanë treguar një miqësi të thellë dhe të fuqishme ndaj Izraelit, e dini? Unë nuk mund të përmend ndokënd që ishte në atë sens negtativ sa Izraeli të shqetë

Nga leximi i tepërt dhe nga fjetja e pakët truri i tij u tha dhe ai e humbi gjykimin.

Do të ishte marrëzi të llogarisësh në ndërgjegjen e botës.

Ekzekutivi nuk ka të drejtë, në çdo rast, të vendosë se a ka apo nuk ka shkak për shpalljen e luftës.

Cili tregtar i kujdesshëm do të rrezikonte fatin e tij në çdo degë të re të tregtisë, kur ai nuk e di se planet e tij mund të bëhen të paligjshëm para se të mund të ekzekutohet?

Duhet të jetosh vërtetë për t’i njohur gjërat.

Shokë bashkë, e bukë veç. JUG

E vërteta, si floriri, do parë jo nga përmasat, por duke ia hequr asaj gjithçka që nuk është flori.

Shqipëria është shtet i ndërtuar mbi themele të pastra kombëtare, e jo mbi ato fetare.

Bëni mirë dhe ju nuk do të keni nevojë për paraardhësit.

Krushka për dhëndrin gjen peshk majë malit. – SHKODËR

Si mund ta qeverisë kush një vend që ka dyqind e dyzet e pesë lloje djathi?

Nuk ka klasë të njerëzve aq të rëndë për tu udhëhequr në shtet, se ajo e atyre qëllimet e të cilëve janë të sinqerta, por ndërgjegjja e të cilëve është e magjepsur.

E pra, unë jam çeke, por polak apo çek, njësoj, ky është emri im.

Të folurit shkurt është magjia e vërtetë e elokuencës. Kjo vlen si për seantorin, ashtu edhe për oratorin.

Më parë mëso veten, pastaj të tjerët. – JUG

“Prandaj njeriu do të lërë babanë e vet dhe nënën e vet dhe do të bashkohet me gruan e vet, dhe të dy do të bëhen një mish i vetëm. Dhe kështu ata nuk janë më dy, por një mish i vetëm; prandaj atë që Perëndia ka bashkuar, njeriu të mos e ndajë”.

Shpirti është llamba e Zotit që vëzhgon tërë skutat më të fshehta të Zemrës.

Nga Stettin-i në Baltic tek Triesteja në Adriatik, një perde e hekurt ka rënë përmes Kontinentit.

Familjaritet ushqen përbuzje – dhe fëmijë.

Asnjë shoqëri nuk ka qenë e zonja të çrrënjosë pikëllimin njerëzor, asnjë sistem nuk mund të na çlirojë ne nga frika e të jetuarit, nga frika jonë e vdekjes, nga etja jonë për absoluten. Është gjendja njerëzore ajo që i përcakton kushtet socialje, jo e kundërta.

Në këto negociata ne nuk jemi një objekt jondihmues, ndonëse të gjitha fuqitë botërore janë përfshirë. Ne luajmë një rol aktiv dhe përpiqemi të ndikojmë në fatin tonë; ne i kemi letrat tona fituese dhe i përdorim ato.

Dashuri, një emër… emër që të ther në zemër… që kur përmendet lotët rrjedhin e vuajtja s’ka skaj…

Paqja me palestinezët do t’i hapë dyert e paqes në gjithë Mesdheun. Detyra e liderëve të ngulmojnë për paqen pa pushim, qoftë edhe duke u përballur me armiqësinë, dyshimin dhe pakënaqësinë. Thjesht përfytyrojeni si do të jetë bota.

Pastaj në vetmi ngela në dhomë me shoqerinë e lotëve në sy dhe me zemrën e lënduar për një vajzë, se nuk mund të jetoj dot unë pa ty!

Ne jemi të gjithë njësoj, në brendësi.

Del çiraku më i mirë se ustai. – JUG

Unë kam thënë gjithmonë se një natë do të dal dhe të gjej veten time diku në fusha, të shtrirë në bar ndërkohë që bie shi, atje të jem me njeriun që dua dhe ta di se jam duke përjetuar atë ëndërr të cilën e kam dashur.

Mendoj se vdekja është e nevojshme për ne aq sa gjumi. Ne do të zgjohemi të freskët në mëngjes.

Dashuria lind nga uria, rritet nga ushqimi dhe vdes nga ngopja.

Sh. Gjeçovi në veprën «Kanuni i Lekë Dukagjinit», fëmijën e lindur nga prindër pa kurorë fetare e konsideronte si «kopil», pra pas asnjë të drejtë trashëgimie në pasurinë e t’et, ndërsa simbas të drejtës kanunore fëmijët e lindur nga cilado grua e njohur e një burri kishin të drejta të barabarta, si bij të një ati, pavarësisht nëse ishte vënë kurora fetare ose jo.

Njerëzimi është rezervë e pasur, ai është djerrina dhe plehu organik dhe dheu, dhe nga ai rritet pema e arteve.

Despotizmi mund të ekzistojë vetëm në errësirë, dhe ka shumë drita tani në kupën qiellore për të mos lejuar atë politikë që të ekzistojë, ashtu siç ka bërë deri tani, pothuajse kudo.

Shqiptarit e ne nga varri me i shku, me e pasë frikë. – TIRANË

Njeriu nuk bëhet i varfër atëherë kur s’ka çka të ha, por atëherë kur bukën në dorë nuk ka me kë ta ndajë…

Lexues hipokrit, shoku im, vëllai im !

Mendoj se do të ishte shumë e trishtueshme nëse unë nuk do të jem e zonja të kem një foshnje.

Veç një çast do doja, veç një çast, zërin ta dëgjoja; do të doja veç fytyrën ta shikoja; do të doja veç një çast me ty të qëndroja; do të doja veç një çast puthjen tënde ta shijoja.

Asnjëherë mos mëso diçka që mund të e vështrosh përsëri.

Miku i thirrur, duhet përcjellun. MIRDITË

Dy zemra lindin, dy zemra qeshin, dy zemra qajnë, dy zemra vdesin. Njeriu pa dashuri si nëna pa fëmijë, dashuria pa takim si pranvera pa gjelbërim!

Ju e dini, unë i them atij – Marlon nuk mund të flasë. Dua të them, ai do të donte të fliste. Por ai nuk mund të flasë.

Breshka po ferrën don. – KAVAJË

Dituria kultivon farën tuaj dhe nuk ngjallet në farën tuaj.

Ai nuk e zotëron pasurinë; pasuria e zotëron atë.

Mos e merrni me frikë kur ju japin të qeverisni një popull, nuk e merrni me mend sa pak mend duhet për ta qeverisur.

Kritik i mirë është ai që i lidh aventurat e shpirtit të tij në mesin e kryeveprave.