Thënie për shkencën (37 thënie)

Të gjitha religjionet, artet dhe shkencat janë degë të një trungu.

Aftësia për të qenë enigmatik është premisa e të gjitha krijimeve, qoftë në art apo shkencë.

Lindja dhe përhapja e krishtërimit pengoi, madje ndaloi rreptësisht studimin e natyrës. Kështu, nisi një periudhë e errët që u njoh si mesjetë. Biologjia, si të gjitha shkencat në përgjithësi, kaloi një fazë shterpësie. Shkaku i kësaj ngecjeje ishte, në r

Dituria e çka është nuk e hap derën drejtë çfarë duhet të jetë.

Faktet janë kokëfortë.

Ai që beson, nuk ka nevojë për shpjegime. Atij që nuk beson, nuk mund t’i shpjegosh asgjë.

Ligjet raciale të vitit 1938 kanë shpalosur fatin tim, sepse më kanë detyruar ta ndërtoj një laborator në dhomën e gjumit, ku i kam filluar studimet të cilat më kanë çuar në zbulimin e NGFsë.

Shkenca heton, religjioni interpreton. Shkenca ia jep njeriut dije, e cila është fuqi. Religjioni i jep njeriut mençuri, e cila është kontroll.

Pamundësia e madhe përt të gjetur prova se Zoti nuk ekziston, ma zbulon mua ekzistencën e tij.

Kur shkenca, arti, letërsia dhe filozofia janë thjesht manifestimi i personailtetit, ato janë në nivelin ku arritjet e madhërishme dhe të hatashme janë të mundshme, çka mund ta bëjë emrin e njeriut të jetojë për mijëra vjet.