Thënie për njeriun] (235 thënie)

Shpresa është një gjendje e mendjes, jo e botës. Shpresa, në këtë kuptim të thellë dhe të fuqishëm, nuk është e njëjtë si gëzimi se gjërat po shkojnë mirë, apo si dëshira për të investuar në sipërmarrje që sigurisht do të kenë sukses, por më shumë si një aftësi për të bërë diçka ngaqë është e mirë.

Ai që bie në dashuri me veten nuk ka rivalë.

Malet, pylli dhe deti i bëjnë njerëzit të egër; ata kultivojnë egërsinë, por nuk e shkatërrojnë njeriun.

Të jesh njeri i madh dhe një shenjt për veten, kjo është gjëja më e rëndësishme.

Liria është pushteti natyral i njeriut për të bërë çfarë i pëlqen, për aq sa kohë ai nuk ndalet prej forcës së ligjit.

Jam i bindur në besimin se forca e shpirtit rritet në përpjesëtim me nënshtrimin që ia bëjmë mishit.

Njeriu që thotë lutjet e mbrëmjes është një kapiten duke iu rënë borive të tij. Ai mund të flejë.

Unë nuk jam i shëmtuar, por bukuria ime është një krijim i tërë.

Koka dhe zemra janë pjesë vendimtare të karakterit, temperamenti pothuaj nuk ka të bëjë me të, dhe, prandaj karakateri është i pavarur nga edukimi, dhe nuk ka të ngjarë që të ndreqet ose të përmirësohet.

Çdo njeri që nuk i pranon kushtet e jetës, e shet shpirtin e tij.