Thënie për egërsinë (2 thënie)

Malet, pylli dhe deti i bëjnë njerëzit të egër; ata kultivojnë egërsinë, por nuk e shkatërrojnë njeriun.

Të egër i quajmë ata zakonet e të cilëve ndryshojnë nga tonat.