Thënie për shprehitë (4 thënie)

Koha në dispozicionin tonë çdo ditë është elastike; pasionet që ndiejmë e bymejnë atë, ato që na frymëzojnë e tkurrin atë, dhe zakoni e mbush atë.

Një njeri rrumbullak nuk mund të pritet që të përshtatet në një vrimë katrore menjëherë. Atij i duhet kohë për të ndryshuar formën e tij.

Asgjë nuk ka nevojë për reformim, sa zakonet e njerëzve të tjerë.

Të egër i quajmë ata zakonet e të cilëve ndryshojnë nga tonat.