Thënie nga Viktor Hygo (72 thënie)

Duke vuajtur njerëzit bëhen engjëj.

Ne e shikojmë të shkuarën në teleskop dhe të tashmen në mikroskop. Pavarësisht pafundësisë të së tashmes.

Liri në art, liri në shoqëri, ky është qëllimi i dyfishtë për të cilin të gjitha mendjet e vërteta dhe logjike duhet të luftojnë.

Toleranca është religjioni më i mirë.

Jeta jonë ëndërron Utopinë. Vdekja jonë arrin Idealin.

Të soditësh do të thotë të vështrosh hijet.

Kureshtja është një nga format e zotësisë femërore.

E para simptomë e dashurisë tek një djalosh është droja: tek një vajzë është guximi.

Bëmat tona na bëjnë ose rrënojnë ne, ne jemi fëmijët e bëmave tona.

I dua të gjithë njerëzit që mendojnë, madje edhe ata që mendojnë ndryshe nga unë.