Thënie për Zotin (82 thënie)

Zoti gjithnjë përzgjedh rrugën më të thjeshtë.

Unë vetëm desha të bëhet vullneti i Zotit. Dhe ai më lejoi mua të ngjitem në mal. Dhe unë hodha vështrimin tej, dhe pashë tokën e premtuar! Unë mund të mos arrij atje me ju, por dua që ju ta dini sonte se ne populli do ta arrijmë tokën e premtuar.

Nëse Zoti na krijoi ne sipas imazhit të tij, ne jemi më shumë se reciprokë.

Ne kurrë nuk do të mposhtetmi, nëse nuk do të heqim dorë nga Perëndia.

Të soditësh do të thotë të lodhesh, të mendosh do të thotë të bësh. Duart që rrinë kryq punojnë, duart e mbledhura veprojnë. Sytë e drejtuar nga Qielli janë një akt krijimi.

Unë nuk besoj në Zot, por kam frikë prej Tij.

Fatkeqësia ishte Perëndia ime.

Jam i bindur se Ai (Zoti) nuk luan zare.

Ngaqë ne nuk mund të dimë çfarë është Zoti, por vetëm çfarë nuk është Ai, ne nuk mund të themi se si është Ai, por vetëm si nuk është Ai.

Fati nuk është kurrë bujar, madje as për të favorizuarit. Rrallë perënditë i bëjnë më shumë dhurata një të vdekshmi se një të pavdekshmi.