Thënie për shkencën (37 thënie)

Kapaciteti i mendjes femërore për studimet e shkallës më të lartë nuk mund të vihen në dyshim, duke qenë mjaftueshëm e ilustruar nga veprat e tij gjeniale, dhe të diturisë shkencës.

Ashtu si lindjet e krijesave të gjalla janë fillimisht të palezetshme në dukje, ashtu janë edhe të gjitha novacionet, të cilat janë lindje të kohës.

Le të nxitim të dy palët mrekullitë e shkencës në vend të terroreve të saj. Së bashku ne mund t’i zbulojmë yjet, t’i pushtojmë shkretëtirat, t’i çrrënjosim sëmundjet, t’i shfrytëzojmë thellësitë e oqeaneve, dhe t’i trimërojmë artet dhe tregtinë.

Çdo njeri inteligjent, qoftë artist ose jo – matematikan, doktor, shkencëtar – zotëron një mënyrë poetike të vrojtimit dhe të përshkrimit të botës.

Teoria e tërë e universit është e drejtuar pagabueshëm ndaj një individi të vetëm.

Duke iu kthyer e rikthyer Librave të Shenjtë (Kuran & Bibel), pas çdo leximi të radhës, kam vënë re jo pa habi sesi përjetoja të njëjtin mrekullim si në leximet e para. Ishte një habi e një lloji të veçantë, të cilin s’ma jepnin as leximet artistike, as a

Nëse nuk mund të ia shpjegosh një gjashtë vjeçari, nuk e ke kuptuar vetë.