Thënie për letërsinë (58 thënie)

Unë nuk e kam filluar kurrë një poezi duke e ditur fundin e saj. Të shkruash një poezi është zbulim.

Për çdo letër të dërguar nga huadhënësi juaj, shkruani pesëdhjetë rreshta me temë jashtëtokësore dhe do të shpëtoni.

Poezia është kur një emocion i ka gjetur mendimet e tij dhe mendimet kanë gjetur fjalët.

Librat e mi janë si uji; ato të gjenive të mëdhenj janë verë. (Për fat të mirë), të gjithë pijnë ujë.

Letërsia e madhe është thjesht gjuhë e ngarkuar me kuptim në shkallën më të madhe të mundshme.

Nëse poeti i është përmbajtur një qëllimi moral, ai ka dobësuar forcën e tij poetike.

Teknika është provë e sinqeritetit. Nëse një gjë nuk e vlen teknikën me të cilën shprehet, është me vlerë të ulët.

I vetmi nga shkrimtarët në anglisht unë me vetëdijë kam bërë muzikë me atë që mund ta quaj tingull të ndijës.

Kur shkenca, arti, letërsia dhe filozofia janë thjesht manifestimi i personailtetit, ato janë në nivelin ku arritjet e madhërishme dhe të hatashme janë të mundshme, çka mund ta bëjë emrin e njeriut të jetojë për mijëra vjet.

Librat që ju ndihmojnë më shumë janë ato për të cilët mendoni më shumë. Mënyra më e rëndë për të mësuar është ajo e të lexuarit të kollajshëm; por një libër i madh që vjen nga një mendimtar i madh është një anije e mendimit, një thellësi e përbërë nga e v