Thënie për fjalët (86 thënie)

Mohimi nuk është vetëm një lumë në Egjipt.

Ka njerëz që mund t’i bëjnë të gjitha gjërat e bukura dhe heroike, përveç njërës – të ndalen së treguari lumturinë e tyre të palumturve.

Rishqyrto gjithçka që të është thënë… zhduke atë që fyen shpirtit tënd.

Mos fol keq për askënd, por fol sa më mirë që të dish për çdo njeri.

Besnikëria ndaj opinionit të ngurosur kurrë nuk e thyen një zinxhir as nuk e çliron një shpirt njerëzor.

Unë do ta përcaktoja shkurt poezinë e fjalëve si krijimin ritmik të Bukurisë.

Unë pata mirësinë të jem në gjendje për t’iu përgjigjur menjëherë, dhe e bëra këtë. Unë u thashë se nuk di asgjë.

Mos u shoqëro me atë që flet tepër.

Në të vërtet nuk jam budallai i saj, por korruptuesi i saj i fjalëve.

Kushdo që e degradon një tjetër më degradon mua, dhe çdo gjë që është bërë ose thënë kthehet në fund te unë.