Thënie për lirinë (106 thënie)

Unë besoj se ka më shumë raste të kufizimit të lirisë së popullit nga shkeljet graduale dhe të heshtura prej atyre që janë në pushtet se sa nga pushtimet e dhunshme dhe të befasishme.

Nuk kurorëzohet kurrë me pavdekësi Kush ka frikë të shkojë atje ku e prijnë zërat e lirisë.

Liria është pushteti natyral i njeriut për të bërë çfarë i pëlqen, për aq sa kohë ai nuk ndalet prej forcës së ligjit.

Të gjithë njerëzit e lirë, kudo që ata jetojnë, janë qytetarë të Berlinit. Dhe prandaj, si një njeri i lirë, unë gjej krenari në fjalët “Ich bin ein Berliner!” (Unë jam një Berlinas.

I burgosuri i luftës është një njeri që përpiqet të të vrasë ty, dhe pastaj të kërkon ty të mos e vrasësh atë.

Përparimi dhe përhapja e dijes është kujdestari i vetëm i lirisë së vërtetë.

Konformiteti është burgosësi i lirisë dhe armiku i rritjes.

Gjithkush teshat i lan në shtëpinë e vet. – VERI

Është koha e duhur që palestinezët të rifitojnë lirinë dhe pavarësinë e tyre. Është koha e duhur që dekadat, dekadat e gjata të vuajtjes dhe të dhimbjes të marrin fund.

Ka shumë njerëz në botë të cilët realisht nuk e kuptojnë – ose thonë kështu – se cila është çështja e madhe midis botës së lirë dhe botës komuniste. Le të vijnë ata në Berlin!