Thënie për zgjuarsinë (9 thënie)

Aq pranë është rrena me të vërtetën sa një njeri i zgjuar nuk duhet t’i besoj vetes me lehtësi.

Unë do t’ju jepja një përkufizim të njeriut krenar: ai është një njeri që nuk ka as kotësi dhe as dituri. Nëse do të ishte i mbushur me urrejtje nuk mund të jetë as bosh, as i zgjuar.

Ironia është kënaqësi e reflektimit dhe përjetim i zgjuarsisë.

Do më pëlqente të jem e zgjuar. Njeriut i duhet shumë përvojë derisa të bëhet i zgjuar. Por unë nuk do të nguroj fare.

Është në thelbin e njeriut të mendojë zgjuarsisht dhe të veprojë në mënyrë absurde.

Unë parapëlqej më mirë trallinë e entuziazmit se indiferencën e zgjuarsisë.

Njerëzit e zgjuar nuk kanë nevojë për këshilla. Budallenjtë nuk i pranojnë ato.

Poezia fillon si dëfrim dhe mbaron si zgjuarsi.

Është e pamundur të dashurosh dhe të jesh i zgjuar.