Thënie për budallenjtë (27 thënie)

Paragjykimet janë ato që budallenjtë i përdorin në vend të arsyes.

Zemërimi banon vetëm në gji të budallenjve.

Është cilësi e e posaçme e budallait t’i kapi gabimet e të tjerëve dhe t’i harrojë gabimet e veta.

Është e vështirë t’i çlirosh budallenjtë nga zinxhirët të cilët ata i adhurojnë.

Personazhi më i vështirë në komedi është budallai, dhe ai që e luan nuk duhet të jetë leshko.

Në të vërtet nuk jam budallai i saj, por korruptuesi i saj i fjalëve.

Lexues, supozoj se ti ishe një idiot. Dhe mendoj se ti ishe një anëtar i Kongresit. Por unë e përsëris veten.