Thënie për adhurimin (5 thënie)

Njerëzit më të mirësjellshëm bëjnë adhuruesit më absurdë.

Njeriu do të bënte shumë gjëra me qëllim që të jetë i adhuruar, ai nuk do të linte gjë pa bërë me qëllim që ta kenë zili.

Admirimi është fëmija e injorancës.

Është e vështirë t’i çlirosh budallenjtë nga zinxhirët të cilët ata i adhurojnë.

Mjeranët e shkretë i kanë mbushur mendjen vetes se do të jenë të pavdekshëm dhe do të rrojnë në përjetësi, nëse adhurojnë atë sofistin e kryqëzuar e nëse jetojnë sipas ligjeve të tij… e i marrin këto doktrina goja-gojës pa ndonjë provë të qartë. Kështu