Thënie për mendjen (84 thënie)

Nëse ju dëshironi të harroni ndonjë gjë patjetër, bëjeni një shënim se kjo gjë është për t’u mbajtur mend.

Gjithmonë syno harmoninë e plotë të mendimit, të fjalës dhe bëmës. Gjithmonë syno t’i pastrosh mendimet e tua, dhe gjithçka do të shkojë mirë.

Gjithëfuqia e së keqes nuk ka rezultuar kurrë në asgjë tjetër veçse në përpjekje të pafrutshme. Mendimet tona e braktisin gjithmonë cilindo që përpiqet t’i fshehë ato.

Lidhjet që bashkojnë një person tjetër me veten tonë ekzistojnë vetëm në mendjen tonë.

Mendo si njeri i veprimit, vepro si njeri i mendimit.

Shpresa është një gjendje e mendjes, jo e botës. Shpresa, në këtë kuptim të thellë dhe të fuqishëm, nuk është e njëjtë si gëzimi se gjërat po shkojnë mirë, apo si dëshira për të investuar në sipërmarrje që sigurisht do të kenë sukses, por më shumë si një aftësi për të bërë diçka ngaqë është e mirë.

Ilaçi më i mire i trupit është mendja e qetë.

Mjeti i vetëm i forcës së intelektit të dikujt është t’ia mbushë mendjen tjetrit nga asgjëja, ta bëjë mendjen të jetë e depërtueshme nga të gjitha mendimet.

Unë jam një Binjake, kështu që ndryshoj mendjen çdo ditë.

Kur shkruaj, unë nuk shkoj me mendjen time drejt Nju Jorkut, por drejt një pike të turbullt paksa në lindje të Kansas.