Thënie për njeriun (510 thënie)

Dituria është dashuri dhe dritë dhe vizion.

Ka pretendentë për devotshmëri aq sa dhe për guximin.

Përfundimi i madhi jetës nuk është dituria por veprimi.

Çdo njeri duhet të vendosë nëse ai do të ecë në dritën e altruizmit krijues apo në errësirën e egoizmit rrënues.

Të dish, është ta dish se s’di asgjë. Kjo është domethënia e diturisë së vërtetë.

Refuzimi i çmimeve është një tjetër mënyrë për të i pranuar ato me më shumë zhurmë se sa është normale.

E çfarë është poeti? Një njeri i palumtur që e fsheh ankthin e pafund në zemrën e tij, por buzët e të cilit janë formuar në atë mënyrë që psherëtimat dhe qarjet të tingëllojnë si një muzikë e bukur.

Vullneti ynë është gjithmonë për të mirën tonë, por ne jo gjithmonë shohim se çka është.

Unë jam njeriu më i famshëm dhe më i adhuruar që ka jetuar ndonjëherë në botë, sepse nuk kishte satelitë kur Jezui dhe Moisiu ishin këndej pari, prandaj njerëzit në fshatrat pak më larg nuk dinin gjë për ta.

Të jesh i mirë është fisnikëri, por t’u tregosht të tjerëve se si të jenë të mirë është më fisnike.