Thënie për mençurinë (103 thënie)

Prishja e shtëpisë vjen nga mend. – ELBASAN

Dhurata e fantazisë ka pasur më shumë domethënie për mua se sa talenti im për të thithur dituri pozitive.

Tragjedia e jetës është se ne plakemi tepër shpejt dhe mençurohemi tepër vonë.

Koha gjithsesi ka dëshmuar se më kryeneçët janë më inteligjentët.

Vajtëm për lesh e dualëm të qethur. – KORÇË

Vëthët i nxorra po vërët i kam. – JUG

I zgjuar është dikush që, në një plazh nudistësh, mban mend fytyrat e atyre që pa.

Anonim

Fshati që duket s’do kallauz. – KORÇË

thenie nga buda

Të jesh përtac është një rrugë e shkurtër drejt vdekjes dhe të jesh i zellshëm është një rrugë e jetës; budallenjtë janë përtacë, të zgjuarit janë të zellshëm.

Buddha

Hesapi nuk bëhet pa hanxhinë. – KORÇË