Thënie nga Çarli Çaplin (18 thënie)

Të qeshësh vërtet do të thotë që ju të jeni të zotë ta merrnin dhimdjen tuaj në duart tuaja dhe të luani me të!

Asgjë nuk është e përjetëshme në këtë botë të ligësht, – madje as shqetësimet tona.

Në fund të fundit gjithçka është marifet.

Urrejtja e njërzve do të kalojë, dhe diktatorët do të vdesin, dhe pushteti që ia rrëmbyen popullit do t’i kthehet popullit. Dhe teksa njerëzit vdesin, liria nuk do të humbë kurrë.

Pse u dashka që poezia të ketë kuptim?

Dëshpërimi është një narkotik. Ai e përkund mendjen me indiferencë.

Shumë më tepër do më pëlqente të më quanin një batakçi i suksesshëm se një monark I dështuar.

Unë nuk besoj se publiku e di se çfarë ai kërkon; ky është përfundimi që kam nxjerrë nga karriera ime.