Thënie për dëshpërimin (3 thënie)

Unë nuk e di çfarë e ardhmeje më pret, por e di se jam pozitive dhe nuk zgjohem me ndjenjën e dëshpërimit. Babai më thoshte: “Nik, le të jetë si të jetë, gjërat nuk shkojnë asnjëherë siç duam, shkojnë ashtu si shkojnë.”

Pa gënjeshtra njerëzimi do të rrënohej nga dëshpërimi dhe mërzia.

Dëshpërimi është një narkotik. Ai e përkund mendjen me indiferencë.