Thënie për racën (8 thënie)

Nuk ka rëndësi sa të gjata i kam flokët, çfarë ngjyre ka lëkura ime apo se jam mashkull apo femër.

Besoj në njerëzit dhe se të gjithë njerëzit duhet të respektohen si të tillë, pavarësisht ngjyrës.

Të jetosh kudo në botë sot dhe të jesh kundër barazisë, për shkak të racës apo ngjyrës, është si të jetosh në Alaskë dhe të jesh kundër borës.

Historia dëshmon që njeriu i bardhë është dreq.

E gjitha që kisha kundër hebrenjve ishte se aq shumë hebrenj në të vërtetë ishin hipokritë në deklaratat e tyre të të qenit miq të njerëzve të zi amerikanë.

Unë dua t’i largoj zezakët (negro) jashtë getos dhe t’i vendoj ata në fqinjësi të mirë në shtëpia të mira.

Dashuria nuk zgjedh madhështinë, racën, ngjyrën, fenë, moshën. Dashuria zgjedh zemrën.

Anonim

Isha një vajzë zezake që rritesha në mes fqinjësh krejtësisht të bardhë, kështu që nuk ndjehesha aq mirë. Thua se nuk isha aq e mirë, aq e zgjuar apo tjetërçka se të gjithë të tjerët.