Thëniet e fundit

Rregulli është cilësi e njerëzve të rëndomtë. Gjenialiteti gjithmonë presupozon njëfarë çrregullimi.

Libri i mirë është një ngjarje në jetën time. 

Nëse një njeri është i hirshëm dhe i sjellshëm me të huajt, ai tregon se është qytetar i botës.

S’kam besuar se më ik si era, s’kam menduar të jetoj pa ty, s’besoj se erdhi pranvera derisa s’pushojnë të lotojnë këta sy!

Anonim

Më lejoni të them se unë prej kur bëra vetëvrasje kam hequr dorë nga të qenët profesor i latinishtes.

Zoti i kristianëve mund të ekzistojë, po njësoj si dhe zotat e Olimpit, a të Egjyptit, a të Babilonisë. Por asnjë nga këto hamendje nuk është më e mundshme se të tjerat, madje ndodhen jashtë zonës së njohshmërisë, e kështu s’ka asnjë arsye se pse duhet të marrim ndonjërën prej tyre në konsideratë.

Kollaj të thuash vreshtë, po duhet rrushi. – DUKAT

Kur rrjedh një lot, besoje se e ka me të vërtetë – kur vuan një zemer, pa ty nuk rri dot e qetë!

Anonim

Asgjë nuk është më rend, dhe për atë më e çmuar, se sa të jesh në gjendje të vendosësh.

Pyll pa derra s’ka. – ELBASAN