Thënie nga Bill Gates (38 thënie)

Fëmijët janë pjesë e madhe e orarit tim.

Shtetet e pasura mund të lejojnë të mbipaguajnë për gjërat.

Nuk ka vijë magjike mes aplikacionit dhe një sistemi operativ që ndonjë burokrat në Uashington duhet të e tërheqë.

Unë zgjedh përtac të kryej punë të rëndë sepse përtaci do të gjejë një rrugë të lehtë për të bërë atë.

Jeta nuk është e drejtë, mësohu me këtë.

Microsoft nuk është për babëzi. Është për inovacion dhe paanësi.

Nëse vrojtojmë shekullin e ardhshëm, udhëheqësit do të jenë ata të cilët u japin mundësi të tjerëve

Kush vendosë çfarë ka në Windows? Konsumatorët që e blejnë atë.

Ne gjithmonë mbivlerësojmë ndryshimin që do të ndodhë dy vitet e ardhshme dhe nënvlerësojmë ndryshimin pas dhjetë viteve. Mos e lini veten të nanuriset në mosveprim.

Shoh pak potencial komercial për internetin vitet e ardhshme.