Thënie për luftën (194 thënie)

Nuk ka ikje nga lufta; ajo mund vetëm të shtyhet në dobi të të tjerëve.

Nuk mund të parandalosh dhe të përgatitesh për luftë në të njëjtën kohë.

Nganjëherë duhesh kapur pushkën për të lëshuar pushkën.

Në fillim të shpërfillin ty, pastaj të përqeshin ty, pastaj të luftojnë ty, pastaj ti fiton.

Nuk ke revolucion paqësorë. Nuk ke revolucion ktheje-faqen. Nuk ekziston gjë të tillë si revolucioni i padhunshëm.

Unë nuk mund të besoj se lufta është zgjidhja më e mirë. Askush nuk e fitoi luftën e fundit, dhe askush nuk do të fitojë luftën e ardhshme.

Është një çështje të luftosh për atë që beson, çështje tjetër është të luftosh për atë që besojnë të tjerët.

Të vrasësh njeri nuk do të thotë të mbrosh një doktrinë, por të vrasësh njeri.

Lufta përmban aq shumë marrëzi dhe ligësi, sa që shumë duhet shpresuar nga progresi i arsyes.

Kur fanatikët gjenden në majë nuk ka fund shtypja.