Thënie nga Diego Armando Maradona (14 thënie)

Shumëkush pajtohet me mua se shumë gjëra në futboll në kohën tonë nuk janë të pastra – dhe këtë nuk e meritojnë ata që shikojnë futboll. Gjendja do të vazhdojë kështu gjersa futbolli do të drejtohet nga njerëz që nuk e kuptojnë futbollin.

Gjithkush në Argjentinë mund të kujtojë tani ‘dorën e Zotit’ në ndeshjen me Anglinë për Kupën e Fotbollit 1986. Tani në vendin tim ‘dora e Zotit’ na solli ne një papë argjentinas.

Nëse ti nuk do që të luash futboll të pastër, atëherë ngjitu në shkallët e stadiumit.

Kur unë e veshi fanellën e kombëtares, vetëm prekja e saj me lëkurën time më bën të fluturoj.

Të gjithë ata që më kritikuan, duhet t’i kapërdijnë fjalët e tyre.

Shumëkush pajtohet me mua se shumë gjëra në futboll në kohën tonë nuk janë të pastra – dhe këtë nuk e meritojnë ata që shikojnë futboll. Gjendja do të vazhdojë kështu gjersa futbolli do të drejtohet nga njerëz që nuk e kuptojnë futbollin.

Unë do të jepja jetën time, që të jem trainer i kombëtares.

Unë jam i zi ose i bardhë, unë kurrë nuk do të jem gri në jetën time.

Unë kam pasur vërtet përparësi ndaj të tjerëve, sepse unë kam përjetuar aq shumë nga Kupat e Botës ku kam luajtur.

Zoti më bën mua të luaj mirë. Prandaj unë bëj gjithnjë shenjën e kryqit kur dal në fushë. Më duket sikur e tradhtoj atë nëse nuk e bëj.