Thënie për filmin (18 thënie)

Dua të them, ju e dini, aktorët jetojnë – ju keni harruar. Shikoni Barrymore, dhe shikoni të gjithë aktorët e mëdhenj. Ata janë harruar pas një çasti.

Puna që kam bërë në Vertigo nuk do të thotë asgjë nëse askush nuk do t’ia dinte për filmin. Për fat të mirë, Vertigo pati një ringjallje dhe njerëzit kishin filluar të dinë se kishte diçka të veçantë dhe ai fitoi reputacionin. Por njëlloj edhe mund të kis

Kur ju bëni një dramë, keni shpenzuar tërë ditën duke goditur një djalë për vdekje me një çekiç, apo me çfarë të keni. Ose ju duhet të bëni një pickim të fytyrës së dikujt. Ndërsa në një komedi, ju i bërtisni Billy Crystalit për një orë, dhe pastaj shkoni

Unë nuk jam prej atyre që sakrifikojnë gjithçka për kinemanë, jeta ime do të jetë gjithmonë më e rëndësishme.

Unë u përpoq aq shumë me filma të tillë si Vertigo dhe Middle of the Night e të tjerë. Ndjeva se ata do të më tregojnë se kjo është vetëm një çështje kohe para se unë do të gjeni të drejtën për të arritur kontaktet me njerëzit.

Ka aq shumë gjëra për të bërë në botë. Po të isha e interesuar vetëm për të bërë filma, kjo do ta kufizonte jetën time.

Dhe unë kisha njohur Peter O’Toole më parë në Londër. Dhe e pëlqeva atë shumë. Dhe mendimi i të qenit në një film me të ishte shumë sfidues për mua. Dhe ai ishte duke luajtur rolin kryesor.

Unë nuk e kisha ndërmend të bëhem aktor.