Thënie për leximin (112 thënie)

Librat të cilat bota i quan amorale janë librat të cilat shfaqin turpin e sajë. 

Librat nuk janë njerëz dhe përsëri janë gjallë.

Gjërat më të larta dhe më të bukura në jetë nuk janë për t’u dëgjuar, nuk janë për t’u lexuar, nuk janë për t’u parë, por janë për t’u jetuar.

“Klasike’ – një libër të cilin njerëzit e lavdërojnë dhe nuk e lexojnë. 

Librat janë të vyera për budallain aq sa është pasqyra për të verbërin. 

Aq shumë libra, aq pak kohë. 

Universi i vërtetë i ditëve të sodit është një koleksion librash. 

Të shkruash për leximin, pastaj të lexosh për ëmbëlsinë e leximit, vërtetë kjo të dhuron kënaqësi. 

Jetojmë në kohën ku ekzistojnë shumë dijetarë, por ata që flasin janë të paktë. E do të vijë koha kur do të ekzistojnë pak dijetarë, e ata që do të flasin do të jenë të shumtë! 

Unë kam një vëlla më të ri se unë. Motra ime ishte librare, prandaj prej saj mora shijen e leximit.