Thënie nga Henry Ward Beecher (3 thënie)

Natyra e mire është më e vlefshme se dituria, më shumë se paraja, më shumë se nderi, për personin që e posedon.

Librat nuk janë njerëz dhe përsëri janë gjallë.

Librat nuk janë bërë për mobilie, por nuk ka gjë që zbukuron më mirë shtëpinë.