Thënie nga Ciceroni (44 thënie)

Dashuria është orvajtja për të formuar një miqësi të frymëzuar nga bukuria.

Sytë sikurse zilet zënë pjesën më të lartë të trupit.

Nuk ka gjë më fisnike dhe më të admirueshme se besnikëria. Besnikëria e plotë dhe e vërtetë janë shkëlqimet më të shenjta dhe stoli të mendjes njerëzore.

Drejtësi do të thotë të mos i lëndosh njerëzit; mirësjellje do të thotë të mos i fyesh ata.