Thënie për leximin (112 thënie)

Nuk mund t’i mbaj mend librat që kam lexuar më shumë se ushqimet që kam ngrënë; megjithatë ato më kanë bërë mua. 

Pasi të vdesin shkrimtarët bëhen libra… 

Librat e mirë nuk i shpalosin të gjitha fshehtësitë e tyre përnjëherë. 

Disa nga librat më të njohur janë me pak vlerë për lexim. Fama e tyre është për shkak se kanë bërë diçka që nevojitej për të bërë në kohën e tyre. Puna është bërë dhe virtyti i librit ka skaduar.

Shoku im më i mirë është një person i cili do më japë një libër që se kam lexuar. 

Librat mund të na shpalosin ne për veten dhe përderisa na bëjnë këtë shërbim i lëmë anash. 

Kur hy në bibliotekë, nuk mund të e kuptoj përse dal nga aty. 

Librat nuk janë bërë për mobilie, por nuk ka gjë që zbukuron më mirë shtëpinë. 

Vërtetë kisha shumë ëndrra kur isha fëmijë dhe mendoj një pjesë e madhe e asaj u rrit nga fakti se kisha mundësinë të lexoj shumë. 

Disa libra padrejtësisht harrohen; asnjë nuk mbahet mend padrejtësisht.