Thënie për gjenialitetin (2 thënie)

Ai që nuk njeh gjuhë të tjera, ose është gjeni, domosdo ka mangësi në idetë e tij.

Ekziston një tmerr i shenjtë ndaj gjithçkaje të madhe. Është gjë e lehtë t’ia admirosh medikorietin dhe kodrat; por gjithçka që është tepër madhështore, një gjeni ashtu si një mal, një ansambël ashtu si një kryevepër, t’i shikosh nga afër është e lemerishme.