Thënie historike (2 thënie)

Nuk i besoj aspak përshtypjes që kanë krijuar shumë njerëz për perandorët romakë. Jam i sigurt se nuk ishte Neroni që dogji Romën. Kanë qenë kristiano-bolshevikët që ia vunë zjarrin, ashtu siç Komuna i vuri zjarrin Parisit më 1871 dhe komunistët Rajhshtag

Ishte e mrekullueshme gjetja e Amerikës, por do të kishte qenë më e mrekullueshme ta humbasësh atë.