Thënie dashurie (380 thënie)

Dhënia e dashurisë është një arsim në vetvete.

Dashuria është si një zjarr që të djeg brenda. KUJDES! Mos e shuaj kurrë!

Anonim

Mos u dorëzo, çdo gjë vdes, vdes jeta e jeton vdekja, vdekja e pret vdekjen – jeto jetën!

Anonim

Dashuria është i vetmi pasion që nuk duron as të kaluarën, as të ardhmen.

Anonim

Në mendjen time shpalos kujtime një nga një, në njëren nga ato e gjej tregimin për ty, a thua ku je ti!?

Anonim

Shiu rrjedh nga qielli, uji nga deti; më dhuro një puthje, se nuk bëhet kiameti!

Anonim

Çdo gjë thyhet dhe ndoshta prap ngjitet por një zemer kur thyhet një herë smund të ngjitet sa të ketë hënë dhe diell.

Anonim

S’kam besuar se më ik si era, s’kam menduar të jetoj pa ty, s’besoj se erdhi pranvera derisa s’pushojnë të lotojnë këta sy!

Anonim

Kur rrjedh një lot, besoje se e ka me të vërtetë – kur vuan një zemer, pa ty nuk rri dot e qetë!

Anonim

Mbi detin e qetë lundronte një fletë. Mbi të shkruante “Të dua për jetë”…

Anonim