Thënie për instinktin (2 thënie)

Në art, si në dashuri, instinkti mjafton.

Instikti i përkryer është një aftësi e përdorimit dhe madje të ndërtimit të organizuar të instrumenteve; inteligjenca e përkryer është aftësia e të bërit dhe përdorimit të paorganizuar të instrumenteve.