Thënie për dashurinë (558 thënie)

Shiu rrjedh nga qielli, uji nga deti; më dhuro një puthje, se nuk bëhet kiameti!

Anonim

Dashuria është i vetmi pasion që na paguan me një monedhë të cilën e fabrikon vetë ajo.

Problemi me martesën është se ajo përfundon çdo natë pas së bëri dashuri, dhe duhet të rindërtohet çdo mëngjes para ngrënies së mëngjesit.

Çdo gjë thyhet dhe ndoshta prap ngjitet por një zemer kur thyhet një herë smund të ngjitet sa të ketë hënë dhe diell.

Anonim

Kur jam me ty, e harroj kohën dhe stinët me ndërrimet e tyre: të gjitha më pëlqejnë njëlloj.

S’kam besuar se më ik si era, s’kam menduar të jetoj pa ty, s’besoj se erdhi pranvera derisa s’pushojnë të lotojnë këta sy!

Anonim

Kur rrjedh një lot, besoje se e ka me të vërtetë – kur vuan një zemer, pa ty nuk rri dot e qetë!

Anonim

Mbi detin e qetë lundronte një fletë. Mbi të shkruante “Të dua për jetë”…

Anonim