Thënie për besën (38 thënie)

Delen e mplakë frika nga ujku e gërshëra. – Devoll

Kush ka dhëmbë të fortë, breh dhe kockën. – DEVOLL

Frika nuk e len lepurin me u majtë. – SHKODËR

Derri do plumbin, nuk zihet me duar. – Lushnjë

Burri një herë ka lerë, nji herë do të vdesë. – Kurvelesh

Hidhëroju dikujtë aq sa ka dituri.  – Preshevë

Ku është besa aty është dhe shpresa. – KORÇË

Ata që janë më të ngadalshëm në marrjen e një premtimi janë më besnikë në kryerjen e tij.

Drunë e shtrëmbër e djeg zjarri. – Shqipëri e mesme

Kur ngordh gjarpri, ngordh dhe helmi i tij. – JUG