Thënie nga Hilë Mosi (5 thënie)

Hoxhallarë e priftën kena për gjithë qytetet e Shqipërisë, që për me i dalë zot besimit të vet derdhin gjakun e vet, për të shkuar në parrizë me duart të përlyeme me gjak të vëllait të vet dhe atje lart me gëzuar një jetë të këndshme me Papën, Focin, Muhamedin, shkurt me dreqin e me të birin.

Fanatizëm n’paç për fe, atdhetar i drejt nuk je.

Hoxhallarë e priftën kena për gjithë qytetet e Shqipërisë, që për me i dalë zot besimit të vet derdhin gjakun e vet, për të shkuar në parrizë me duart të përlyeme me gjak të vëllait të vet dhe atje lart me gëzuar një jetë të këndshme me Papën, Focin, Muha

Vëllezër qem’ e jemi, s’kemi për t’u ndarë, Bes e fe ne kemi kombin shqiptar!

Kqyre priftin, hoxhën, popin…Se si gjuhën ta mallkojnë, e plancukun e vet ngopin, e shqyptart … kta q?j durojnë!