Thënie për luftën (194 thënie)

Luftërat fitohen në dimër.

Të gjitha luftërat pasqyrojnë dështim të diplomacisë.

Djersa shpëton gjak.

Është interesante … se si armët reflektojnë shpirtin e përpunuesit të tyre.

Bashkëngjitu armatës, shih botën, tako njerëz interesant – dhe vriti ata.

Anonim

Është qesharake se ata të cilët janë për luftë thuajse gjithmonë janë ata të cilët nuk duhet të marrin pjesë në të.

Lufta parandaluese është sikur të bësh vetëvrasje nga frika nga vdekja.

Politika dhe krimi janë e njëjta gjë.

Lufta është ferr.

Një sy për një sy na bën të gjithë të verbër.