Thënie nga Odise Paskali

Dogmat fetare janë dokrra e përralla të rreme. Ka kush shikon ëndrra në gjumë dhe kush me sy hapur. Le pastaj çështja s’është me spekulacion intelektual po mjeshtri e tregti. Ndërgjegjja kushtëzohet prej gjendjes trupore, është emanacion i saj.