Thënie nga Llazar Siljani

Besa, feja e kombit janë si fletët e drunit të cilat, po të ndryshohen nga koha, bien dhe në pranverë dalin të tjera. Gjaku (shpirti) i kombit është si palca e drunit, të cilën po e nxorre, nuk mbeten as fletë, as pemë dhe druni thahet përjetë.