Thënie për Zotin (82 thënie)

Ashtu si shpirti e mbush trupin, ashtu Zoti mbush botën. Ashtu si shpirti e mban trupin, ashtu Zoti e mban botën. Ashtu si shpirti sheh dhe nuk shihet, ashtu Zoti sheh dhe nuk shihet. Ashtu si shpirti ushqen trupin, ashtu Zoti e mëkon botën.

Njeriu u krijua në fund të javës së punës kur Perëndia ishte i lodhur.

Gjithë jetën time unë e falënderoj Zotin. Familja ime ishte shumë besimtare.

Është e vështirë të mposhtet argumenti se frika nga vdekja e detyron njeriun që të shpikë dhe të besojë në një fuqi për ta luftuar ndenjën e absurdit të të jetuarit. Grekët antikë kanë besuar se rendin (“arhe”-në) në univers e mban një dhunti inteligjibil

Mëkatarët do të hanë frutin e sjelljes së tyre.

Dija e Zotit është shkaku i gjërave. Sepse dija e Zotit është për të gjitha krijesat ajo çfarë dija e artistit është për gjërat e bëra nga arti i tij.

Nëse qeveria federale do të kish qenë e pranishme, kur Krijuesi vuri dorën e Tij në këtë shtet, Indiana nuk do të ishte këtu. Ajo do të jetë ende duke pritur për një deklaratë të ndikimit në mjedisin.

Zoti është një komedian, duke luajtur ndaj një audience që ka shumë të frikësuar për të qeshur.

Unë nuk kam shumë durim ndaj një gjëje të bukur të cilën duhet ta shpjegoj në mënyrë të kuptueshme. Nëse ajo ka nevojë për një tjetër interpretim prej dikujt tjetër sesa prej krijuesit, atëherë unë pyes nëse ai ia ka arritur qëllimit.

E keqja më e madhe e botës vjen nga fakti se Perëndia nuk ka krijuar para të mjaftueshme.