Thënie për vetveten (27 thënie)

Kur njerëzit nuk na respektojnë ne jemi tejet të fyer; megjithatë me zemrën e tij askush nuk e respekton veten shumë.

Ju kurrë nuk mund të jetoni jetën e dikujt tjetër, madje as të fëmijës tuaj. Ndikimi që ju ushtroni është me anë të jetës tuaj, dhe me anë të asaj që ju jeni bërë vetvetja.

Njohja e vetes iu shpëton nga kotësia.

Janë tri gjëra tejet të rënda: çeliku, diamanti, dhe njohja e vetes.

E kundërshtoj veten? Shumë mirë, kur e kundërshtoj veten time, unë jam i madh, unë përfshij turma të tëra.

Mëkati është tepër i marrë për të parë përtej vetveten.

Unë është një tjetër.