Thënie për vetveten (27 thënie)

Thenie nga Buda

Është më mirë të pushtosh veten se të fitosh mijëra beteja. Atëherë fitorja është e juaja. Atë nuk ta rrëmben dot kush, as engjejt, as demonët, parajsa apo ferri.

Buddha

Të gjithë mendojnë për ndryshimin e botës, por askush nuk mendon për ndryshimin e vetes.

Nëse nuk të pëlqen diçka, ndryshoje atë, nëse nuk mund ta ndryshosh, atëhere ndrysho ti.

Të këqijat tona të mëdha rrjedhin nga vetja.

Personi fillon të jetojë kur jeton jashtë vetes së tij.

Zilia është fyerje ndaj vetvetes.

Miqësia me veten tonë është tejet e rëndësishme, sepse pa të nuk mund të jenë miq me askënd tjetër në botë.

Pas kaq vitesh, unë jam prapë jam e përfshirë në procesin e vetëzbulimit. Ishte më mirë ta shfrytëzoja jetën dhe të bëja gabime se të bëj një jetë të sigurt.

Nuk është dashuria ajo që duhet të përshkruhen si e verbër, por dashuria ndaj vetes është e tillë.

Bëni atë që ju ndjeni në zemrën tuaj që të jetë e drejtë për ju, sepse ju do të kritikoheni sidoqoftë. Ju do të jenë i dënuar në qoftë se e bëni, dhe i dënuar në qoftë se nuk e bëni.