Thënie për shkrimin (43 thënie)

Poezia duhet të jetë e madhe dhe matur, një gjë që hyn në shpirtin e dikut dhe nuk e tremb apo shastis atë me pamjen e saj, por me shpirtin e saj.

Të jesh njeri i favorizuar mire është dhuratë e fatit; por të shkruash dhe lexosh vije nga natyra.

Poezia e tokës nuk vdes kurrë.

Nuk kam ndërmend të kem të bëj më me politikën ose politikanët. Kur kjo luftë te¨mbarojë unë do të merrem vetëm me shkrime dhe pikturë.

Gjithmonë ji poet, edhe në prozë.

Unë nuk e kam filluar kurrë një poezi duke e ditur fundin e saj. Të shkruash një poezi është zbulim.

Ideja është që të shkruash në atë mënyrë sa prej trurit të njeriut ajo të rrëshqasë e të shkojë drejt e në zemër.

Për çdo letër të dërguar nga huadhënësi juaj, shkruani pesëdhjetë rreshta me temë jashtëtokësore dhe do të shpëtoni.

Librat e mi janë si uji; ato të gjenive të mëdhenj janë verë. (Për fat të mirë), të gjithë pijnë ujë.

Teknika është provë e sinqeritetit. Nëse një gjë nuk e vlen teknikën me të cilën shprehet, është me vlerë të ulët.