Thënie për rininë (20 thënie)

Gjatë periudhës së parë të jetës së njeriut, rreziku më i madh nuk është të përballesh me rrezikun.

Një burrë në moshë të re është një bashkëshort i mirë, por një burrë i keq.

Rinia përtace, e skllavëruar ndaj çdo gjëje; duke qenë shumë i ndjeshëm unë e kam bjerrur jetën time.

Nuk ka pamje më të trishtë se sa një i ri pesimist.

Atëherë isha një djalosh një mijë vjeç. Tani jam një plak që pret të rilindë.

Kur je i ri, ti bën shumë gjëra të marra.

Ashtu si miratoj një të ri që ka diçka në vete nga një plak, nuk jam më pak i kënaqur me një plak që ka në vete diçka prej të riu. Ai që ndjek këtë rregull do të jetë plak në trup, por kurrë në mendje.

E nesërmja nuk është e sigurt për askë, i ri apo i vjetër. Sonte mund të jetë e fundit herë që i shikon njerëzit që do. Prandaj mos prit, bëje sot sepse e nesërmja nuk vjen kurrë.

Dhe nuk ka asnjë treg apo punësimi, por një i ri që më vonë mund të bëhet një hero.

Unë nuk kam guxuar kurrë të jem radikal kur isha i ri nga frika se mos bëhem konservator kur të plakem.