Thënie për pasionin (16 thënie)

Përkryerja e virtytit moral nuk i përjashton në tërësi pasionet, por i rregullon ato.

Për shkak të solemnitetit të saj të llahtarshëm, vdekja është drita ku pasionet e mëdha, të mira dhe të këqija, bëhen transparente, jo më të kufizuara nga dukjet e jashtme.

Kush është i ditur? Ai që mëson prej gjithkujt. Kush është i fuqishëm. Ai që i qeveris pasionet e tij.

Durimi dhe koha bëjnë më shumë se forca apo pasioni.

Nëse pasioni u drejton juve, atëherë lere arsyen të mbretërojë.

Kur ëmbëlsia zëvendëson pasionin, do mësojmë se kemi dashuruar vërtet…