Thënie për kryetarin (58 thënie)

Thomas Jefferson dikur tha, “Ne kurrë nuk duhet të gjykojmë një president nga mosha e tij, por vetëm nga veprat e tij.” Dhe qysh atëherë ai më tha se unë nuk ka pse të shqetësohem.

Të jesh president i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, zotëri, do të thotë të veprosh si avokat për një klient të verbër, të helmët dhe mosmirënjohës.

Unë kurrë nuk do të kërkoj, kurrë nuk do të refuzoj, madje kurrë nuk do të jap dorëheqjen nga një post.

Një burrë shteti është një politikan që e vë veten në shërbim të kombit, ndërsa një politikan është një shtetar që e vë kombin në shërbim të vetes.

Çdo grua, që kupton problemet e drejtimit të një shtëpie, do ta ketë më të lehtë të kuptojë problemet e drejtimit të një shteti.

Shtetet e mëdhenj kanë vepruar gjithnjë si gangsterë, ndërsa shtetet e vogla si prostituta.

Kur e kam fjalën tek presidentët amerikanë, më duhet të flas për marrëdhëniet shumë speciale me Presidentin Klinton. Ai i kontribuoi paqes më shumë se gjithkush tjetër në sensin amerikan.

Nacionalisti më i mirë është ai që dallon të metat e popullit të vetë.

Anonim