Thënie për kryetarin (58 thënie)

Nëse tani nuk mund t’u japim fund ndryshimeve tona, të paktën mund të ndihmojmë ta bëjmë botën më të sigurt për diversitet.

Si president i Kosovës, unë jam shumë i shqetësuar në lidhje me situatën aktuale të punësimit, në rreth 70% të popullsisë, e cila është e re, me potencial të madh, flet shumë gjuhë të huaja dhe që janë ekspertë në shumë fusha.

Diktatura është një vend ku politikën e kanë nxjerrë jashtë politikës.

I pavaruri është ai që kërkon të nxjerrë politikën jashtë politikës.

Përgjegjësia: Një barrë që mund të shkarkohet e që mund të vendoset lehtë në shpatullat e Zotit, fatit, shansit të fqinjit tuaj, në ditët e astrologjisë, u bë e zakonshme që ajo t’u ngarkohej yjeve.

Një politikan që ankohet nga shtypi është si një marinar që ankohet se e zë deti.

Kurrë mos u tërhiq, kurrë mos jep shpjegime, kurrë mos kërko ndjesë: Çoji gjërat deri në fund dhe lëri ata të bërtasin vetë.

Përderisa një politikan nuk e beson kurrë atë që thotë, ai befasohet kur të tjerët e befasojnë.

Në politikë, një javë është kohë shumë e gjatë.

Votoni për njeriun që premton më pak; ai do të jetë më pak zhgënjyes.