Thënie për fuqinë (17 thënie)

Forca nuk përbën drejtësi … bindja është e drejtë vetëm ndaj fuqive të ligjshme.

Kush është i ditur? Ai që mëson prej gjithkujt. Kush është i fuqishëm. Ai që i qeveris pasionet e tij.

Nëse ti qoftë edhe në ëndërr me mund mua, më mirë zgjohu dhe kërko falje.

Ne kemi fuqinë ta bëjmë këtë brezninë më të mirë të njerëzimit në historinë e botës ose ta bëjmë atë të fundit.

Kurrë mos e lejo të thotë jo një person që nuk kanë fuqinë për të thënë po.

Ai që urdhëron frymën e tij, vlen më tepër se ai që mposht një qytet.

Çdokush që ka fuqinë për të të bërë ty të besosh në absurditete, e ka fuqinë të të bëjë që ti të kryesh padrejtësira.