Thënie për fenë (99 thënie)

Unë besoj në të vërtetën themelore të të gjitha religjioneve të mëdha të botës.

Pranga fetare skllavëron dhe dobëson mendjen dhe e bën të pazonjën atë për çdo ndërmarrje fisnike, për çdo perspektivë të zgjeruar.

Në asnjë rast … kishat nuk qenë kujdestaret e lirive të njerëzve.

Toleranca është religjioni më i mirë.

Pikë së pari Komiteti i turqvet të rij filloi të fusi në dorë hoxhallarët fanatikë edhe civilët e korrompuem, të cilët i shtytën që të pranojnë shkronjat arabishte, për gjuhën shqipe. Me qenë se shkronjat arabishte, përveç që nuk kanë zanore, por edhe si

Një femër aziatike dhe orientale nuk ka sesi t’i japi një kontribut pozitiv shoqëris t’onë t’etshme për një jetë më të lumtur e më të shkëlqyer – sikur shumica e gravet muhamedane në Shqipërin e Vjetër, ashtu edhe një pjesë e madhe e grave kosovare, ndër

Në Kuran xheneti (parajsa) përshkruhet si një kopsht i bukur dhe i pasur, plot gjelbërime dhe hije, ku ka ujë të freskët, qumësht dhe mjaltë. Të gjitha këto nuk janë gjë tjetër veçse dëshira të njerëzve që jetojnë në ato vende të nxehta të lindjes, ku piq

Ne mund të ngushtojmë balancimin e buxhetit, nëse të gjithë do të jemi më afër Urdhëresave dhe Rregullave të Arta.

I gjithë religjioni, miku im, ka dalë thjesht nga mashtrimi, frika, lakmia, imagjinata, dhe poezia.

Prapa fesë gjithnjë janë fshehur interesat politike të pushtuesit. Qëllimi themelor i kthimit me detyrim ekonomik ishte synimi i turqve për të shuar luftërat kryengritëse shqiptare, duke përdorur islamizimin si mjet përçarjeje midis shqiptarëve, si mjet i