Thënie për dashurinë (558 thënie)

Dashuria është e lirë, ajo nuk i nështrohet kurrë fatit.

Dashuria është pëlhurë që e endi jeta dhe e zbukuroi fantazia.

Anonim

Të lutem mendo pak për mua dhe në zemrën tënde ruaj pak vend për mua!

Anonim

Të do ai që të shikon në sy e jo ai që të thotë unë vdes për ty.

Anonim

Fjalët e mia s’di sa ti i kupton, a din ti që zemra ime ty shumë të don.

Anonim

Mos më pyet për ato çaste që dikur me mua kalove, mos loto për fatin tonë qe ti vetë e shkatërrove!

Anonim

Nëse një njeri dashuron një njeri tjetër dhe është indiferent ndaj të gjithë të tjerëve, dashuria e tij nuk është dashuri por një lidhje e pashkëputëshme ose një egoizëm i stërmadh.

Kur linde ti, binte shi… nuk ishte ujë, ishin engjujt që qanin sepse kishin humbur yllin e tyre më të bukur.

Anonim

Kur je i dashuruar mjafton një asgjë për të të rrënuar ose për të të bërë që të prekësh qiellin me një gisht.

Dashuria është një bimë e natyrës, nuk është një bimë e rritur në kopsht.